Meta, het op metaverse gerichte sociale-mediabedrijf, helpt universiteiten om hun eigen virtual reality-campussen online te krijgen. Het bedrijf zal 10 virtuele campussen openen als onderdeel van zijn Immersive Learning-project, dat onderwijs naar virtual reality-omgevingen wil brengen. In samenwerking met Victoryxr, een in Iowa gevestigde startup voor virtual reality-onderwijs, zal Meta $ 150 miljoen investeren in dit initiatief.

Meta brengt universiteiten in de metaverse

Een van de grootste toepassingen van virtual reality en metaverse technologie heeft te maken met onderwijs en de mogelijkheid dat virtual reality-lessen uitkomen. Meta, de gigant op sociale media, voert dit idee uit en helpt 10 universiteiten om hun op metaverse gebaseerde campussen te lanceren.

Een daarvan is de University of Maryland Global Campus (UMGC), een online universiteit. De meer dan 45.000 studenten van de universiteit kunnen elkaar nu online ontmoeten in een metaverse om samen te komen en hun ervaringen te delen.

Daniel Mintz, voorzitter van de afdeling informatietechnologie van het UMGC, verklaarde:

We hebben nog nooit een campus gehad en nu hebben we onze eerste. Het heeft een eendenvijver.

Als onderdeel van dit plan zal de universiteit vijf cursussen aanbieden op de metaverse campus die geen extra kosten met zich meebrengen in vergelijking met niet-meeslepende cursussen. De universiteit is echter beperkt door het aantal headsets (benodigd voor de cursussen) die ze aan studenten kan uitlenen.

Andere instellingen zullen ook deel uitmaken van dit project: de University of Kansas School of Nursing, New Mexico State University, South Dakota State University, Florida A&M University, West Virginia University, Southwestern Oregon Community College, California State University, Dominguez Hills en Alabama A&M-universiteit.

Meta’s betrokkenheid

Meta doneert haar Meta Quest-headsets aan deze organisaties zodat studenten kunnen worden opgenomen in de cursussen. Een van de doelstellingen van Meta’s Immersive Learning-project is om de toegang van studenten tot deze technologieën te vergroten door samen te werken met organisaties en universiteiten. Een deel van de investering van $ 150 miljoen die Meta doet, dient om headsets te leveren in samenwerking met Victoryxr, het bedrijf dat de metaverse campussen ontwerpt.

Meta heeft universiteiten ook geholpen om te betalen voor het ontwerp en de bouw van deze ruimtes, wat $ 50k kan kosten voor een campus van vijf tot zeven gebouwen. Steve Grubbs, oprichter van Victoryxr, verklaarde:

Educatie is een opwindende use-case voor de metaverse, en Meta Immersive Learning zal makers over de hele wereld helpen vaardigheden op te doen voor de metaverse en meeslepende ervaringen voor leerlingen te creëren.

Meta’s spil naar virtual reality heeft ertoe geleid dat het bedrijf geld heeft verloren, aangezien de metaverse-divisie, de Reality Labs-eenheid, verliezen van $ 2,8 miljard meldde in het tweede kwartaal van 2022. Het bedrijf had ook zijn eerste obligatie-uitgifte in augustus, waarbij $ 10 miljard aan schulden werd verkocht om te investeren in metaverse producten en andere initiatieven.

Tags in dit verhaal

Alabama A&M University, California State University, campussen, Daniel Mintz, Dominguez Hills, Florida A&M University, Meta, meta quest 2, Metaverse, New Mexico State University, Reality Labs, South Dakota State University, Southwestern Oregon Community College, stebe grubbs, University van Kansas School of Nursing, universiteit, overwinningxr, Virtual Reality, Universiteit van West Virginia

Wat vind je van Meta’s betrokkenheid bij de lancering van deze campussen in de metaverse? Vertel het ons in de comments hieronder.

Sergio Goschenko

Sergio is een cryptocurrency-journalist gevestigd in Venezuela. Hij beschrijft zichzelf als laat in het spel en betrad de cryptosfeer toen de prijsstijging plaatsvond in december 2017. Met een computertechnische achtergrond, woonachtig in Venezuela en beïnvloed door de cryptocurrency-boom op sociaal niveau, biedt hij een ander gezichtspunt over crypto-succes en hoe het de onbanked en underserved helpt.

Fotocredits: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Vrijwaring: Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is geen direct aanbod of verzoek tot een aanbod om te kopen of verkopen, of een aanbeveling of goedkeuring van producten, diensten of bedrijven. Bitcoin.com geeft geen investerings-, belasting-, juridisch of boekhoudkundig advies. Noch het bedrijf, noch de auteur is verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of beweerd te zijn veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op de inhoud, goederen of diensten die in dit artikel worden genoemd.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *