Thee Smart Africa Digital Academy (SADA)een pan-Afrikaans dynamisch leerecosysteem, is een samenwerking aangegaan met Benin’s Ministerie van Digitale Zaken en Digitalisering om een ​​nationale digitale academie in het land te lanceren.

De lancering van SADA in Benin volgt op successen in andere landen. Sinds augustus 2020 heeft SADA 3.000 beleidsmakers en besluitvormers opgeleid in 26 landen, waaronder Rwanda, Ghana en de Republiek Congo.

Onderwerpen die werden bestudeerd waren onder meer kunstmatige intelligentie, digitale economie, 5G-connectiviteit, gegevensbescherming en privacy, breedbandbeleid op het platteland, regelgevende en innovatieve sandbox-omgevingen en epayments.

“SADA is een direct antwoord op het tekort aan digitale vaardigheden waarmee Benin en Afrika in het algemeen worden geconfronteerd. Als een van de meest actieve landen van de Smart Africa-alliantie zijn we zeer verheugd om SADA in Benin te implementeren en de digitale vaardigheden van het land te bevorderen, in nauwe samenwerking met onze partners ” Lacina Konede directeur-generaal en CEO van Smart Africa, een alliantie van 32 Afrikaanse landen.

Het SADA-initiatief in Benin zal de digitale sectorstrategie van het land ondersteunen om Benin om te vormen tot het digitale dienstenplatform van West-Afrika. Als onderdeel van het SADA Benin-raamwerk, en in dezelfde week van de SADA-lancering, zullen 40 mastertrainers worden opgeleid in kunstmatige intelligentie en cyberbeveiliging en zullen ze andere lokale trainers opleiden als onderdeel van de uitbreiding van dit initiatief.

Aurélie Adam Soulé, Minister van Digitale Zaken en Digitalisering: “SADA is een instrument, een platform dat ons in staat zal stellen nieuwe initiatieven te nemen en de initiatieven die de Republiek Benin al heeft genomen in het kader van haar actieprogramma te versterken en perspectieven te openen op andere gebieden van samenwerking en capaciteitsopbouw.”

SADA’s liefde

SADA heeft tot doel de kwalificaties van digitale vaardigheden en de inzetbaarheid te verbeteren en te voldoen aan de opkomende talentbehoeften van Afrikaanse burgers. De nationale digitale academie zal de geïdentificeerde prioritaire behoeften op het gebied van digitale vaardigheden op nationaal niveau ondersteunen.

Extra nationale digitale academies zullen binnenkort worden uitgerold in Ivoorkust, Burkina Faso, Tunesië, Kenia en de Democratische Republiek Congo, Djibouti en Sierra Leone.

SADA start ook met twee nieuwe programma’s om Afrikaanse jongeren, ondernemers en burgers in het algemeen digitale vaardigheden te bieden, zodat ze kunnen gedijen in het wereldwijde technologie-ecosysteem.

De SADA voor jongeren en ondernemers zal helpen de competentie op het gebied van digitale technologie te vergroten, de werkloosheid te verminderen en de mogelijkheden voor digitaal ondernemerschap voor jongeren in Afrika te vergroten; terwijl de SADA Digital Literacy alle Afrikaanse burgers zal helpen om digitaal geletterd te zijn.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *