Silhouette gebruikt handtracking om een ​​interessant puzzelspel te maken op Quest, maar niet op de manier die je zou verwachten.

Als er dit jaar een doorlopend thema was voor een groot deel van de discussie over grensverleggende VR-content op Gamescom, dan was het wel handtracking. Meer specifiek was er veel gepraat over hoe ervaringen het volgen van de hand verder kunnen gebruiken dan nieuw. Hoe bouw je een hand-tracking-ervaring die echte waarde heeft?

Misschien is dat de reden waarom een ​​korte demo van vijf minuten van Silhouette, een aanstaande release van Quest 2 van Team Panoptic, me is bijgebleven.

Het team is vooral bekend van de 2020 asymmetrische pc VR-game Panoptic, maar dit volgende project is heel anders van aard. Het is een exclusief hand-tracking-puzzelspel voor Quest dat hand-naar-object interactie grotendeels omzeilt, in plaats daarvan gericht op het gebruik van het beeld van je handen om de omgeving om je heen te beïnvloeden. In plaats van in te spelen op de lichamelijkheid van je handen in VR, laat Silhouette je in plaats daarvan je handen gebruiken om schaduwen te creëren.

De game bouwt zijn centrale mechanisme rond dit schaduwpoppenconcept. Je krijgt 2D-vignetten te zien die zijn geworpen door de stralen van grote schijnwerpers, hierboven afgebeeld, met een klein schaduwwezen dat op zijn plaats is geplakt aan één kant van het tafereel. U zult al snel ontdekken dat u uw handen voor de schijnwerper kunt opsteken om schaduwen op het verlichte gebied te werpen. Van daaruit worden de schaduwen een hulpmiddel om het wezen te helpen van punt A naar B te bewegen.

Het is een basispuzzelconcept – variaties waarvan we eerder hebben gezien in andere niet-VR-games – maar het is de combinatie met handtracking die iets nieuws en meeslepends biedt. Door schaduwen te werpen, kun je creatieve oplossingen voor de puzzels ontdekken, zoals het gebruik van je schaduw om bruggen te maken of waterstromen te blokkeren. In latere puzzels vorm je je hand in een vingerpistool, om de schaduw van een wapen te creëren dat je kunt schieten om blokkades op te ruimen en toegang te krijgen tot nieuwe gebieden.

Het is een benadering die de frequente ontkoppeling vermijdt die wordt aangetroffen in veel handtracking-ervaringen, waarbij een virtuele interactie met een virtueel object de aandacht vestigt op de afwezigheid van een fysiek object in uw echte handen. Team Panoptic heeft er in plaats daarvan voor gekozen om je handen te gebruiken om het milieu op een ironische manier te beïnvloeden.

De schaduwpuzzels maken deel uit van een grotere bovenwereld, met vier afzonderlijke omgevingen en één centrale hub. Er zijn in totaal 28 puzzels, waarvan Team Panoptic zegt dat spelers ongeveer 3-4 uur nodig hebben om te voltooien. Je hoeft ook niet elke puzzel te voltooien om verder te komen – je verzamelt punten van elke oplossing die je enige vrijheid geeft bij het kiezen van wat je vervolgens wilt ontgrendelen. Hoewel de demo slechts een van de overworld-omgevingen bevatte, voelde het verkennen van dat gebied toch iets minder verfrissend dan de puzzels die het bevatte. De game is ook niet helemaal verstoken van ‘traditionele’ hand-tracking-interacties – er zijn enkele hendels om hier en daar selecties te trekken en te knijpen, die misschien onhandiger aanvoelen dan normaal wanneer ze naast het concept van de vloeiende schaduwpoppen worden geplaatst.

Het unieke van de hoofdmonteur van Silhouette kan echter voldoende zijn om de rest van het spel op zijn rug te dragen. Meta denkt van wel – Team Panoptic zegt dat de game al is goedgekeurd voor release in de volledige Quest Store, met als doel een lancering in Q1 2023. Met dat in gedachten is er zeker nog tijd voor het team om een ​​paar elementen op te poetsen en te verfijnen voordat ze worden uitgebracht. We zullen goed in de gaten houden om te zien hoe groot de schaduw die Silhouette volgend jaar op de concurrentie werpt.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *