Kino Flo’s Mimik VR is een uniek product waarmee videocontent perfect gespiegeld kan worden op een LED-lamp met een hoge toon- en kleurweergave. Dit is een zeer unieke en interessante verlichtingsoplossing met volledig spectrum voor XR Studios en virtuele filmproductie.

Wat is het?

Mimik VR is in wezen een 2 “x 4” RGBWW LED-lamp in een lichtgewicht frame van koolstofvezel. Hierdoor kan het snel worden opgezet en indien nodig worden verplaatst. Het wordt aangestuurd door de Megapixel Helios-videoprocessor.

Het systeem zorgt voor onmiddellijke extrapolatie van voorgrondtinten uit aanwijzingen voor RGB-video-inhoud en betreedt een nieuw tijdperk van uitgebreide spectrale bandbreedte waarvan wordt beweerd dat het filmische kleurgetrouwheid op de set levert.

Het hele idee achter de Mimik VR is dat je exact hetzelfde licht kunt nemen dat door een videomuur wordt uitgestraald en dat vervolgens kunt gebruiken om je onderwerp te verlichten.

De Mimik VR heeft een maximale helderheid van 10000 nits en weegt 12,5 kg / 27,6 lb. Hij heeft een maximaal stroomverbruik van 400W.

Dus hoe werkt het?

Mimik VR beschikt over een gepatenteerde technologie die een inkomend RGB-videosignaal omzet in vijf afzonderlijke zenders (warm wit, koel wit, rood, groen en blauw), waardoor een bijna volledig spectrum ontstaat die synchroniseert met de rest van het volume. Hierdoor kan Mimik VR een volledig spectrumbeeld weergeven dat ook dienst doet als lichtbron. Dit geeft VFX-teams de kracht om traditionele DMX-zachtlichtpanelen voor voorgrondverlichting over te slaan en in plaats daarvan iets te creëren met veel meer realisme op de set.

Prijzen & Beschikbaarheid

Er is geen indicatie wanneer Kino Flo’s Mimik VR beschikbaar zal zijn, aangezien deze zich nog in de prototypefase bevindt. De prijs zal waarschijnlijk ergens rond de $ 5.000 USD liggen.