Satechi’s Thunderbolt 4 Dock biedt een groot aantal poorten, waaronder drie Thunderbolt 4-poorten, vier USB-A-poorten, Gigabit Ethernet, een UHS-II-kaartlezer en een 3,5 mm audio-aansluiting, om de veelzijdigheid van uw Mac-installatie te vergroten voor een prijs van $ 299. .

satechi Thunderbolt 4 dock review main


Met Thunderbolt kan gegevensoverdracht van alle poorten plaatsvinden via een enkele kabel die is aangesloten op uw hostapparaat. Hoewel niet alle Macs een Thunderbolt 4-poort hebben, is Thunderbolt 4 achterwaarts compatibel, wat betekent dat de meeste Mac-modellen sinds 2016 zouden moeten werken met Satechi’s Thunderbolt 4 Dock, evenals de nieuwste iPad Pro-modellen. Het dock wordt geleverd met een Amerikaanse voedingsadapter en een korte Thunderbolt 4-kabel. Veel concurrenten gebruiken nog steeds Thunderbolt 3, dus Satechi’s Thunderbolt 4-dock is een geweldige manier om de nieuwste specificatie te krijgen.

satechi Thunderbolt 4 dock beoordeling inhoud


Het dock heeft een compacte, premium uitstraling met een slanke aluminium behuizing. Het heeft een taps toelopend ontwerp, met uitsparingen aan weerszijden van glanzend zwart plastic met uitsparingen voor de verschillende poorten. Hoewel het een kleine zorg is, vond ik de beschermende film op het glanzende plastic moeilijk te verwijderen omdat deze zo diep in de behuizing is verzonken.

Rubberen voetjes aan de onderkant van het dock voorkomen dat het over oppervlakken schuift en het algehele ontwerp voelt solide en stevig aan. De afwerking van geanodiseerd aluminium komt nauw overeen met Apple’s Space Gray, wat perfect is voor een consistent ogende opstelling, op voorwaarde dat dat de kleur van je Apple-apparaat is, maar ik zou willen dat Satechi ook een zilveren optie zou bieden.

satechi Thunderbolt 4 dock review voorzijde


Het Thunderbolt 4 Dock is een “plug and play”-apparaat, waarvoor geen extra software of stuurprogramma’s nodig zijn. Het beschikt over een enkele Thunderbolt 4-hostpoort die rechtstreeks op uw Mac of ‌iPad Pro‌ moet worden aangesloten. Sluit het dock eenvoudig aan op de voeding en sluit een Thunderbolt-kabel aan tussen de Thunderbolt-poort van het hostapparaat en een poort op je Mac, en je bent klaar om te beginnen.

In mijn ervaring is het dock het gemakkelijkst in te stellen met een enkele, alles-in-één Mac zoals een MacBook Pro of een iMac. Wanneer je een extern beeldscherm wilt gebruiken, moet je iets beter nadenken. Mijn LG UltraFine Thunderbolt-scherm leek niet te werken wanneer het was aangesloten op een van de drie niet-host Thunderbolt 4-poorten, wat betekent dat ik alle schermen die ik wilde gebruiken rechtstreeks op mijn Mac moest aansluiten. Satechi beweert dat het dock dubbele 4K HDMI-uitvoer tot 60 Hz ondersteunt, dus ik denk dat dit alleen een probleem is met mijn LG UltraFine-scherm, in plaats van een reflectie op het dock van Satechi.

satechi Thunderbolt 4 dock review terug


U kunt maximaal drie USB-C-apparaten aansluiten op de Thunderbolt 4-poorten van het dock, met ondersteuning voor 40 Gbps gegevensoverdracht en 15 W opladen op elke poort. De drie USB-A 3.2-gegevenspoorten zijn ideaal voor snelle gegevensoverdracht en back-ups met overdrachtssnelheden tot 10 Gbps. Toen ik de poorten maximaal benutte met apparaten zoals externe harde schijven, leken sommige accessoires te veel stroom te trekken en een waarschuwing in macOS te veroorzaken, maar over het algemeen lijkt het dock veel apparaten heel goed aan te kunnen. De enkele USB-A-oplaadpoort kan worden gebruikt om een ​​apparaat van stroom te voorzien of op te laden met maximaal 7,5 W vermogen, en er is ook een Gigabit Ethernet-poort en een UHS-II-kaartlezersleuf, die allemaal perfect lijken te werken.

Over het algemeen biedt Satechi’s Thunderbolt 4 Dock een geweldige manier om kabelbeheer te vereenvoudigen, met name voor MacBooks, en de selectie van poorten van je Mac uit te breiden in meer veeleisende opstellingen en met een enkele, snelle, betrouwbare verbinding.

Hoe te kopen

Het Satechi Thunderbolt 4 Dock is verkrijgbaar via de Satechi-website. Merk op dat het alleen wordt geleverd met een Amerikaanse voedingsadapter.

Opmerking: MacRumors is een aangesloten partner van Satechi. Wanneer u op een link klikt en een aankoop doet, kunnen we een kleine betaling ontvangen, wat ons helpt de site draaiende te houden. Satechi heeft MacRumors voorzien van een Thunderbolt 4 Dock voor deze review. Er werd geen andere vergoeding ontvangen.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *