Tijdens de recente VMware Explore 2022 kondigde VMware aan de samenwerking met Microsoft op het gebied van de Azure VMware-oplossing te versterken. Daarnaast heeft de oplossing verschillende nieuwe updates gekregen, waaronder een langere beschikbaarheid.

De intensievere samenwerking betekent dat klanten nu Azure VMware Solution kunnen aanschaffen als onderdeel van VMware Cloud Universal, een flexibel inkoop- en consumptieprogramma voor het uitvoeren van multi-cloud- en digitale transformatiestrategieën.

Verder kondigde Microsoft verschillende belangrijke updates aan voor de Azure VMWare-oplossing. Het biedt nu, inclusief uitgebreide beschikbaarheid:

  • Uitbreiding naar 24 Azure-regio’s.
  • Openbare preview van Azure NetApp Files-datastores voor opslagintensieve workloads die worden uitgevoerd op Azure VMware-oplossing.
  • Algemene beschikbaarheid van openbare IP naar NSX Edge-mogelijkheden in 17 Azure-regio’s. Er zijn nu drie primaire patronen voor het maken van inkomende en uitgaande internettoegang tot resources op de privécloud van Azure VMware Solution.
  • Openbare preview van Enterprise VMware Cloud Director Services, waardoor klanten met Azure VMware Solution geïmplementeerd onder hun Microsoft Enterprise-overeenkomst de VMware Cloud Director Service van VMware kunnen kopen.
  • Algemene beschikbaarheid van Jetstream DR, die klanten de bescherming tegen noodherstel biedt die nodig is voor zakelijke en bedrijfskritieke toepassingen, terwijl ze gebruikmaken van kosteneffectieve cloudopslag zoals Azure Blob Storage.
  • Algemene beschikbaarheid van VMware vRealize Log Insight Cloud, een service die gecentraliseerd logbeheer, diep operationeel inzicht, intelligente analyses en verbeterde probleemoplossing en beveiliging biedt.
  • Wereldwijde beschikbaarheid van VMware vSphere 7.0 voor alle cloudimplementaties in Azure VMware-oplossing.

Jeff Woolseyhoofdprogrammamanager van Azure Stack bij Microsoft, getweet:

Deze oplossing is zo krachtig. U kunt VMware-VM’s implementeren in Azure en on-premises en de bekende vSphere-hulpprogramma’s gebruiken. U kunt Azure Arc implementeren op uw gevirtualiseerde servers om consistent beheer, beveiliging en levenscyclusbeheer te bieden. Arc breidt zelfs multi-cloud uit naar AWS, Google, etc.

Wat betreft de beschikbaarheid van Azure VM Solution als onderdeel van VMware Cloud Universal, Zia Yusufsenior vice president, strategisch ecosysteem en industrieoplossingen, VMware, zei in een persbericht:

De beschikbaarheid van Azure VMware-oplossing via VMware Cloud Universal maakt het voor klanten gemakkelijker om Azure VMware-oplossing te gebruiken als onderdeel van een multi-cloudstrategie. Klanten van VMware Cloud Universal krijgen meer flexibiliteit om Azure VMware-oplossing in hun eigen tempo te gebruiken om cloudmigratie te versnellen, lopende operaties te vereenvoudigen, applicaties sneller te moderniseren en een beter rendement te behalen, terwijl ze profiteren van één enkel operationeel model voor meerdere clouds.

Ten slotte zijn meer details van de Azure VMware-oplossing beschikbaar op de landingspagina van de documentatie en zijn de prijsgegevens van de oplossing beschikbaar op de prijspagina.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *