Union Bank of the Philippines, beter bekend als Unionbank, heeft de aanstaande lancering aangekondigd van een andere cryptoservice voor haar klanten. De financiële instelling biedt geselecteerde gebruikers van haar mobiele app de mogelijkheid om bitcoin en andere digitale valuta om te wisselen zonder een aparte portemonnee.

Unionbank voegt in-app Crypto Exchange-functie toe, naar verluidt een primeur in de Filippijnen

De Union Bank of the Philippines (Unionbank) werkt eraan om de eerste universele bank in het land te worden die de uitwisseling van cryptocurrency binnen haar mobiele applicatie mogelijk maakt. Gebruikers kunnen cryptocurrencies zoals bitcoin rechtstreeks vanuit de bank-app kopen en verkopen, zei de geldschieter, waardoor de noodzaak om een ​​​​portemonnee van derden te hebben wegvalt.

In een verklaring geciteerd door het omroepnetwerk ABS-CBN deelde Unionbank haar mening dat blockchain een technologie is die de toekomst van het bankwezen zal aandrijven. “Tegelijkertijd erkennen we ook dat cryptocurrency een van de diensten is geweest waar veel klanten al naar op zoek zijn, vooral de jongere generatie, en deze vraag werd versneld door de pandemie”, aldus Cathy Casas, hoofd van digital asset. markten, blockchain en applicatieprogrammering.

Unionbank, een van de top 10 banken op het gebied van beheerd vermogen in de Filippijnen, heeft zich al gevestigd als een crypto-vriendelijke instelling. Ongeveer een jaar geleden kondigde het voorbereidingen aan om een ​​bewaarservice voor cryptocurrencies te testen, en in januari van dit jaar onthulde de bank een plan om cryptohandel te vergemakkelijken.

De nieuwe uitwisselingsfunctionaliteit zal in eerste instantie worden aangeboden aan willekeurig vooraf geselecteerde gebruikers van de bank-app, legde Unionbank uit, maar benadrukte dat het in de nabije toekomst zal streven naar een bredere uitrol. Senior Executive Vice President, Chief Technology and Operations Officer en Chief Transformation Officer Henry Aguda werd als volgt geciteerd:

Dit helpt ons niet alleen om ervoor te zorgen dat de bank meer klaar is voor de toekomst, we kunnen ook inspelen op de behoeften van onze klanten die cryptocurrencies gebruiken.

De topmanager voegde eraan toe dat de in-app crypto-uitwisselingsfunctie een van de projecten is waar de bank aan werkt terwijl ze zich voorbereidt om de metaverse te betreden. Een ander initiatief in dezelfde richting is de in april aangekondigde samenwerking met NFT-game Art of Dreams. De bank is ook voornemens om de komende maanden een Metaverse Centre of Excellence te lanceren.

Terwijl de platforms van sommige digitale banken in de Filippijnen, zoals Maya, al uitwisselingsopties voor crypto-activa aanbieden, zal Unionbank de eerste grote traditionele geldschieter zijn die er een implementeert. De bank is een gelicentieerde cryptocurrency-uitwisseling. Bangko Sentral ng Pilipinas, de centrale bank van het land, is de autoriteit die licenties afgeeft aan cryptohandelsplatforms en serviceproviders in de Filippijnen.

Tags in dit verhaal

app, toepassing, bank, bitcoin, crypto, crypto exchange, cryptovaluta, cryptovaluta, cryptovaluta Exchange, Exchange, Feature, functie, lancering, Mobiele app, Filippijnen, service, unionbank

Verwacht u dat andere banken in de Filippijnen crypto-gerelateerde functies aanbieden in hun mobiele apps? Vertel het ons in de comments hieronder.

Lubomir Tassev

Lubomir Tassev is een journalist uit technisch onderlegd Oost-Europa die van Hitchens’ quote houdt: “Schrijver zijn is wat ik ben, in plaats van wat ik doe.” Naast crypto, blockchain en fintech zijn internationale politiek en economie twee andere inspiratiebronnen.

Fotocredits: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Walter Eric Sy

Vrijwaring: Dit artikel is alleen voor informatieve doeleinden. Het is geen direct aanbod of verzoek tot een aanbod om te kopen of verkopen, of een aanbeveling of goedkeuring van producten, diensten of bedrijven. Bitcoin.com geeft geen investerings-, belasting-, juridisch of boekhoudkundig advies. Noch het bedrijf, noch de auteur is verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies veroorzaakt of beweerd te zijn veroorzaakt door of in verband met het gebruik van of het vertrouwen op enige inhoud, goederen of diensten die in dit artikel worden genoemd.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *