Terugkijkend op een nieuwe week vol nieuws en krantenkoppen uit Cupertino, bevat de Apple Loop van deze week de krachtige beslissing van Apple over de iPhone 14 Pro, meer iPhone 14-bestellingen, de tweede Mac Mini is vertraagd, belangrijke iOS-wijzigingen, USB-C voor AirPods Pro, Apple vertraagt ​​acquisities en Google-uitdagingen zijn gericht op iMessage.

Apple Loop is hier om je te herinneren aan enkele van de vele discussies die de afgelopen zeven dagen rond Apple zijn gevoerd (en je kunt mijn wekelijkse samenvatting van Android-nieuws hier op Forbes lezen).

Zal Apple wat goochelarijspellen uitvoeren via de iPhone 14-chip?

In maart lekte het nieuws uit dat Apple de nieuwe A16-chip voor de iPhone 14 Pro- en Pro Max-modellen zou beperken, waardoor de kleinere en goedkopere iPhone 14- en 14 Max-modellen zouden worden overgelaten aan de A15 van vorig jaar. Dat zou een beetje een marketingprobleem opleveren zonder jaarlijkse Apple Silicon-update.

Industrie-insider LeaksApplePro heeft een mogelijke oplossing voorgesteld; we zouden wat handigheid kunnen zien over de branding, met het uiterlijk van een geknepen A15-badge met de A16-chipset voor de lager gespecificeerde iPhones en een A16 Pro voor de duurdere modellen. Forbes’ Gordon Kelly meldt:

“Spreekt tegen mij” [LeaksApplePro said] Apple is vastbesloten om de jaar oude A15-chipset van de iPhone 13 te gebruiken in zijn standaard iPhone 14-modellen… “De iPhone 14 heeft de A15, ook al zal Apple hem A16 noemen”, legt LeaksApplePro uit. “De 14 Pro heeft de echte A16 [tipped to be called the ‘A16 Pro’]; er zijn veel verschillen.”

(Forbes).

Meer iPhones komen jouw kant op

Desalniettemin hoopt Apple op een opleving van de iPhone-verkopen, met productieorders die vóór de lancering in september zijn gestegen:

“Een Taiwanees rapport zegt dat Apple zijn leveranciers had verteld om de initiële iPhone 14-productie te verhogen van 90 miljoen eenheden naar 95 miljoen, een stijging van meer dan 5%. Als reactie zou de leidende iPhone-assembleur Foxconn zijn wervingsbonus voor iPhone-werknemers aanzienlijk hebben verhoogd. .”

(United Daily News via 9to5Mac).

Mac Mini de tweede

De M1 Mac Mini werd gelanceerd naast de M1 MacBook Air en MacBook Pro. Velen vroegen zich af of de Mac Mini de MacBook Pro zou volgen met zijn eigen M1 Pro-versie – een scenario dat nog moet gebeuren. Er zijn aanwijzingen dat dit model gepland was, maar is geannuleerd. In plaats daarvan gaat de Mac Mini later dit jaar rechtstreeks naar de M2 ​​Apple Silicon, waarbij een basis M2 en een krachtigere M2 Pro worden voorbereid:

“Apple’s nieuwe M2-chip zal de bijgewerkte Mac Mini van stroom voorzien, terwijl de Pro-versie een nog niet uitgebrachte M2 Pro-chip zal bevatten met acht prestatiekernen en vier efficiëntiekernen. We gaan ervan uit dat deze M2 Pro aanzienlijk verbeterde graphics heeft ten opzichte van de M2 met extra GPU-cores.”

(Digitale trends).

Hoeveel batterij heeft uw nieuwe iPhone?

Een andere ronde van ontwikkelaarsbèta’s voor iOS (en macOS) ziet meer tweaks en stabiliteitsveranderingen in de code. Bovendien zullen sommige wijzigingen in de gebruikersinterface de consumenten ten goede komen. Er zijn misschien verschillende bètaversies voor nodig geweest om daar te komen, maar het zal er zijn voor de openbare lancering van de iPhone 14:

“Voor de eerste keer sinds het debuut van Face ID iPhones, kunnen iPhone-gebruikers met een inkeping nu het batterijpercentage in de statusbalk bekijken – dankzij iOS 16 beta 5. Hoewel de functie schijnbaar niet werkt op de iPhone XR, iPhone 11 , iPhone 12 Mini en iPhone 13 Mini.”

(XDA-ontwikkelaars).

Wie luistert er over opladen via USB-C

Het tij van opladen via USB-C is aan het keren, nu Europese wetgeving en discussie in de VS de bliksempoort van Apple opmerken. Een product dat zich binnenkort bij de verhuizing naar de poort kan voegen, zijn de AirPods Pro. Hoewel dat misschien niet gebeurt met de AirPods Pro 2 wanneer ze worden gelanceerd, is er in de toekomst mogelijk een met USB-C uitgeruste oplaadcassette beschikbaar:

“Veel mensen hebben gesmeekt om Apple om over te schakelen naar USB-C, maar dat zal blijkbaar niet gebeuren met AirPods Pro 2. Volgens een recente tweet van TF International Securities-analist en toonaangevende Apple-tipgever Ming-Chi Kuo, AirPods Pro 2 kan niet geleverd met USB-C-oplaadkoffers. Hoewel AirPods Pro 2 bij Lightning zou kunnen blijven, beweert Kuo dat Apple van plan is om volgend jaar USB-C-oplaadkoffers te lanceren voor alle AirPods-modellen.”

(Scherm razen).

Langzame overnames van Apple

Nu de economie vertraagt, heeft Apple ook de snelheid waarmee het bedrijven overneemt en naar het moederschip brengt, vertraagd. Misschien heeft het alle functies die het nodig heeft voor de toekomst, misschien vertraagt ​​de snelle uitbreiding met Apple Silicon, of is er niets interessants dat past bij de toekomstplannen van Apple?

“Apple Inc., dat vroeger elke drie of vier weken een bedrijf overnam, heeft de dealmaking in de afgelopen twee jaar dramatisch vertraagd, een teken dat de techgigant kieskeuriger is in het licht van een wankele economie en een strenger overheidstoezicht. besteedde slechts $ 33 miljoen aan betalingen in verband met acquisities in het laatste fiscale jaar en $ 169 miljoen in de eerste negen maanden van het lopende jaar, volgens de wettelijke registraties. Dat is minder dan $ 1,5 miljard in fiscaal 2020.”

(Bloomberg).

En tenslotte…

Google heeft op subtiele wijze zijn agenda verlegd om de RCS-berichtenstandaard op alle smartphones en platforms te brengen. Een van de grootste belemmeringen in deze kijk op universaliteit is Apple, wiens eigen iMessage-methoden op de voorgrond blijven op de iPhone. Jon Porter kijkt naar de redenen waarom Apple misschien terughoudend is om RCS te gebruiken:

“Dus, zal de nieuwe advertentiecampagne van Google eindelijk het ding zijn dat Apple ertoe aanzet het licht te zien en RCS-ondersteuning op zijn telefoons uit te rollen? Gezien de enorme prikkels die Apple heeft om geen bal te spelen, moet ik zeggen dat de kansen van de zoekgigant niet Het ziet er goed uit. Op dit moment lijkt Apple het adopteren van RCS ongeveer net zo waarschijnlijk als de VS die gezamenlijk iMessage zeggen en overstappen op een versleutelde platformonafhankelijke berichtenservice zoals WhatsApp of Signal.”

(De rand).

Apple Loop brengt je elk weekend zeven dagen aan hoogtepunten hier op Forbes. Vergeet me niet te volgen, zodat je in de toekomst geen berichtgeving mist. De Apple Loop van vorige week is hier te lezen, of de editie van Loop’s zusterkolom van deze week, Android Circuit, is ook beschikbaar op Forbes.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *