Nieuwe zorgtechnologieën zullen worden getest in samenwerking met de openbare zorgclusters in Singapore voor mogelijke toekomstige adoptie en grootschalige implementatie.

In totaal is SG $ 2,4 miljoen ($ 1,7 miljoen) aan financiering toegekend aan zes bijna-marktklare oplossingen in de recente Healthcare InnoMatch 2022, georganiseerd door het Center for Healthcare Innovation en ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid en de Temasek Foundation.

Healthcare InnoMatch werd vorig jaar gelanceerd en is een jaarlijkse uitdaging die technologievoorstellen verzamelt van startups en kleine en middelgrote ondernemingen om de dringende uitdagingen in de gezondheidszorg op te lossen en de toekomst van de gezondheidszorg te transformeren. Voor de eerste keer in het tweede jaar zagen alle drie de openbare gezondheidszorgclusters in Singapore – National Healthcare Group (NHG), National University Health System (NUHS) en Singapore Health Services (SingHealth) – samenwerken om de haalbaarheid van voorgestelde projecten.

WAAR HET OM GAAT

Het volgende zes projecten overtrof meer dan 250 apps over de hele wereld:

  • Voorteken door CoNEX Healthcare (in samenwerking met NHG) – AI-aangedreven beeldgebaseerde oplossing voor het voorspellen en voorkomen van vallen in ziekenhuizen, verpleeghuizen en woonhuizen.
  • FxMammo door FathomX (in samenwerking met NUHS) – AI-ondersteuningstool voor het analyseren van mammogrammen bij de vroege detectie van borstkanker.
  • KIMIA Herstelbeheersysteem by Kinexcs (in samenwerking met SingHealth) – postoperatieve herstelbeheeroplossing voor bewaking op afstand van de gewrichtsaandoening van een patiënt. Het wordt geleverd met een slim draagbaar sensorapparaat en een digitale AI-therapeut die gebruikers begeleidt bij het sporten en complicaties na een operatie detecteert.
  • NuCalm (in samenwerking met SingHealth) – op neurowetenschappen gebaseerde technologie waarvan klinisch is bewezen dat deze stress vermindert en de slaapkwaliteit verbetert.
  • QTX Magnetische Mitohormese door QuantumTX (in samenwerking met NUHS) – spier-mitochondria-activerende technologie die aanvullende spieractivering biedt om het herstel na een beroerte en functionele onafhankelijkheid te verbeteren.
  • Us2.AI (in samenwerking met NHG en SingHealth) – geautomatiseerde software voor hartechografie voor de diagnose van hartfalen.

WAAROM HET UITMAAKT

De zes winnaars zijn gekoppeld aan ten minste één openbare gezondheidszorgcluster waar ze hun aanbod verder kunnen aanpassen en feedback kunnen krijgen van zorgverleners en patiënten. Het partnerschap is bedoeld om de ontwikkeling van hun bijna marktrijpe technologieën te versnellen en ze voor te bereiden op grootschalige implementatie en commercialisering in Singapore en daarbuiten.

DE GROTERE TREND

Nanyang Technological University Singapore, Agency for Science, Technology and Research, en NHG hebben onlangs een ander initiatief gelanceerd om biomedische technologie-innovatie te ondersteunen. De organisaties lanceerden de incubator van SG $ 15 miljoen ($ 10,7 miljoen) genaamd co11ab in Health City Novena aan de Lee Kong Chian School of Medicine van NTU Singapore. Co11ab is bedoeld om in het eerste kwartaal van 2023 volledig operationeel te zijn en zal startups toegang geven tot branche-expertise, mentorschap en financiële ondersteuning om hun ideeën en concepten in producten te ontwikkelen.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *