school

Schoolstudent uit Gurgaon ontwikkelt mobiele applicatie om financiële geletterdheid te vergroten

Foto: iStock

Een leerling van klas 11 in Gurgaon heeft een mobiele applicatie ontwikkeld om financiële kennis te verspreiden en gebruikers in staat te stellen hun inkomen en spaargeld op een geïnformeerde manier te beheren.
Aryan Jain, een student van de Sun City-school in Gurgaon, is van plan om de komende 75 dagen 7.500 Indiërs financieel geletterd te maken met behulp van de applicatie die momenteel alleen beschikbaar is op Android.

“Volgens een SEBI-rapport is slechts 27 procent van de Indiase bevolking financieel geletterd. Er is behoefte aan meer financiële kennis, met name in de steden van niveau 2 en 3. De applicatie is een poging om elke persoon in staat te stellen zijn inkomen en spaargeld te beheren op een betere manier, zich bewust zijn van hun financiële behoeften op korte en lange termijn, sparen en investeren voor toekomstige behoeften en noodsituaties, en geld investeren om een ​​veilige toekomst voor henzelf en hun families te creëren”, zei hij.

De app met de naam “DhanDanaDan” zal niet alleen financiële geletterdheid bevorderen, maar ook de jeugd aanmoedigen om deze vaardigheid vroeg in het leven te leren, voegde Jain eraan toe.

Door middel van een reeks van vijf geanimeerde video’s in een stedelijke opzet en een vertelvorm, geleid door een tienerpersonage, legt DhanDanaDan op een vereenvoudigde manier in het Hindi verschillende fundamentele en belangrijke concepten van financiële planning uit.

Er is een quiz aan het einde van elke module om het individu te helpen zijn leerresultaten te beoordelen en een beloning in de vorm van een certificaat en een badge voor degenen die goed scoren.

“Er zijn vijf modules in de applicatie. De eerste is om het belang van financiële planning uit te leggen. Het bespreekt kort bronnen van inkomsten, soorten financiële behoeften, soorten uitgaven en belangrijke financiële terminologie. De tweede module richt zich op het begrijpen van inkomsten.

“Het behandelt onderwerpen die verband houden met inkomen en de bronnen ervan, de noodzaak om de regelmatigheid van de instroom van inkomsten uit verschillende bronnen in de gaten te houden, het verschil tussen actief en passief inkomen, reguliere en onregelmatige inkomstenbronnen, de noodzaak om een ​​financieel dagboek bij te houden en begeleiding bij het opbouwen van meer bronnen van passief inkomen,” zei Jain.

De derde, vierde en vijfde module gaan over onkostenbeheer, sparen, opties en regelingen.

Dit is echter niet de eerste mobiele applicatie die door Jain is ontwikkeld. In 2021 was hij de enige Indiër onder de winnaars van NASA’s Artemis Next-Gen STEM Moon to Mars App Development Challenge, waar hij samen met studenten uit andere landen een applicatie ontwikkelde om deel te nemen aan de Artemis Generation-inspanningen om astronauten op de maan te landen tegen 2024

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *