Tinder veegt naar links op de metaverse! Dating-app trekt zich terug van virtual reality-bijeenkomsten en neemt afscheid van CEO van een jaar nadat hij een verlies van $ 10 miljoen in het tweede kwartaal had gemeld – wat neerkomt op een buy-out van $ 1,7 miljard van VR-tech-start-up en slinkende gebruikers

  • Tinder trekt zich terug van zijn inspanningen om uit te breiden naar de metaverse
  • Het online datingbedrijf rapporteerde onlangs een operationeel verlies van $ 10 miljoen
  • De metaverse, gepusht door Meta CEO Mark Zuckerberg, kan virtual reality en augmented reality bevatten
  • ‘Onzekerheid’ over wat de veel gehypte metaverse daadwerkelijk zal blijken te zijn, betekent dat voorzichtigheid geboden is, volgens de CEO van Match Group, Bernard Kim

Dating-app Tinder heeft een boodschap voor de metaverse: jij bent het niet, ik ben het.

Het bedrijf vermindert zijn inzet om naar het veel geprezen virtual reality-rijk te verhuizen, omdat het in het meest recente financiële kwartaal een operationeel verlies van $ 10 miljoen heeft moeten verwerken.

In februari 2021 kocht Match Group het Zuid-Koreaanse bedrijf Hyperconnect voor meer dan 1,7 miljard dollar. Destijds prezen topmanagers de aankoop als een aankoop die ervoor zou zorgen dat de verschillende dating-apps van Match Group in DM’s van de toekomstige metaverse zouden schuiven dankzij de live video- en chattechnologieën van Hyperconnect.

De metaverse, die sterk is gepusht door Meta CEO Mark Zuckerberg en andere Silicon Valley-moguls, kan virtual reality en ook augmented reality omvatten die aspecten van de fysieke en digitale wereld zou combineren.

Scroll naar beneden voor video

Tinder vermindert zijn inzet om de virtual reality-wereld te betreden, aangezien het in het meest recente financiële kwartaal een operationeel verlies van $ 10 miljoen heeft opgelopen

Tinder vermindert zijn inzet om de virtual reality-wereld te betreden, aangezien het in het meest recente financiële kwartaal een operationeel verlies van $ 10 miljoen heeft opgelopen

Tinder CEO Renate Nyborg verlaat het bedrijf slechts een jaar nadat hij de baan heeft aangenomen.  Hierboven afgebeeld is haar ontslagbrief van LinkedIn

Tinder CEO Renate Nyborg verlaat het bedrijf slechts een jaar nadat hij de baan heeft aangenomen. Hierboven afgebeeld is haar ontslagbrief van LinkedIn

Bernard Kim, CEO van Tinder’s moederbedrijf, Match Group, prees hoe die metaverse-technologie is opgenomen in sommige van de niet-Tinder-apps van het bedrijf, maar zei ook ‘onzekerheid’ over wat de veel gehypte metaverse daadwerkelijk zal blijken te zijn voorzichtigheid is geboden.

‘Ik geloof dat een metaverse datingervaring belangrijk is om de volgende generatie gebruikers vast te leggen, en Hyperconnect heeft op dit gebied geïnnoveerd’, schreef Kim in een aandeelhoudersbrief van dinsdag.

‘Gezien de onzekerheid over de uiteindelijke contouren van de metaverse en wat wel of niet zal werken, evenals de meer uitdagende werkomgeving, heb ik het Hyperconnect-team opgedragen om te herhalen, maar op dit moment niet zwaar te investeren in metaverse.

Wat is de metaverse?

De ‘metaverse’ is een verzameling virtuele ruimtes waar je kunt gamen, werken en communiceren met anderen die zich niet in dezelfde fysieke ruimte bevinden als jij.

Meta-oprichter Mark Zuckerberg is een leidende stem geweest over het concept, dat wordt gezien als de toekomst van internet en de grenzen tussen fysiek en digitaal zou doen vervagen.

‘Je kunt met vrienden rondhangen, werken, spelen, leren, winkelen, creëren en meer’, zei Meta.

‘Het gaat er niet per se om meer tijd online door te brengen – het gaat erom de tijd die je online doorbrengt zinvoller te maken.’

Terwijl Meta de leiding heeft met de metaverse, legde het uit dat het geen enkel product is dat één bedrijf kan bouwen.

‘Net als internet bestaat de metaverse, of Facebook er nu is of niet’, voegde het eraan toe.

‘En het wordt niet van de ene op de andere dag gebouwd. Veel van deze producten zullen pas in de komende 10-15 jaar volledig gerealiseerd zijn.’

‘We zullen deze ruimte zorgvuldig blijven evalueren en we zullen overwegen om op het juiste moment verder te gaan wanneer we meer duidelijkheid hebben over de algehele kans en het gevoel hebben dat we een dienst hebben die goed gepositioneerd is om te slagen.’

Het financiële verlies is vooral verrassend omdat Kim opschepte over een sterke groei in omzet en gebruikersbestand op de verschillende platforms van Match, waaronder Match.com, Hinge, Plentyoffish en OkCupid.

Toch was het aantrekken van nieuwe gebruikers tijdens de COVID-19-pandemie een uitdaging, aangezien Kim zei dat de betrokkenheid groter blijft bij bestaande gebruikers dan bij nieuwe.

De dure aankoop van Hyperconnect sleepte het bedrijf verder naar beneden, ondanks dat het Match zou hebben geholpen om de zogenaamd lucratieve Azië-Pacific-markt te betreden.

‘Het lijdt geen twijfel dat het kopen van Hyperconnect terwijl de wereld stil lag vanwege COVID, de integratie vertraagde en ons vermogen om samen te werken om hun groei te stimuleren’, erkende Kim.

Slechts een paar alinea’s later kondigde Kim aan dat ten minste één wedstrijd uiteindelijk niet in de hemel was gemaakt. Tinder-CEO Renate Nyborg verlaat het bedrijf slechts een jaar nadat hij de functie van chief executive heeft aangenomen.

‘Ik heb genoten van elk moment van de afgelopen twee jaar, werkend met een ONGELOOFLIJK team aan de magie van menselijke verbinding’, zei Nyborg in een bericht op LinkedIn.

Totdat er een vervanger is gevonden, zei Kim dat hij en een team van leidinggevenden toezicht zullen houden op de dagelijkse activiteiten van de populaire dating-app, die meer dan 10 miljoen betalende gebruikers heeft.

'Ik heb genoten van ... werken met een ONGELOOFLIJK team aan de magie van menselijke verbinding', zei Renate Nyborg, hierboven te zien, in een bericht op LinkedIn

‘Ik heb genoten van … werken met een ONGELOOFLIJK team aan de magie van menselijke verbinding’, zei Renate Nyborg, hierboven te zien, in een bericht op LinkedIn

Match’s onwil om volledig betrokken te zijn bij de metaverse is slechts de laatste indicatie dat niet alles vrolijk is in het virtuele rijk.

In oktober kondigde techmagnaat Mark Zuckerberg aan dat zijn bedrijf Facebook voortaan Meta zou heten.

In een lange video schetste hij zijn doel om het sociale-mediaplatform te ontwikkelen tot een volwaardige virtuele wereld die naast en overlapt met de fysieke wereld – uiteindelijk een ruimte voor maximaal een miljard mensen.

Maar vorige week raakte dat grootse visioen een groot probleem. In een winstoproep zei Zuckerberg dat er mogelijk personeel wordt bezuinigd nadat de omzet voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf is gedaald en naar verwachting in het volgende financiële kwartaal verder zal dalen.

Advertentie

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *