Castlemaine elektronische muzikant en tertiaire opvoeder Louise Terra zal te zien zijn op Conflux Bendigo. Foto: Jeannie Brown

Creatievelingen uit Bendigo, Macedon Ranges, Mount Alexander en daarbuiten zullen aanstaande vrijdag en zaterdag 9 en 10 september deelnemen aan het Conflux Bendigo-evenement.

De inspirerende groep creatieve medewerkers zal een gedurfd, divers en opwindend programma van paneldiscussies, masterclasses, praktijkpresentaties, tot nadenken stemmende gesprekken, workshops en optredens leveren.

De elektronische muzikant en tertiair docent van Castlemaine, Louise Terra, is een van de lokale pioniers die zal deelnemen.

De op Dja Dja Wurrung gebaseerde kunstenaar Terra is een componist en producer die genre-doorbrekende elektronica schrijft.

De afgelopen zeven jaar zong Terra in disco-outfit Sugar Fed Leopards, terwijl hij ondertussen een arsenaal aan betoverende elektronische solomuziek bouwde.

Met haar stem, een paar synths en een computer zoekt ze prachtige maar verontrustende geluiden om te muteren tot uitzinnig hooky fantasy-pop.

Terra’s liedjes zijn door hun ontwerp tijdcapsules; rare en mooie aanbiedingen van een kunstenaar die worstelt met de existentiële raadsels van het creëren binnen het antropoceen.

Terra zei dat ze ernaar uitkeek om de moderator te zijn van een paneldiscussie over het onderwerp ‘Nieuwe modellen voor de muziekindustrie’ op vrijdag, met vier muzikanten en personeel uit de muziekindustrie.

“Zaterdag zal ik deelnemen aan een gesprek rond ‘VR en de onafhankelijke muzikant’ met filmmaker en kunstenaar Sarah-Jane Woulahan die momenteel haar PHD aan het afronden is,” zei Terra.

“Ik zal een beetje een live optreden doen als onderdeel van dit evenement, waarbij ik wat van mijn elektronische muziek met het publiek zal delen.

“Ik geniet echt van het werken in de VR-ruimte en de mogelijkheden voor die virtual reality-ervaring om door artiesten te worden verkend en muziek naar een geheel nieuwe creatieve ruimte te brengen.

“We hebben mijn live optredens van 360 graden gefilmd, waarbij we het optreden vanuit alle hoeken hebben vastgelegd.

“Mensen kunnen dan genieten van de muziek en beelden via een VR Oculus-headset of zelfs computertechnologie. Het is een echte meeslepende ervaring.

“Ik kijk erg uit naar het evenement. Het is zo lang geleden dat we zo’n conferentie konden houden. Ik kijk ernaar uit om andere creatieve denkers uit alle vakgebieden te ontmoeten en deel te nemen aan een aantal echt stimulerende gesprekken over kunst en creatieve ruimte, “zei ze.

Conflux Bendigo wordt gepresenteerd door Emporium Creative Hub, een initiatief van Creative Victoria en beheerd door ACMI.
Ga voor tickets naar emporiumcreativehub.com.au/confluxtickets


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *