Volgens een brief die eind april door drie Amerikaanse senatoren aan de netwerkoperator van Zelle werd gestuurd, werden in 2020 bijna 18 miljoen mensen “wijdverbreide fraude” op mobiele betalingstoepassingen getroffen.

Lokaal zag de in Dunedin gevestigde kredietvereniging Achieva haar leden in juni $ 100.000 verliezen op Zelle.

Amerikaanse Sen. Elizabeth Warren uit Massachusetts, Robert Menedez uit New Jersey en Jack Reed uit Rhode Island stuurden de brief naar de telefoniste van Zelle, Early Warning Services (EWS). Bank of America, Capital One, Chase, PNC Bank, Truist, US Bank en Wells Fargo bezitten EWS. Volgens Achieva stuurden gebruikers vorig jaar $ 490 miljard via de betalingsapp – naast de miljarden die werden verzonden via andere populaire peer-to-peer-services zoals CashApp en Venmo.

“Zelle’s grootste aantrekkingskracht – de onmiddellijkheid van de overdrachten – maakt oplichting ook effectiever en een ‘favoriet van fraudeurs'”, aldus de brief. “Omdat consumenten geen mogelijkheid hebben om een ​​transactie te annuleren, zelfs niet kort nadat ze deze hebben geautoriseerd.”

Stephan Gonzalez, vice-president van technologierisico bij Achieva, zei dat fraude in alle populaire betalingsapplicaties toeneemt. De oplichting kan van platform tot platform verschillen, maar hij zei dat de toename te wijten is aan het slagingspercentage.

Gonzalez merkte op dat ambtenaren de afgelopen jaren een aanzienlijke hoeveelheid tijd en middelen hebben besteed aan het stoppen van andere vormen van cyberaanvallen en digitale middelen.

“Je hebt veel goed zichtbare samenwerking tussen instanties gezien en er zijn veel arrestaties geweest,” zei hij. “Maar met dit soort oplichting en fraudeactiviteiten is het in feite een hoge beloning en een laag risico om gepakt te worden, en het is zeer succesvol geweest.”

Gonzalez zei dat er “ups en downs” zijn met betrekking tot hoeveel geld leden elke maand verliezen. Hij voegde eraan toe dat Achieva in sommige gevallen geld kan ophalen, maar dat dit meestal moeilijk is vanwege de manier waarop de applicaties werken. Hij zei dat de veiligheidscontroles van de kredietunie blijven evolueren en dat het de educatieve inspanningen verbetert om het bewustzijn van het probleem te verspreiden.

Stephan Gonzalez, vice-president van technologierisico bij Achieva, zei dat zijn leden in juni $ 100.000 verloren aan Zelle.

Volgens een recent rapport van de Wall Street Journal, is het Consumer Financial Protection Bureau van plan om nieuwe richtlijnen vrij te geven die banken ertoe aanzetten klanten terug te betalen die hun geld hebben verloren door fraude op de platforms. Vertegenwoordigers van de bank- en betalingssector waarschuwen echter dat dit de kosten van het gebruik van de services zou verhogen en ervoor zou zorgen dat transacties langer duren.

Met de verkoop van puppy’s als voorbeeld, zei Gonzalez dat oplichters vaak reclame maken voor foto’s van iets dat te koop is, maar vóór levering om betaling vragen. Soms imiteren ze een legitiem bedrijf. Zodra een persoon op de knop “verzenden” van de applicatie drukt, maakt het platform het geld onmiddellijk over van de financiële instelling van de gebruiker en hoort de koper nooit meer iets van de verkoper.

Iets anders waar Achieva’s functionarissen een toename in zien, zei Gonzalez, is dat mensen zich voordoen als een financiële instelling die proberen het geld van een klant terug te krijgen. De oplichters hopen gevoelige inloggegevens te ontvangen en zouden dan naar de rekening van het slachtoffer gaan en geld naar zichzelf overmaken.

Gonzalez is van mening dat platforms en instellingen “veel doen” om fraude te voorkomen.

“Ze zetten veel veiligheidscontroles aan de achterkant”, zei hij. ‘Ze geven onderwijs aan individuen, want dat is de grootste. Leer de klant of het lid om te weten en te herkennen wanneer ze worden opgelicht.”

Gonzalez merkte op dat naast het invoeren van gebruikersnamen en wachtwoorden, veel banken en kredietverenigingen ook tweefactorauthenticatie gebruiken, zoals een tijdelijke code die via sms naar de telefoon van een persoon wordt verzonden. Hij zei ook dat instellingen waarschuwingen kunnen sturen wanneer iemand toegang heeft tot of geld overmaakt van een rekening.

“Maar wat we hebben gezien, is dat veel mensen het niet aanzetten, of ze doen het, en ze sturen het naar hun persoonlijke e-mail,” zei Gonzalez. “Die ze niet regelmatig controleren.”

Gonzalez zei dat hij waarschuwingen als een noodgeval beschouwt, en vergelijkt het met de politie die 911-oproepen ontvangt via een e-mailaccount dat ze tot later die avond negeerden. Hij voegde eraan toe dat mensen enige verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun financiële zekerheid, en noemde het een teaminspanning.

Naast het instellen van waarschuwingen om rechtstreeks naar mobiele apparaten te gaan – en er aandacht aan te schenken – benadrukte Gonzalez dat mensen nooit inloggegevens mogen delen. Hij zei dat als iemand belt of een bericht stuurt waarin staat dat ze afkomstig zijn van de klantenondersteuning, het nummer op de achterkant van uw bankkaart of vanaf de website van een organisatie moet worden gebeld.

Hij zei dat gebruikers betalingsapps ook moeten behandelen alsof ze contant geld gebruiken voor aankopen. Hoewel het misschien overbodig klinkt, zei hij dat het absoluut noodzakelijk is om geld dat via de platforms wordt overgemaakt als verdwenen te behandelen zodra u op de knop “verzenden” drukt.

“Dus alleen overdragen aan mensen die je kent, die je hebt gevalideerd of waarmee je zaken doet”, zei Gonzalez. “Wees gewoon waakzamer, want deze mensen zijn erg overtuigend.

“Er zijn een aantal zeer goede oplichters die er zijn.”

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *