AppleInsider wordt ondersteund door zijn publiek en kan commissie ontvangen als Amazon Associate en affiliate-partner verdienen voor kwalificerende aankopen. Deze partnerrelaties hebben geen invloed op onze redactionele inhoud.

De Nomad Sport Slim Band is een lichtgewicht en toch duurzame Apple Watch-band die comfortabel en stijlvol is.

Nomad biedt een breed scala aan Apple Watch-bandjes die meer traditioneel zijn ontworpen in vergelijking met het first-party aanbod van Apple. De Sport Slim Band valt op door een gedurfd, gegoten ontwerp en grote gaatjes.

Apple verkoopt een sportband gemaakt van vergelijkbare materialen, maar het ontwerp van die banden is niet veranderd sinds hun oprichting. Nomad biedt een strak ogend alternatief met accenten die de aandacht trekken.

Nomad Sport Slim Band-ontwerp

De Nomad Sport Slim Band is gemaakt van FKM-fluorelastomeerrubber, een hoogwaardig rubber vergelijkbaar met dat van Apple. Er is echter een merkbaar verschil in flexibiliteit, textuur en detail.

Kleine ontwerpdetails zoals taps toelopende randen en nauwkeurige vormgeving zorgen ervoor dat deze band opvalt

Kleine ontwerpdetails zoals taps toelopende randen en nauwkeurige vormgeving zorgen ervoor dat deze band opvalt

De sportband van Apple voelt bijvoorbeeld zachter aan en heeft bijna geen accenten buiten de sluitpin. Het is het toppunt van minimalistisch banddesign.

De band van Nomad heeft echter een meer rubberachtig gevoel en subtiele ontwerpaccenten. Het voelt robuuster aan dan de band van Apple, terwijl het toch comfortabel blijft.

Het naar buiten gerichte gedeelte van de band heeft een licht concaaf ontwerp met verstelgaten die over de gehele bandlengte lopen. De onderkant van de band heeft kanalen die het ademend vermogen en de flexibiliteit vergroten.

De Sport Slim Band is minder breed dan andere vergelijkbare banden, waaronder die van Nomad en Apple. Dit houdt de band licht en uit de weg.

De opties Bone en Black werken geweldig met elke Apple Watch-kleur

De opties Bone en Black werken geweldig met elke Apple Watch-kleur

Er zijn vijf kleuren beschikbaar: Sage, Glacier Blue, Bone, Black en White. We hebben Bone en Black getest, waarbij Bone vergelijkbaar is met de Starlight-kleuroptie van Apple.

Zoals elke Apple Watch-band, zijn Nomad’s verkrijgbaar in twee maten die passen bij de grotere of kleinere Apple Watch van elke generatie. De Apple Watch Series 7 heeft bijvoorbeeld opties van 45 mm of 41 mm.

De Nomad Sport Slim Band gebruiken

Ik houd mijn Apple Watch Series 7 bijna 24 uur per dag aan en doe hem alleen uit om te douchen en op te laden. Dat betekent dat ik bands nodig heb voor meerdere use cases en outfits.

De Nomad Sport Slim Band verbetert het ontwerp van de sportband van Apple

De Nomad Sport Slim Band verbetert het ontwerp van de sportband van Apple

Nomad’s Sport Slim Band is geweldig geweest voor trainingen, zwemmen en ander gebruik waarbij zweet en vuil een factor zijn. Ik vind het geweldig dat de band gemakkelijk schoon te maken is met water en zeep.

Leren banden zijn niet altijd waterdicht en stoffen banden drogen langzaam en veroorzaken gemakkelijker huidirritatie. Daarom is het hebben van een rubberen Apple Watch-band essentieel, en Nomad’s behoren tot mijn favorieten.

Ik vind het leuk dat de band niet omvangrijk is met meerdere lipjes, gespen en uitsteeksels. Sommige banden irriteren als ze worden gedragen tijdens het sporten, maar de kanalen in de Sport Slim Band zorgen ervoor dat de lucht blijft stromen en de huid eronder niet geïrriteerd raakt.

Zelfs na meerdere keren zwemmen in het zoute oceaanwater, gevolgd door langdurige blootstelling aan direct zonlicht en zwembadchloor, vertoonden noch Bone noch Black bands enige slijtage. De kleur bleef uniform en de elasticiteit nam in de loop van de tijd niet af.

Moet je de Nomad Sport Slim Band kopen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe Apple Watch-band die handig is voor trainingen en vrijetijdskleding, dan is de Nomad Sport Slim Band een goede keuze. Het is comfortabel en duurzaam, terwijl het merkbare ontwerpkeuzes heeft die opvallen.

De Nomad Sport Slim Band houdt goed stand in zware omstandigheden

De Nomad Sport Slim Band houdt goed stand in zware omstandigheden

Nomad biedt een standaard sportband die omvangrijker, zwaarder en robuuster is met vergelijkbare ontwerpkeuzes. De slanke optie zal echter waarschijnlijk meer geschikt zijn voor velen.

Nomad Sport Slim Band Pro’s

  • Duurzaam en toch comfortabel
  • Traditioneel ontwerp met accenten waardoor het zich onderscheidt van de sportbandjes van Apple
  • Ademende kanalen die luchtstroom mogelijk maken

Nomad Sport Slim Band Nadelen

  • Kleuropties zijn beperkt tot gedempte tonen

Beoordeling: 4 van de 5

Waar te kopen

De Nomad Sport Slim Band kan rechtstreeks bij Nomad worden gekocht voor $ 59,95 in de maten 45 mm of 41 mm.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *