Tijdelijke aanduiding terwijl artikelacties worden geladen

Het is 2022. Auto’s rijden zelf rond in sommige steden. Sommige soorten kleding worden robotachtig. En in ieder geval een paar mensen zijn ervan overtuigd dat een AI zelfbewust is geworden.

Dus waarom is het verzenden van een sms-bericht vanaf uw computer soms nog steeds een soort crapshoot?

Toegegeven, dat geldt niet voor iedereen: als het bedrijf dat je telefoon maakt ook je computer maakt, is het allemaal vrij eenvoudig. Hetzelfde geldt als uw telefoonfabrikant op goede voet staat met het bedrijf dat het besturingssysteem van uw computer heeft gemaakt.

Maar als geen van beide categorieën op u van toepassing is, dan vergt het proces meestal wat denkwerk. En daarom hebben meer dan een paar mensen naar onze helpdesk geschreven en vroegen zich af hoe ze een standaard sms-bericht of sms konden afvuren vanuit het comfort van hun toetsenbord van volledige grootte.

Om u te helpen hebben we deze beknopte handleiding samengesteld om uw sms-berichten van en naar uw computer te laten stromen. En als je tijd besteedt aan het oplossen van een ander soort technisch raadsel, hoef je het niet alleen te doen — dien hier een verzoek in of stuur een e-mail naar yourhelpdesk@washpost.com, en we zullen ons best doen om je te helpen erachter te komen het antwoord uit.

Dit is ongeveer net zo eenvoudig als het wordt. Zolang je bent aangemeld bij dezelfde Apple ID op je iPhone (of iPad, wat dat betreft) en je Mac, kun je die blauw-bubbled iMessages verzenden en ontvangen vanuit de Berichten-app van je computer. Maar hoe zit het met standaard sms-berichten met groene bubbels?

Simpel: zorg ervoor dat de functie voor het doorsturen van sms-berichten op uw telefoon is ingeschakeld. Hier is hoe.

  • Open de app Instellingen en tik op Berichten
  • Tik op de optie Tekstbericht doorsturen
  • Selecteer de Mac (en/of de iPad) waarvan je sms-berichten wilt verzenden en ontvangen

Als dat eenmaal is gebeurd, kun je dezelfde oude Berichten-app op je Mac gebruiken om de mensen in je leven die geen iPhone hebben, te bereiken (of te antwoorden).

Ben je een Mac-gebruiker die liever een Android-smartphone gebruikt? Er is één doodeenvoudige methode waar ik persoonlijk op vertrouw, hoewel het gebruik ervan een nadeel kan opleveren.

Kijk, veel (maar niet alle) Android-telefoons gebruiken de zelfgemaakte Berichten-app van Google voor het verzenden en ontvangen van hun teksten. Als je al weet waar ik het over heb, of als het pictogram van de berichten-app van je Android-telefoon een blauwe achtergrond heeft en een tekstballon met drie regels erin, dan heb je het minste werk te doen.

Ga gewoon naar de Berichten-website van Google, volg de instructies om de QR-code te scannen en je ziet al je tekstgesprekken al snel in je webbrowser. (Misschien wilt u er een bladwijzer van maken voor gemakkelijke toegang later.)

Maar wat als uw telefoon in plaats daarvan met een andere berichten-app werd geleverd? Maak je geen zorgen – dit komt vrij vaak voor. Je kunt de Berichten-app van Google downloaden en installeren vanuit de Play Store als je het niet erg vindt om over te stappen, hoewel apps zoals Pushbullet je ook kunnen helpen bij het verzenden en ontvangen van sms-berichten vanuit je webbrowser.

In mijn ervaring kan het een beetje buggy zijn als het gaat om het weergeven van inkomende sms-berichten, maar sommige Pushbullet-gebruikers zijn er dol op. Als je echt niet van berichten-app wilt wisselen, is het misschien het proberen waard.

Ben je slecht in sms’en? Dit zijn de nieuwe regels voor 2022.

Nogmaals, de gemakkelijkste optie hier is om dezelfde Google Berichten-functie te gebruiken die we zojuist hebben besproken in de webbrowser van uw keuze.

Dat gezegd hebbende, Windows 10 en 11 – waarvan Microsoft zegt dat ze maandelijks door 1,4 miljard apparaten worden gebruikt – worden geleverd met een speciale functie genaamd Phone Link die veel meer kan dan alleen je teksten naar de juiste mensen sturen. Zo stelt u het in:

  • Zoek op uw Windows-pc het zoekvak of de knop in uw taakbalk en typ “Telefoonlink”
  • Meld u aan bij uw Microsoft-account als daarom wordt gevraagd
  • Als uw Android-telefoon deze nog niet heeft, download en installeer dan de Link to Windows-app. (De Phone Link-app op uw computer biedt een link om u te helpen deze te vinden.)
  • Zodra de app op uw telefoon is geïnstalleerd, klikt u op de knop waarmee u kunt koppelen met de QR-code in het Phone Link-venster van uw computer en volgt u de overige instructies

Vanaf daar kun je sms-berichten verzenden en ontvangen vanuit de Phone Link van je pc, maar dat is nog maar het begin. U kunt de foto’s van uw telefoon ook op uw computerscherm bekijken, ze rechtstreeks op uw pc opslaan en zelfs bepaalde Android-apps in Windows uitvoeren, allemaal zonder dat u iets hoeft aan te sluiten.

Dit is, zoals je mag verwachten, het lastigste scenario van allemaal. En het is technisch mogelijk om het voor elkaar te krijgen, op voorwaarde dat je bereid bent een hoop onhandig werk te verzetten.

Apps zoals AirMessage kunnen bijvoorbeeld in wezen sms en iMessages doorsturen naar een Android-telefoon, een webbrowser die op uw Windows-computer draait. Maar hoewel AirMessage een solide reputatie heeft onder zijn gebruikers, is er één belangrijk nadeel: je moet al een Mac-computer hebben om te kunnen werken. (Geloof me: je kunt veel beter proberen hun instructies op te volgen dan de mijne.)

Anshel Sag, hoofdanalist bij Moor Insights & Strategy, vertelde me dat bedrijven als Apple meer controle over je ervaring kunnen uitoefenen als je binnen het ecosysteem blijft, en dat het dat gedrag beloont met exclusieve functies die je alleen kunt krijgen door erin te blijven.

“Ik voorzie niet dat Apple de meeste van zijn eigen functies toegankelijk wil maken buiten zijn eigen platform zonder regeldruk”, aldus Sag. “Apple wil dat zijn gebruikers weten dat ze een betere sms-ervaring op de iPhone zullen hebben wanneer ze worden gecombineerd met een iPad of een MacBook.”

Apple reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar, maar het bedrijf is al jaren zeer beschermend over zijn messaging-ervaring. Volgens e-mails die aan de oppervlakte kwamen tijdens de juridische strijd van het bedrijf met Epic Games, had Apple op zijn minst kort het idee om zijn iMessage-service in 2013 naar Android te brengen voordat hij besloot ertegen te kiezen.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *