Als het gaat om ons leger, dient paraatheid als risicobeperking binnen missieoperaties. Onze ervaring leert ons: “Als de paraatheid eronder lijdt, nemen de risico’s voor krachten toe.”

Elke tak van het leger weet dit, maar het personeel en de operationele paraatheid blijven een strijd. Het Government Accountability Office meldde eind 2020 dat het Amerikaanse ministerie van Defensie “de paraatheid van het Amerikaanse leger moet herstellen en zijn systemen en uitrusting moet moderniseren om toekomstige bedreigingen aan te pakken.”

Onder paraatheid valt natuurlijk ook de paraatheid van onze militairen en militairen voor inzet. Snelle of onverwachte inzet brengt uitdagingen met zich mee, zoals ervoor zorgen dat elk dienstlid toegang heeft tot de juiste militaire gezondheidsinformatie. Zonder tijdige en nauwkeurige gezondheids- en welzijnsinformatie kunnen zowel de gereedheid als de missie hieronder lijden.

Toegankelijke gezondheidsinformatie was een bijzonder probleem voor dienstplichtigen vanwege het op mannen gerichte doel van de meeste informatie en de unieke behoeften waarmee vrouwen worden geconfronteerd voordat ze worden ingezet, wat resulteerde in verminderde paraatheid en verloren dienstdagen.

Om het probleem voor te zijn en informatie op een gemakkelijk toegankelijke manier te verzamelen, maakte de Defense Health Agency optimaal gebruik van technologie in overeenstemming met DoD’s doelstellingen voor digitale transformatie.

De Defense Health Agency werkte samen met Maximus en BlueWater om de webapplicatie Deployment Readiness Education for Servicewomen (DRES) te ontwerpen en te ontwikkelen. DHA-leiders begrepen dat dienstmeisjes niet tijdig de informatie of hulp kregen die ze nodig hadden, en dat dit moest worden aangepakt. De progressieve webtoepassing biedt interactieve functionaliteit met informatie die is samengesteld met de behoeften van dienstplichtigen en biedt een blauwdruk voor hoe het leger opkomende technologieën en app-ontwikkeling kan gebruiken om de paraatheid in alle takken van dienst enorm te verbeteren.

De app richt zich op drie fasen van implementatie: voorbereiding, activiteiten tijdens de implementatie en daarna. De fase ‘tijdens de uitzending’ bevat bijvoorbeeld informatie over geestelijke gezondheid, voeding, verbonden blijven en het melden van negatieve gezondheidssituaties. Evenzo verschaft de fase na de uitzending informatie over zelf- en gezinsre-integratie, gezinsplanning en geestelijke gezondheidszorg.

Door deze informatie gemakkelijker beschikbaar te maken voor servicevrouwen, overbrugt de app een leemte in toegankelijkheid omdat gegevens zich voorheen op verschillende locaties bevonden en moeilijk te navigeren waren. Met de DRES-app bieden de enkele locatie en de installeerbare versie van de informatie servicevrouwen gemakkelijke toegang tot de informatie, zelfs tijdens implementatie in gebieden met weinig of geen connectiviteit.

De positieve reacties op de DRES-app – het wordt snel de meest bekeken applicatie in de app store van de Defense Health Agency – laat zien hoe het een blauwdruk biedt voor andere segmenten van DoD-personeel. Sinds de app live ging in 2022, heeft deze ongeveer 75.000 actief inzetbare servicevrouwen ondersteund en het aantal verloren dienstdagen aanzienlijk verminderd. De feedback van servicevrouwen was niets anders dan positief, en velen gaven aan dat ze het op prijs stellen dat ze een prioriteit hebben gemaakt.

DRES belichaamt moderne applicatie-ontwikkelingsprocessen die beginnen met het begrijpen van het kernprobleem en het presenteren van een solide gebruikerservaring. Dit bevat:

— Een toegewijd team, inclusief servicevrouwen, die enthousiast waren om bij te dragen aan het project

— Holistische, flexibele applicatieontwikkelings- en governanceprocessen, die projectbeheer en kwaliteitsborgingstesten omvatten.

— Een focus op de eindgebruikerservaring en de uitdagingen voor toegang tot algemene gezondheidsinformatie voor, tijdens en na de implementatie

— Inzicht in de unieke gezondheidsbehoeften van vrouwen in de zorg, gekoppeld aan de uitgebreide kennis van opkomende technologieën.

Door deze informatie beschikbaar te maken in een gemakkelijk mee te nemen en gemakkelijk te bekijken formaat, ongeacht de locatie, terwijl nog steeds wordt voldaan aan de beveiligings- en privacyvereisten, ondersteunt de DRES-app het agentschap bij het verzekeren van een medisch paraat militaire strijdmacht in alle commando’s .

Joe Kehoe is algemeen directeur bij Maximus, een leverancier van managementdiensten voor door de overheid gesponsorde programma’s.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *