Wetshandhavers en FBI-personeel testten dinsdag in het proces tegen Bernard Brown, die wordt beschuldigd van tweedegraads moord bij de verdwijning en vermoedelijke dood van zijn ex-vriendin, Moreira “Mo” Monsalve.

De 46-jarige moeder van drie werd zondagavond 1 januari voor het laatst gezien. 12, 2014, meer dan acht jaar geleden. Brown pleitte niet schuldig aan de aanklachten.

Tussen de avond van Jan. 12 en de vroege ochtenduren van Jan. 13, merkte de politie op dat meerdere websites werden geopend via browseractiviteit op de telefoon van Monsalve.

In een getuigenis op dinsdag vertelde luitenant Nelson Hamilton hoe de telefoon van Monsalve in stukken werd gevonden op de bodem van een afvalcontainer in Pāpōhaku Park, op slechts 0,5 mijl van Brown’s woning in ʻĪao Parkside. Samen met de telefoon vond de politie een voertuigtitel, papierwerk van zowel Monsalve als haar zoon, het chequeboek van Monsalve en haar identiteitsbewijs.

De politie werd donderdagmiddag 12 januari ter plaatse geleid. 16, 2022, nadat hij had vernomen dat de portemonnee van Monsalve daar eerder was gevonden en was verwijderd door een dakloze man.

Lt. Nelson Hamilton (8.9.22) CP: Wendy Osher
ARTIKEL GAAT VERDER ONDER AD

Volgens luitenant Hamilton was het gebied bij de afvalcontainer afgezet met politietape en werd het afval laag voor laag verwijderd, te beginnen met het verwijderen van zakken en puin van bovenaf. Tegen de tijd dat het team dichter bij de bodem kwam, moest luitenant Hamilton de container in omdat hij er niet meer overheen kon reiken. ‘Toen zag ik haar identiteitskaart onderaan,’ zei hij.

ARTIKEL GAAT VERDER ONDER AD

Op het moment van de huiszoeking was Hamilton rechercheur bij de Criminal Intelligence Division van de Maui Police Department.

Lt. Nelson Hamilton (8.9.22) CP: Wendy Osher

De items zijn gefotografeerd en teruggevonden door een bewijsspecialist.

Eerder die dag rond het middaguur kreeg luitenant Hamilton de opdracht om te helpen bij het doen van een burencontrole om te zien of iemand iets heeft gezien of gehoord in de nacht van januari. 12, 2014 – toen Monsalve voor het laatst werd gezien in de woning van Brown.

ARTIKEL GAAT VERDER ONDER AD

Ongeveer 45 minuten nadat hij het gebied had voltooid en de buren had geraadpleegd, zei luitenant Hamilton dat Brown uit zijn appartement kwam en hem benaderde met de vraag wat hij moest doen aan mensen die hem lastigvallen of bedreigen.

Tijdens de uitwisseling zei luitenant Hamilton dat hij “veel krassen” op beide armen van Brown had opgemerkt. Ze waren in “geen bepaalde richting, een beetje overal, langs zijn armen en onderarmen.” De officier beschreef de krassen als “dun” en merkte op dat ze mogelijk werden veroorzaakt door door een borstel te lopen. Toen hem werd gevraagd of ze eruit zagen als vingerafdrukken, zei luitenant Hamilton: “Nee.” Hij wees op eerdere ervaringen en zei dat zowel de “dunheid” als de “willekeurigheid” van de tekens tot dit geloof leidden.

Lt. Hamilton kreeg ook de taak om telefoonafschriften en Facebook-gegevens te bekijken die in de nacht van 1 januari uit de telefoon van Monsalve waren gehaald. 12, tot de ochtend van Jan. 13, 2014. Dit omvatte browseractiviteit die zoekopdrachten en bankactiviteit liet zien.

De luitenant observeerde ook een reeks verwijderingen op Brown’s Facebook-account tussen 23.00 uur op 2 januari. 12 en na 7 uur op Jan. 13, waarin hij achtereenvolgens 21 personen uit zijn vriendenlijst verwijderde, vervolgens 14 en vervolgens 23, voor een totaal van 58 verwijderde relaties.

De politie merkte ook op: een oproep van 14 seconden in de vroege ochtenduren van januari. 13 van de telefoon van Monsalve naar de telefoon van Brown; Rond 01:04 uur op Jan. 13 merkte de politie op dat het Facebook-account van Monalve een activiteit deed terwijl het naar hetzelfde IP-adres als dat van Brown werd geïnkt; en na middernacht werden er via Monsalves telefoon een reeks bank- of creditcardonderzoeken gedaan.

De politie testte dat op de ochtend van januari. 13, waren er verschillende uitgaande oproepen op Brown’s telefoon, waaronder een naar Los Angeles, en twee oproepen naar nummers in het netnummer van San Jose.

Een getuige van de bepaling, Dustin Simerly, die werkzaam is als elektronica-ingenieur bij de FBI, merkte op dat de organisatie in staat was om de beschadigde Android-smartphone van Monsave te extraheren en in beeld te brengen.

Cindy Maglasang. (8.9.22) PC: Wendy Osher

De FBI Honolulu’s Cindy Maglasangdie nu met pensioen is, is opgeleid, ervaren en gecertificeerd in de digitale analyse van mobiele telefoons.

Ze legde uit dat de FBI de gegevens van Monsalve’s telefoon kon afbeelden en opslaan. In haar hoedanigheid heeft Maglasang een kopie van de afbeelding gemaakt en deze geverifieerd met behulp van software en hash-waarden om ervoor te zorgen dat de gemaakte afbeelding hetzelfde was als het origineel.

Ze zei dat het duplicaat tot het klaar was op een examenmachine was opgeslagen en vervolgens op een andere schijf was gekopieerd en opgeslagen met softwareresultaten. Het resultatengedeelte werd vervolgens op een aparte schijf beoordeeld, terwijl het origineel niet werd aangeraakt en als bewijs bleef.

Detective Matthew Bigoss (8.9.22) PC: Wendy Osher

Detective Matthew Bigossen 18-jarige veteraan van de Maui Police Department, legde de juryleden in meer vereenvoudigde bewoordingen uit wat voor soort gegevens werden gevonden tijdens een onderzoek van Monsalve’s telefoon- en Facebook-accounts.

det. Bigoss zei: “Als je internet op de telefoon gebruikt, worden er wat gegevens op de telefoon opgeslagen – of je het nu downloadt of dat er automatische processen op de achtergrond plaatsvinden. Het slaat constant gegevens op je telefoon op om de gebruikerservaring te verbeteren.”

In veel gevallen slaat de telefoon gegevens op om de presentatie van webpagina’s te versnellen, aldus Det. Bigos. In dit geval gebruikten onderzoekers een fysieke extractiemethode om gegevens te verkrijgen, wat een bit-voor-bit kopie is van elektronische opslaggegevens die worden beoordeeld en bewaard in een containerbestand.

Van Monsalve’s telefoon, Det. Bigoss zei dat hij dat op 21 januari om 21:08 kon zeggen. Op 12 december 2014, en opnieuw om 01:04 uur, communiceerde de telefoon van Monsalve met haar Facebook-app vanaf het IP-adres van Bernard Brown.

det. Bigoss keek ook naar machinecookies, een lange alfanumerieke reeks die wordt gebruikt om een ​​apparaat te identificeren, voorkeuren op te slaan en analyses op te slaan om te zien hoe vaak iemand een website heeft bezocht.

Volgens Det. Bigoss, hetzelfde IP-adres verscheen ook op Monsalve’s Facebook-records. Bij het vergelijken van de gegevens ontdekte hij dat uit die Facebook-records bleek dat het account van Monsalve op de ochtend van januari werd geopend vanaf het IP-adres van Brown. 13, 2014, jan. 29, 2014, en opnieuw op februari. 4, 2014.

Met behulp van gegevens van Monsalve’s en Brown’s Facebook-records, zei hij dat er een bepaalde activiteit was opgemerkt op januari. 29, waarin hetzelfde apparaat werd gebruikt om toegang te krijgen tot beide accounts.

Er was ook een oproep van 14 seconden vanaf de telefoon van Monsalve op januari. 13 om 12:07 uur, en een sms van Monsalve’s telefoon naar Brown’s telefoon om 02:46 op Jan. 13, volgens de politie getuigenis.

Browsegeschiedenis toont bezoeken aan meerdere banken, sites van luchtvaartmaatschappijen

Tussen de avond van Jan. 12 en de vroege ochtenduren van Jan. 13, merkte de politie op dat meerdere websites werden geopend via browseractiviteit op de telefoon van Monsalve.

det. Bigoss merkte op dat er meerdere bezoeken waren aan bankwebsites, waaronder:

  • Bank of Hawai’i om 22:34 uur en 22:51 uur op Jan. 12; en (mobiel bankieren) om 12:28 uur op jan. 13, 2014.
  • Capitol One: een Google-zoekopdracht om 01.05 uur en toegang tot de website om 01.16 uur op 1 januari. 13, 2014.
  • Chase: Google-zoekopdracht om 12:27 uur; Achtervolg creditcards om 12:28 uur; mobiel bankieren website om 01:58; creditcard klantenservice om 2:02 uur; en kaartservice op 2 januari om 02.22 uur. 13, 2014.
  • Rewards-visum: 01:40 uur op jan. 13, 2014.
  • Barclay-kaarten: Google-zoekopdracht om 01:42 uur, inlogpagina en wachtwoord 01:45 uur op Jan. 13, 2014.

det. Bigoss geeft ook gedetailleerde toegang tot meerdere luchtvaartmaatschappijen en zoekt naar luchtvaarttarieven tussen de luchthavens van Kahului en San Jose.

  • Priceline.com: 01:30 Google-zoekopdracht voor Priceline; 01.39 uur bezoek aan mobiele website; 1:40 uur Priceline-beloningen
  • Hawaiian Airlines: Google-zoekopdracht om 1:47 uur, 2:27 uur en 2:34 uur; pagina’s voor beschikbaarheid van vluchten en reserveringen; 01:56 LA Times-artikel met betrekking tot Hawaiian Airlines.
  • American Airlines: 1:53 zoek naar American Airlines; toegang tot pagina voor het boeken van een vlucht; 1:56 uur site-activiteit; 2:22 uur websitetoegang.; 02:34 mobiele site, vluchtboekingspagina, inlogpagina, reizigersinformatiepagina, contactgegevens en overzicht van reizigers.

Volgens Det. Bigoss, er was een gegevensinvoer die een vertrekdatum van januari liet zien. 13 voor één volwassen passagier. Op de website van American Airlines liet een overzichtspagina van reizigers zien dat de naam van de ingevoerde reiziger Bernard Anthony Brown was, jarig op 4 juli 1971. Onder het contactgedeelte stonden het telefoonnummer en het e-mailadres van Monslave, volgens getuigenissen. De website bood opties voor retourvluchten op jan. 21 en 22, met informatie over beschikbare tarieven, volgens Det. Bigos.

Daarna blijkt uit de mobiele telefoongegevens van Monsalve dat de telefoon opnieuw toegang heeft gekregen tot de Chase-site voor mobiel bankieren en vervolgens tot de T-Mobile-website. Er was ook meer toegang tot Microsoft, Outlook en Hotmail voordat de browse-activiteit rond 03.05 uur eindigde, volgens getuigenissen.

det. Bigoss schetste verdere browseractiviteit op de telefoon van Monsalve gedurende de periode, waaronder: toegang tot Outlook en Hotmail, beide e-maildiensten van Microsoft; MSN- en T-Mobile-pagina’s. Facebook was ook toegankelijk voor zoekopdrachten naar vrienden om 01:04, 01:20 en 01:57 uur; en er was een Facebook-wachtwoordreset om 01:32 uur op januari. 13, 2022.

Het proces wordt hervat in de 2nd Circuit Court op donderdag 11 augustus, voor rechter Peter Cahill.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *