De Zuid-Afrikaanse aanbieder van vliegtrainingen, Starlite Aviation Academy, is het eerste bedrijf in Afrika geworden dat een speciale VR-missie-trainingsfaciliteit exploiteert, met de nieuwste geavanceerde technologie, voor zijn defensieklanten.

Starlite-stagiairs zullen nu basis- en geavanceerde vliegtechnieken leren op de nieuwe versie van de herconfigureerbare trainer die is ontwikkeld door Vrgineers, een leider in het leveren van virtual en mixed reality piloottrainingssystemen voor professionele en militaire klanten, naast het Britse bedrijf CHS Tactical LTD.

Humanitaire en vredesondersteunende trainingen op militair en bestuurlijk gebied in Afrika kunnen nu in virtual en mixed reality worden gegeven. Starlite Aviation Academy, een van Afrika’s grootste aanbieders van vliegopleidingen met vaste en roterende vleugels, kocht vier simulatoren voor helikopters en twee vaste vleugels, compleet met de nieuwste suite van dynamische omgevingssoftware en volledige bedieningsstations voor instructeurs, voor een bedrag van zes cijfers. Dit plaatst Starlite Aviation Academy in de voorhoede van deze geavanceerde technologie.


De Zuid-Afrikaanse aanbieder van vliegtrainingen Starlite Aviation Academy is het eerste bedrijf in Afrika dat een speciale VR-missietrainingsfaciliteit exploiteert voor zijn defensieklanten. Krediet: Starlite


“De toevoeging van deze mogelijkheid aan de reeks diensten van Starlite Aviation Training Academy die aan klanten worden aangeboden, zal een volledig waardeketenaanbod opleveren dat het bedrijf van plan is uit te breiden in heel Afrika en buiten het huidige aanbod van kwaliteitstrainingsdiensten in Mosselbaai. Dit is slechts de eerste stap en getuigt van de toewijding van het bedrijf en zijn partners om te investeren in technologie en nieuwe innovatieve platforms voor het aanbieden van luchtvaarttraining om aan de behoeften van onze klanten te voldoen”, aldus CEO Starlite Aviation Academy Gareth Schenhage.

De trainer die is gekocht door Starlite Aviation Academy is de nieuwere versie van de populaire herconfigureerbare trainer die eerder door Vrgineers is ontwikkeld. Het is gebaseerd op het bestaande Classroom Trainer-platform dat eerder vorig jaar werd getoond in Orlando, VS, op de I/ITSEC-conferentie, waar het uitstekende recensies ontving.

De simulator die aan de Amerikaanse luchtmacht werd geleverd voor de opleiding van F-15, F-16 en F-35 piloten, werd verder aangepast om eenvoudigere roterende en vaste vleugelplatforms te ondersteunen. Tijdens de ontwikkelingscyclus zijn meerdere iteraties getest om te proberen de bijbehorende kosten te verlagen, zonder de kernfuncties in gevaar te brengen, en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat het herconfigureerbare element behouden bleef.

Starlite Aviation Academy zal zijn simulators gebruiken naast de cursussen die worden gegeven door CHS Tactical Company: “Onze basis- en geavanceerde cursussen zijn elk ontworpen om drie weken te duren, met een mix van theoretische klassikale studies met behulp van de nieuwste leerbeheersystemen, en culminerend in een intensief simulatorpakket dat is ontworpen om de vliegerschapstagiairs, de besluitvorming en het denkproces te testen voordat ze hun live training voortzetten op complexere systemen met Starlite”, zegt CEO CHS Tactical Chris Phipps.

Ondanks de initiële kosten zal Starlite een aanzienlijke hoeveelheid geld besparen in vergelijking met het gebruik van hetzelfde stopcontact in het levende vliegtuig. Er zijn ook andere voordelen, bijvoorbeeld de mogelijkheid om te pauzeren of zelfs opnieuw in te stellen als dingen niet volgens plan gaan en de missiegegevens vast te leggen om te gebruiken als onderdeel van de gedetailleerde missie-na-actiebeoordeling. Piloten krijgen les in geavanceerde technieken, zoals het overleven van vliegtuigen en het ontwijken van bedreigingen. Elementen zoals deze zullen hen voorzien van de basis die nodig is voor het besturen van helikopters in complexe missieomgevingen als zowel militaire als civiele vliegeniers.

De bekroning van de simulatoren is de toevoeging van de nieuwste XTAL™-headset van Vrgineers, die is ontwikkeld in samenwerking met een team van internationale militaire piloten en de allereerste voor piloten toegespitste headset op de markt is. “De XTAL 3 biedt een uitgebreid gezichtsveld van 180° horizontaal en 90° verticaal, momenteel het breedste gezichtsveld op de markt voor professionele simulaties. In combinatie met twee 4K-resolutieschermen en een paar 4K mixed reality-camera’s, levert het een uitstekende visuele ervaring op’, zegt CEO en mede-oprichter Vrgineers Marek Polcak.

Lees hier meer van onze Innovatie artikelen


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *