Terwijl Tom Temin weg is, kunt u genieten van deze column die oorspronkelijk op 6 mei 2022 werd gepubliceerd.

Een speciale smaak van online video toont mensen die onhandig struikelen, dingen breken en in paniek raken, soms alle drie, terwijl ze worden ondergedompeld in de geluiden en bezienswaardigheden van een virtual reality-headset. Dergelijke afbeeldingen laten VR er triviaal en kinderachtig uitzien.

Maar een VR-headset zou wel eens een standaarduitrusting kunnen zijn die uw bureau u en inkomende werknemers uitgeeft. Goofy games terzijde,…

LEES VERDER

Terwijl Tom Temin weg is, kunt u genieten van deze column die oorspronkelijk op 6 mei 2022 werd gepubliceerd.

Een speciale smaak van online video toont mensen die onhandig struikelen, dingen breken en in paniek raken, soms alle drie, terwijl ze worden ondergedompeld in de geluiden en bezienswaardigheden van een virtual reality-headset. Dergelijke afbeeldingen laten VR er triviaal en kinderachtig uitzien.

Maar een VR-headset zou wel eens een standaarduitrusting kunnen zijn die uw bureau u en inkomende werknemers uitgeeft. Afgezien van gekke games, zijn de industriële toepassingen van VR, geënsceneerd in een zorgvuldig geprogrammeerde metaverse, bijna onbeperkt. Tot nu toe was VR-simulatie vooral een technische trainingstool, die mensen helpt om ingewikkelde machines zoals vliegtuigen te leren bedienen zonder de risico’s en kosten van het gebruik van echte machines.

Nu experimenteren bedrijven met VR en aangepaste metaverses voor het inwerken van nieuwe medewerkers, zakelijke bijeenkomsten en training en opleiding op niet-technische gebieden. Het heeft de voordelen die online training altijd heeft gehad. U kunt het op aanvraag aanbieden, u hoeft zich geen zorgen te maken over reis- en verblijfskosten. VR breidt zich eenvoudig uit in drie dimensies, wat nu typisch een flatscreen-ervaring is met mensen gerangschikt in tegels zoals Hollywood Squares.

Misschien niet zo eenvoudig. Met de creatie van digitale self-representatives, maken de ruimtelijke kenmerken, zowel visueel als audio, van VR de ervaring meer dan alleen maar uitbreidingen van Zoom of Teams. Er komt een sociale dimensie bij die dichter bij interacties in de echte wereld ligt – inclusief hun potentieel voor slechte manieren of erger.

Ik las dat het management- en technologieadviesbureau Accenture een grote hoeveelheid VR-headsets had gekocht voor zijn eigen medewerkers. Omdat ik Accenture’s voetafdruk als federale aannemer kende, vroeg ik ernaar.

Allison Horn, uitvoerend directeur van Accenture voor wereldwijd talent, bevestigde dat het bedrijf inderdaad de headsets had gekocht – 60.000 van hen. Een belangrijke eerste toepassing, zei Horn, is de onboarding van nieuwe medewerkers. Accenture heeft ook gebouwd wat het Accenture Park noemt, gelegen, voegde Horn eraan toe, op de “nde verdieping”. Ze beschreef het park als een “altijd open, altijd beschikbare, virtual reality onboarding campus.” Mensen ontmoeten elkaar, leren door te gamen en hebben daar andere interactie. Het is zelfs uitgerust met virtuele coffeeshops met cappuccinomachines.

Ik maakte een grapje dat met al die verre maar nauwe interactie, organisaties misschien een cultuur van metaquette moeten creëren. Hoe nauwkeuriger digitale persona’s en situaties worden, beaamt Horn, hoe groter de behoefte aan regels, niet minder dan in echte kantoren. In welk raar kostuum je avatar ook verschijnt voor je gameleven, het zal niet werken voor het kantoor op de negende verdieping van de metaverse.

Accenture’s lessen zullen uiteindelijk beschikbaar zijn voor federale agentschappen. Kyle Michl, de Chief Innovation Officer bij Accenture’s Federal Services-eenheid, citeerde een onderzoek waaruit blijkt dat 75% van de federale managers denkt dat VR of extended reality (XR) belangrijk zal zijn om in de komende jaren aan de missiebehoeften te voldoen. Het bedrijf heeft zelfs een meta-faciliteit voor federaal.

“In onze federale studio,” zei Michl, “hebben we een aantal XR-ervaringen. Al jaren brengen we klanten door om te kijken naar meeslepend leren, samenwerking, digitaal werken en zelfs het gebruik van digitale tweelingen voor wat-als-scenario’s en operaties.”

De use-cases bestaan, maar ik heb geen grootschalige VR- of XR-implementatie van een federaal agentschap gezien. Toch krijg ik het gevoel dat het slechts een kwestie van tijd is.

Die video’s die ik noemde, laten vaak oma en opa met koptelefoon zien die zichzelf verliezen in een enge videogame terwijl ze worden gefilmd door lachende familieleden. Maar je zou het bij het verkeerde eind hebben als je ervan uitging dat je je op je gemak voelde bij, of accepteerde, VR stijgt en daalt volgens leeftijdslijnen. Ik vroeg Horn of dit het geval was, of dat ze andere demografisch gerelateerde ja-nee-regels voor VR was tegengekomen.

“Wat we hebben geleerd, is dat we er nog geen hebben gevonden,” zei Horn. “We gingen hier natuurlijk op in met een veronderstelling gebaseerd op, je weet wel, alleen stereotypen en instinct die zeiden: ‘Oh, zullen jongere of meer junior werknemers dit allemaal doen? Zal het waarschijnlijk heel moeilijk zijn om meer vaste of meer senior medewerkers aan te trekken?’ We hebben daar geen enkel bewijs van gezien.”

Bijna nutteloze factoid

Door Robert O’Shaughnessy

De koudste temperatuur ooit gemeten voor Key West, Florida is 41 graden Fahrenheit, op 31 januari. 12, 1886, jan. 13, 1981.

Bron: Mental Floss


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *