Appels iPhone 13 Pro heeft een serieus indrukwekkende camera-instelling. De drie camera’s aan de achterkant kunnen prachtige foto’s maken die gemakkelijk wedijveren met die van concurrerende vlaggenschiptelefoons zoals de Pixel 6 Pro goud Samsung Galaxy S22 Ultra. De krachtige combinatie van algehele beeldkwaliteit, softwareverwerking en geavanceerde functies van de iPhone, zoals Apple’s eigen ProRaw-beeldformaat, zorgen ervoor dat de beelden van de iPhone 13 Pro eruit kunnen zien alsof ze met een professionele camera zijn gemaakt.

Maar het hebben van een geweldige camera is niet het enige dat je nodig hebt om bekroonde foto’s te maken – het is de kneepjes van het vak kennen die het verschil zullen maken tussen thuiskomen met een paar leuke kiekjes en terugkomen met prachtige foto’s die je kunt’ wacht niet om af te drukken en in te lijsten voor aan je muur.

Hier zijn dan mijn toptips voor betere afbeeldingen, technieken die ik elke dag gebruik als professionele fotograaf, van het werken met het licht tot het gebruik van creatievere hoeken tot het oppoetsen van je foto’s in bewerkingsapps. Veel van deze tips zijn van toepassing op elke recente telefoon die je hebt, inclusief minder krachtige iPhone-modellen zoals de iPhone 11 of de 13 minuten en zelfs veel Android-telefoons, terwijl andere meer specifiek zijn voor de iPhone 13 Pro en de 13 Pro Max, die hetzelfde camerasysteem delen.

Weet wanneer je de verschillende lenzen moet gebruiken

Het is gemakkelijk om voor een pittoresk tafereel te staan ​​en te schakelen tussen de normale, superbrede en ingezoomde weergaven op de telefoon, maar het is moeilijker om precies te begrijpen waarom de ene is misschien beter dan de andere voor een bepaalde compositie. Om erachter te komen, moet je een extra moment nemen om te kijken naar wat belangrijk is in de scène voor je.

vissersboten

Door over te schakelen naar de ultragroothoeklens, kon ik dit meertouw vastleggen als interesse op de voorgrond, wat de scène echt met elkaar verbindt.

Andrew Hoyle/CNET

Is er een bepaald onderwerp — misschien een standbeeld of een indrukwekkend gebouw — dat wordt omringd door tal van andere elementen zoals bomen, wegwijzers of straatverlichting? Het gebruik van de 3,5x telezoom van de iPhone 13 Pro is een geweldige manier om je onderwerp te isoleren en al die afleiding te elimineren. Mogelijk moet u een beetje teruggaan en vervolgens inzoomen om het in beeld te houden, maar door uw scène op deze manier te vereenvoudigen, zal uw onderwerp opvallen.

Maar misschien zijn het die extra omringende elementen die echt iets toevoegen aan de scène en context bieden voor waar je bent. In dat geval kunt u met de standaardzoom die items in de opname houden. Als u overschakelt naar de superbrede weergave, legt u nog meer van de omgeving vast, dus om te voorkomen dat uw onderwerp in het kader verdwaalt, wilt u misschien dichterbij komen en interessante voorgrondobjecten zoeken (een stukje bloemen, een cool uitziende rots) om toe te voegen naar de compositie.

Edinburgh bij zonsondergang

Wachten tot de avond voor deze opname heeft echt zijn vruchten afgeworpen, met een ongelooflijke vurige zonsondergang.

Andrew Hoyle/CNET

Bezoek opnieuw op verschillende tijdstippen van de dag

Dankzij de geweldige vaardigheden van de iPhone 13 Pro bij weinig licht hoef je niet alleen ‘s middags foto’s te maken als de zon op zijn hoogst staat. Zonsopgangen en zonsondergangen zijn doorgaans donkerder, maar kunnen u belonen met prachtige kleuren in de lucht en een groot contrast in het licht dat wordt geworpen. Landschapsfotografen weten dat opstaan ​​voor zonsopgang vaak de beste resultaten oplevert en het is altijd de moeite waard om in gedachten te houden, als je het vroege opstaan ​​kunt verdragen.

Edinburgh op een bewolkte middag

Slechts 10 minuten eerder was dit hetzelfde tafereel. Prima, maar zonder dat Edinburgh-zonsondergangdrama.

Andrew Hoyle/CNET

Als je op stedentrip bent, is het de moeite waard om minstens één keer een zonsopgangfoto te maken, de plekken te bezoeken die je al hebt gevonden en te zien hoe ze worden getransformeerd door het andere licht. Het is dit dat je foto’s zal scheiden van de honderden anderen op Instagram die net een foto hebben gemaakt nadat ze hun ochtendkoffie hebben gedronken.

boten op een kade die 's nachts verlicht is

Dankzij de uitstekende nachtmodus van de iPhone 13 Pro kon ik hier een levendige en scherpe opname maken, ondanks dat het midden in de nacht was.

Andrew Hoyle/CNET

Wees niet bang in het donker

En denk niet dat als het licht eenmaal helemaal uit is, je moet stoppen met fotograferen. De iPhone 13 Pro heeft een van de beste nachtmodi op elke telefoon en kan verbluffende nachtelijke foto’s maken. Stadsgezichten, met autokoplampen, levendige etalagedisplays en zelfs feestelijke kerstversieringen kunnen uitstekend voer zijn voor nachtopnames. En maak je geen zorgen als het giet met regen — die natte straten zullen nu al die lichten weerkaatsen, wat er geweldig uit kan zien.

Bekijk onze tutorial Als je wilt krijgen nog betere resultaten van uw nachtelijke telefoonfotografie.

een foto van twee mensen die traplopen, de ene versie in kleur, de andere in zwart-wit

De originele afbeelding links is een redelijke foto, maar met een humeurige zwart-witbewerking heeft het veel meer sfeer en werkt het veel beter als een opname.

Andrew Hoyle/CNET

Schiet in ProRaw, bewerk je foto’s later

Een paar zorgvuldige aanpassingen in bewerkingsapps zoals Adobe Lightroom kunnen het verschil maken tussen een alledaagse foto en een prachtig stuk bekroonde kunst. Gelukkig heeft Apple dit zelfs gedaan met de introductie van ProRaw op de laatste generatie iPhones. ProRaw is vrijwel hetzelfde als RAW fotograferen op gewone DSLR’s; het slaat niet alle afbeeldingsgegevens op, waardoor u de witbalans en kleuren veel nauwkeuriger kunt wijzigen nadat u uw opname hebt gemaakt.

Het legt ook meer details vast in de schaduwen en hooglichten van uw afbeeldingen, waardoor er meer ruimte is om die heldere luchten te redden met de schuifregelaar voor hooglichten of om wat meer zichtbare details terug te brengen in de donkere schaduwen. Je ziet de rauw -knop in de bovenhoek van uw scherm wanneer u in de camera zit, dus zorg ervoor dat er geen streep doorheen staat als u een foto maakt waarvan u weet dat u deze later wilt oppoetsen om er op zijn best uit te zien . Je kunt ook JPEG-afbeeldingen bewerken, alleen heb je niet dezelfde mate van flexibiliteit.

Ik gebruik Adobe Lightroom Mobile voor de meeste van mijn telefoonbewerkingen. Het is een professionele tool en heeft veel gedetailleerde controle over kleur en belichting, terwijl het ook mijn afbeeldingen synchroniseert met de cloud, zodat ik mijn bewerkingen later op mijn iPad of mijn desktopcomputer kan ophalen. Als u niet van de maandelijkse kosten houdt, is Snapseed van Google gratis en heeft het ook veel uitstekende functies om het beste uit uw foto’s te halen, waaronder een verscheidenheid aan filmeffecten die uw foto’s een prachtige kleurtoning geven.

Als je wat wilder en creatiever wilt worden, moet je apps zoals Bazaart en PicsArt eens bekijken, die een verscheidenheid aan hulpmiddelen en effecten bieden voor het samenstellen van afbeeldingen om ze van foto’s om te zetten in vaak bizarre stukken moderne kunst. Kijk eens bij mijn verzameling van apps voor beeldbewerking voor meer ideeën.

Onthoud dat er geen goede of foute manier is om uw afbeeldingen te bewerken, en het toepassen van creatieve effecten betekent niet dat u het originele bestand moet verwijderen — u kunt dus altijd teruggaan en het opnieuw proberen als het resultaat u niet bevalt. Mijn advies is om een ​​kopje thee te drinken, achterover te leunen in een comfortabele stoel en wat tijd te besteden aan het spelen met je favoriete bewerkingsapp en te kijken wat je kunt maken. Je zult misschien verbaasd zijn over wat je kunt bedenken, zelfs van afbeeldingen in je galerij die je enige tijd geleden hebt gemaakt.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *