SAN DIEGO–(BUSINESS WIRE)–Dexcom, Inc. (NASDAQ: DXCM), de wereldleider in realtime continue glucosemonitoring (CGM) voor mensen met diabetes, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de Dexcom G6 mobiele app in het Spaans, die onmiddellijk beschikbaar is voor gebruikers met een Compatibel met iOS (v1.10.1) of Android (v1.10.0) smart-apparaat.

Diabetes heeft een onevenredige impact op Latino’s, en vanaf 2022 heeft naar schatting 11,8% van de Amerikaanse Latino-volwassenen diabetes gediagnosticeerd.1 Bovendien schat de CDC dat Amerikaanse Latino-volwassenen meer dan 50% kans hebben om diabetes type 2 te ontwikkelen, met een groter risico op complicaties.2

“Met talloze onderzoeken die wijzen op taalbarrières in de gezondheidszorg die leiden tot miscommunicatie tussen patiënten en zorgverleners3 en een afname van de kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid, is het belangrijk om toegang te bieden tot diabetesinformatie in de voorkeurstaal van een patiënt om de gezondheidsresultaten te verbeteren”, zegt Ana-Mari Calleja Carr, districtsmanager bij Dexcom, vertegenwoordiger van de regio Zuid-Florida. “Het lanceren van de Dexcom G6-app in het Spaans is een positieve stap in de richting van het verbeteren van de gezondheidsgelijkheid voor mensen met diabetes die voornamelijk Spaans spreken.”

Om toegang te krijgen tot de Dexcom G6 mobiele app in het Spaans, moeten gebruikers de nieuwste versie van de app installeren en hun compatibele iOS (v1.10.1) of Android (v1.10.0) smartphone instellen* taal naar Spaans (elk dialect/regio). De app wordt automatisch in het Spaans weergegeven zolang de telefoontaal is ingesteld op Spaans.

“Door deze krachtige CGM-technologie aan mijn Spaanssprekende patiënten in de taal van hun voorkeur aan te bieden, kunnen ze hun diabetes beter begrijpen en proactiever zijn in het omgaan met hun gezondheid”, zegt Dr. Rocio Harbison, MD, FACE, een endocrinoloog die behandelt een grote Spaanssprekende bevolking. “CGM-technologie is een van de krachtigste hulpmiddelen die beschikbaar zijn voor het beheer van diabetes en deze nieuwe ontwikkeling van Dexcom zal de toegang helpen verbeteren voor Spaanssprekende mensen die vaak hun gezondheid moeten navigeren met beperkte Spaanstalige hulpmiddelen.”

Dexcom G6 gebruikt een kleine, draagbare sensor en zender om continu glucosewaarden te meten en draadloos te verzenden naar een compatibel smartapparaat* of ontvanger, waardoor patiënten realtime glucosegegevens krijgen zonder dat ze in hun vinger hoeven te prikken.ik Het systeem biedt ook aanpasbare waarschuwingen en alarmen om mogelijk gevaarlijke gebeurtenissen met een lage en hoge bloedsuikerspiegel te voorkomen.

“Het is geweldig om te zien dat Dexcom heeft geïnvesteerd in het ontwikkelen van een Spaanstalige app voor patiënten”, zegt Siena Ruelas, een professionele voetballer en Dexcom Warrior die diabetes type 1 heeft. “Dit aanbod zal helpen een belangrijke barrière voor toegang tot belangrijke glucose-informatie weg te nemen en iemands vermogen om kritieke gezondheidsbeslissingen te nemen verbeteren.”

De Dexcom Follow-app is niet onmiddellijk beschikbaar in het Spaans, maar de functionaliteit zal worden toegevoegd in een toekomstige productupdate. Ga voor meer informatie in het Spaans over Dexcom G6 naar Dexcom.com/ayuda.

Over DexCom, Inc.

DexCom, Inc. stelt mensen in staat om diabetes in realtime onder controle te krijgen door middel van innovatieve systemen voor continue glucosemonitoring (CGM). Het hoofdkantoor is gevestigd in San Diego, Californië, en met vestigingen in heel Europa en bepaalde delen van Azië/Oceanië, is Dexcom uitgegroeid tot een leider op het gebied van diabeteszorgtechnologie. Door te luisteren naar de behoeften van gebruikers, zorgverleners en zorgverleners, werkt Dexcom aan het vereenvoudigen en verbeteren van diabetesmanagement over de hele wereld. Ga voor meer informatie over Dexcom CGM naar www.dexcom.com.

*Ga voor een lijst met compatibele apparaten naar www.dexcom.com/compatibility.

ikAls uw glucosewaarschuwingen en -metingen van de G6 niet overeenkomen met de symptomen of verwachtingen, of als u de aanbevolen maximale dosering van 1000 mg paracetamol om de 6 uur overneemt, gebruik dan een bloedglucosemeter om beslissingen te nemen over de behandeling van diabetes.

1 https://www.diabetes.org/about-us/statistics/about-diabetes

2 https://www.cdc.gov/diabetes/library/features/hispanic-diabetes.html

3 https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7201401/

© 2022 Dexcom, Inc. Dexcom, Dexcom G6 en Dexcom Follow zijn gedeponeerde handelsmerken van DexCom, Inc. in de VS en mogelijk gedeponeerd in andere landen. Alle rechten voorbehouden.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *