Wat Track160 uniek maakte ten tijde van de oprichting in 2017, was de mogelijkheid om nauwkeurige volggegevens van een enkele camera-installatie te verzamelen en tegelijkertijd pose- of skeletgegevens te leveren – een beoordeling van het hele lichaam die het industriestandaard zwaartepunt overtrof analyse.

Zelfs toen Track160 manieren overwoog om deze rijke gegevens te visualiseren, werd het idee om 3D-recreaties te genereren intern besproken, maar ingediend toen de markt weinig interesse toonde.

In de daaropvolgende jaren heeft dat concept echter veel belangstelling en momentum gekregen, waarbij Track160 een patent ontving voor zijn vermogen om de naald te rijgen tussen de primaire methoden voor het maken van dergelijke animaties: ofwel oplossingen waarbij de atleten of acteurs motion capture-markeringen dragen of de producenten installeren grote multicamerasystemen.

Dit Amerikaanse patent op het weergeven van “fotorealistische driedimensionale afbeeldingen van videostreams” beschermt Track160’s IP rond zijn uitgebreide bruikbaarheid van elite coachingtool tot aantrekkingskracht op de massamarkt. Dat omvat een neerwaartse verschuiving naar academies, hogescholen en clubs, evenals de mogelijkheid om de spelers in staat te stellen boeiende hoogtepunten te delen of nieuwe fanervaringen te ontgrendelen.

“Als je nadenkt over de toekomst van de ervaring, gaat het er echt om dat je je VR-bril op kunt zetten en, dankzij meneer Zuckerberg, iedereen het ‘de metaverse’ noemt, de virtuele werelden kunt zien”, zegt Track160 CEO Eyal Ben – Arie. “Het is eigenlijk iets dat ze bij de oprichting al in gedachten hadden, maar daar de businesscase niet voor konden vinden.”

Tegenwoordig probeert de hele sportindustrie de beste manier te vinden om meeslepende 3D-werelden te creëren.

“We kunnen ze bijvoorbeeld in de toekomst de game opnieuw laten beleven, zodat ze zichzelf in de game kunnen verplaatsen en naar de hoek van het schot kunnen kijken, net alsof ze de speler zelf waren”, zegt Ben-Ari. . “Dat is een beetje waarom ik zeg ‘in de toekomst’, want het is niet iets dat we nu hebben. En eerlijk gezegd weet ik niet zeker of iemand weet hoe die ervaring voor de fans eruit gaat zien. Maar ik denk dat we hier heel erg zijn om daar een leidende speler te zijn.”

Track160 maakt gebruik van een enkele cameraset en optische trackingtechnologie om match- en speleranalyse te bieden.

Track160 maakt gebruik van een enkele cameraset en optische trackingtechnologie om match- en speleranalyse te bieden.

Track160, dat gebruikmaakt van deep learning, is het enige FIFA-gecertificeerde volgsysteem dat vanuit één gezichtspunt werkt. Het begon met het zoeken naar deals voor de hele competitie en leverde er verschillende op, voornamelijk in Europa. De topcompetities hebben allemaal al enterprise-oplossingen – de Premier League gebruikt Second Spectrum, de Serie A die onlangs is ondertekend met Hawk-Eye enzovoort – maar lagere divisies en vrouwencircuits hebben niet dezelfde toegang tot wat Ben-Ari noemt “echte gegevens.” Zelfs de topclubs hebben niet altijd trackinggegevens beschikbaar in hun trainingsfaciliteiten of voor hun academieteams.

Een meer gezamenlijke inspanning om sub-elite clubs te bereiken begon in april, toen Track160 zijn product op de Australische markt introduceerde, na een succesvol proefprogramma. Als onderdeel van de uitrol breidt Track160 verder uit dan de oorspronkelijke coachinginterface en geeft het een mobiele app vrij waarmee spelers toegang hebben tot hun video en gegevens.

Track160 is van plan een app uit te brengen waar atleten gegevens kunnen bekijken.

Track160 is van plan een app uit te brengen waar atleten gegevens kunnen bekijken.

De stelling van Track160 is dat alle voetbalniveaus baat zullen hebben bij deze geavanceerde analyse. “Ik kan niet eens denken – en ik overdrijf niet – aan een vergadering die we hadden en waarvan ze zeiden: ‘Nee, het is geweldig, maar we hebben dat niveau van gegevens niet nodig'”, zegt Ben-Ari.

Een van de belangrijkste verkoopargumenten van het platform is de automatisering van video-tagging en clipping. Sporters kunnen na een training of wedstrijd inloggen op hun app en zien direct relevante data en content. Dit alles kan vervolgens worden gedeeld, hetzij met scouts, hetzij met een feed op sociale media.

“Als je naar clubs van vandaag kijkt, delen ze al video-hoogtepunten op hun sociale netwerken voor hun vrienden”, zegt Ben-Ari. de statistieken en dat alles al. En vooral vandaag, wanneer spelers meer controle krijgen over hun eigen inhoud – het kan hun prestaties zijn, het kan hun video zijn – zullen ze daar steeds meer van delen. “

De volgende fase van geografische expansie is de VS. Ray Reid helpt dat werk te leiden, de onlangs gepensioneerde UConn-voetbalcoach voor heren die bij Track160 als senior strategisch adviseur kwam. Reid maakte kennis met het product via een van zijn voormalige spelers, Ran Carmeli, die nu de verkoopdirecteur van Track160 is, maar die in de jaren negentig voor Reid speelde aan de Southern Connecticut State University.

“Ik kon niet geloven hoe effectief, hoe tijdbesparend en efficiënt het was”, zegt Reid.

Ben-Ari gaf aan dat, zodra de lancering in de VS aan de gang is, Track160 een nieuwe financieringsronde kan zoeken om de schaalvergroting te stimuleren. De Israëlische startup heeft in november 2019 voor het laatst een Series A van $ 5 miljoen opgehaald, geleid door het ADvantage Sports Tech Fund en inclusief de eerste investering van DFL voor Equity, de venture-tak van de Bundesliga.

Zoals mede-oprichter en voorzitter Miky Tamir over Track160 zei: “Dat is wat je noemt democratisering van sportgegevens – voetbalgegevens in dit geval, hoewel we plannen hebben om het uit te breiden naar andere sporten.”

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *