Wat als uw iPhone of Android-telefoon, die u al volledig heeft betaald, u ook advertenties laat zien in het hele systeem?

online advertentie is uitgegroeid tot de ruggengraat van het internet van vandaag, omdat het letterlijk helpt om websites in leven te houden. Het zijn tenslotte bedrijven! Online adverteren omvat advertenties met productvermeldingen, display-advertenties, platformadvertenties aan de vraagzijde, gelieerde advertenties, native advertenties, advertenties op sociale media, videoadvertenties en e-mailadvertenties. Je ziet ze wanneer je een vakantie probeert te boeken, en je ziet ze op YouTube (ze zijn de reden dat YouTube gratis is).

De reden dat ik zelfs besloot om dit verhaal in de eerste plaats samen te stellen, was een YouTube-video die ik zag met de naam “The Best Ad-free SmartPhone Under 20.000 (INR)”. Het bleek dat dit een beetje clickbait was, aangezien reclamevrije telefoons niet echt de focus van de video waren, maar het idee is dat bijna 100.000 (Indiase) kijkers er duidelijk genoeg om gaven om te klikken en te kijken.

Dat komt omdat veel budget- en middentelefoons in delen van Azië, waaronder India en China, worden geleverd met advertenties!

Als u meer inzicht wilt krijgen in welke telefoons in India met wat voor soort advertenties worden geleverd, kunt u een kijkje nemen op deze handige video van Geekyranjit, een mede-smartphone-enthousiasteling met vele jaren ervaring.

Maar in een notendop, hoewel budget- en midrange-telefoons van merken als Nokia en Motorola zonder advertenties en meestal zonder bloatware (vooraf geïnstalleerde apps en services), telefoons van Realme, Poco (Xiaomi), Redmi (Xiaomi) en zelfs Samsung geniet niet van dezelfde advertentievrije behandeling op het Indiase subcontinent.

Volgens Ranjit en Gadgets 360 komen de meest irritante telefoons ad-wise van Redmi (Xiaomi), dat telefoons verkoopt in Azië, maar ook in Europa. Advertenties op Redmi-telefoons zijn te zien in Muziek, Thema’s, Bestandsbeheer, Downloads en Beveiliging en apps. Advertenties zijn ook aanwezig in de Europese/wereldwijde versies van MIUI – Redmi’s skin bovenop Android 12, maar interessant genoeg niet op alle telefoons. Zoals ontdekt door onze collega’s bij GSMArena, heeft de Redmi Note 11 Pro bijvoorbeeld geen advertenties, maar de Redmi Note 11 wel.

Budgettelefoons van Poco, Realme en Samsung zijn in dat opzicht niet zo slecht, wat betekent dat ze je niet per se “advertenties” laten zien. Dat gezegd hebbende, ze komen met een heleboel ongewenste “nagware” in de vorm van meldingen, vooraf geïnstalleerde apps, browser-pop-ups en zelfs nieuwe apps (die je misschien niet per se wilt of nodig hebt) die aankomen met OTA-updates .

Het goede nieuws voor Aziatische en Europese klanten is dat veel van die advertenties/nagware-meldingen kunnen worden uitgeschakeld. Het slechte nieuws is dat dit niet iets is dat de gemiddelde persoon zal weten, en zelfs als ze dat zouden doen, zou dit verre van een “oplossing met één klik” zijn – het is niet alsof je je telefoon op stil zet.

Advertenties in iOS en Android: het laatste redmiddel van Apple en Samsung om telefoons goedkoper te maken?

Een van de redenen dat budgettelefoons die in Azië en sommige delen van Europa worden verkocht, advertenties kunnen bevatten, is dat ze… goedkoper zijn. Ook blijkt dat telefoonfabrikanten ermee weg kunnen komen.

Bovendien is het niet zo dat ongewenste telefoonadvertenties en meldingen (technisch) aan klanten worden opgedrongen omdat je er letterlijk mee instemt ze te hebben wanneer je je telefoon instelt. Dat is bijvoorbeeld het geval bij budget Galaxy-apparaten (meestal M-series) die je vragen om een ​​Samsung-account aan te maken bij het instellen (wat je in ruil daarvoor later kan overstelpen met meldingen).

Op Apple-, Samsung- en Google-telefoons worden al ‘advertenties’ weergegeven die er niet per se als ‘advertenties’ uit hoeven te zien

Maar hoe zit het met ‘westerse’ of vlaggenschiptelefoons van merken als Apple, Samsung, Google, enz.? Welnu, zelfs als u het zich misschien niet realiseert, hebben grote fabrikanten manieren gevonden om met MS Office geld te verdienen met hun softwareruimte, zelfs zonder u “in-your-face-advertenties” te tonen. Natuurlijk vallen voorgeïnstalleerde apps technisch gezien in de categorie “bloatware” en kunnen natuurlijk worden verwijderd, maar zijn ze geen manier om reclame te maken voor een product/dienst? Jij doet het denken.

Bovendien zorgen Samsung, Apple en Google ervoor dat ze hun telefoons voorzien van een heleboel eigen apps, die niet noodzakelijk essentieel zijn voor de iPhone, Galaxy of Pixel. Op de iPhone zijn deze apps bijvoorbeeld onder andere Muziek, Podcast, Mail, Kaarten, TV, Kijk en Nieuws.

Deze apps zijn niet alleen niet-essentieel voor je nieuwe iPhone, maar bieden ook tal van manieren om Apple meer geld te laten verdienen door hun abonnementsdiensten letterlijk te adverteren op apps zoals Muziek, Podcast, TV en Nieuws. Natuurlijk zijn het geen banneradvertenties die u moet sluiten, maar het is een vorm van pronken met een ander product/dienst. Samsung en Google zijn wat dat betreft net zo gestroomlijnd.

Wat is Glance en staat het op het punt advertenties naar uw Android-vlaggenschiptelefoons in de VS en/of elders te brengen?

Maar ik weet zeker dat de vraag waar iedereen het antwoord op wil, is: “Komen traditionele display-advertenties naar iPhones en Android-telefoons in mijn regio?” en het antwoord is “nee”. Voor nu.

Voor het geval je het hebt gemist, kan Glance, ondersteund door Google, binnenkort advertenties naar je Android-vergrendelingsscherm brengen. Glance is een service/app die naast advertenties ook verschillende widgets naar je vergrendelingsscherm brengt. Het wordt ondersteund door de InMobi-groep, een Indiase multinationale technologie voor mobiele advertentietechnologie, die naar verluidt in gesprek is met Amerikaanse providers om Glance naar de VS te brengen.

Zoals Adrian al zei in onze nieuwsbericht, dit zijn advertenties die mogelijk direct op het vergrendelscherm van “verschillende smartphonemodellen tegen volgende maand” worden weergegeven, volgens een anonieme bron aan de binnenkant die wordt geciteerd door de altijd betrouwbare publicatie TechCrunch.

Interessant genoeg reageerden de mensen van Glance snel op het nieuws. Naar verluidt heeft het bedrijf bevestigd dat zijn diensten inderdaad naar de VS gaan. Glance wilde echter ook duidelijk maken dat het niet van plan is om telefoons uit te rusten met een “advertentieplatform”.

Advertenties zouden blijkbaar moeten worden verwijderd van de Amerikaanse versie van Glance, waarbij inkomsten genereren in plaats daarvan moet vertrouwen op zogenaamde “Spaces” die gebruikers kunnen kiezen om “op elk moment te consumeren”. Voor mij klinkt ‘Spaces’ als een alternatieve versie van de Google-feed die aan de linkerkant van je startscherm staat, tenzij je deze hebt uitgeschakeld. Maar ik interpreteer de verklaring van Glance ook niet als “geen advertenties” …

De missie van Glance als bedrijf is om van uw vergrendelingsscherm een ​​”vergrendelscherm (dat) niet meer saai is” te maken door u nieuws, media-inhoud en games te tonen, naast advertenties voor verkoop bij uw lokale eet- en winkelgelegenheden, zoals weergegeven in deze video.

Uiteindelijk: zou je ermee akkoord gaan dat er advertenties op het vergrendelscherm van je Android of iPhone staan ​​als dat goedkoper wordt?

Hé, misschien kan het werken als een Spotify-abonnement of als YouTube? Je ziet een aantal advertenties die je kunt negeren, maar dat brengt de prijs van je Galaxy S23 met $ 100 naar beneden? Maar het weerhoudt Apple ervan de iPhone-prijzen te verhogen …

Over inflatie gesproken, het is bijna zeker dat de iPhone 14-serie van Apple $ 100 duurder zal zijn dan voorheen, min of meer overeenkomend met de prijzen van Samsung voor de Galaxy S22-reeks. Je leest dit goed.

Volgens oude tipster Mark Gurman, Apple bereidt zich blijkbaar voor op het lanceren van een abonnementsprogramma voor iPhone-kopers, wat betekent dat je binnenkort voor je iPhone kunt betalen op dezelfde manier als voor je Apple Music- of Spotify-abonnement. Volgens Gurman zou de iPhone-abonnementsservice anders zijn dan de standaard “abonnementen op afbetaling”, omdat er een vast maandelijks bedrag voor zou worden betaald, gebaseerd op het iPhone-model waarop u zich wilt “abonneren”, in tegenstelling tot de “koop”. nu” hardwarewaarde.

Om het programma aantrekkelijker te maken, wordt verwacht dat Apple de hardware-abonnementsservice zal combineren met zijn bestaande betaalde diensten zoals Apple Music, Apple TV, iCloud en zelfs AppleCare. Voor mij klinkt dit veronderstelde abonnement voor iPhones als een vervanging voor het bestaande iPhone-upgradeprogramma van Apple, maar we zullen zien. Gurman zegt dat de services ergens in 2023 moeten worden gelanceerd. Hoe dan ook, of het nu advertenties zijn die je vergrendelingsscherm kunnen vullen of nieuwe vormen van hardware-abonnementen voor je iPhone of Android, het lijkt erop dat dat de richting is die we inslaan.

Leningen, maandabonnementen en abonnementen zijn al een tijdje de favoriete manier van mensen om de kosten te spreiden, maar de huidige economische situatie is net zo lastig als het is geweest. Bovendien zijn we gewoon veel meer bereid om ons ergens op te abonneren in plaats van er volledig voor te betalen. Natuurlijk verliest Netflix abonnees, maar dat komt omdat je je Netflix-account kunt delen. Je kunt je iPhone toch niet met iemand delen?

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *