Weet je nog de dagen dat we moesten zweten op zoek naar een levende patiënt met precies de juiste voorwaarden om naar de licentiecommissies te brengen? Tegenwoordig biedt virtual reality levensechte ervaringen voor alles, van lichaamsbeweging tot videogames. Haptische technologie verrijkt de ervaring nog meer. Promethean Dental Systems heeft deze technologieën aangepast en naar de tandheelkunde gebracht met de virtual reality-haptische simulator genaamd de Simodont Dental Trainer.

De Simodont voelt aan als werken aan een “echte” patiënt, waardoor de gebruiker procedures sneller en met meer herhalingen kan uitvoeren om het spiergeheugen te versterken. Om een ​​specifieke tandheelkundige procedure te oefenen of te leren, drukt u op een knop en begint u aan de virtuele tand te werken, zoals een videogame. Het virtual reality-aspect is zelfs nog realistischer vanwege de tactische feedback van de haptische technologie die het precieze “gevoel” van het instrument tijdens een procedure repliceert, en zelfs het subtiele terugtrekken van een ontdekkingsreiziger simuleert wanneer deze een spleet opvangt. Simodont werkt met elk instrument, maar vooral met handstukken. De Simodont kan exacte metingen uitvoeren en inzoomen op specifieke delen van een tand.


Verwante lectuur:


Trailblazers Chief Executive Officer Scot Armstrong en Executive Vice President van Noord-Amerika Dr. MJ Hanlon hebben de technologie van Simodont ingebracht bij pre-admissions, simulatielaboratoria, licentie-examens, sanering en training van tandheelkundige organisaties en praktijken in de VS. In de toekomst verwachten ze dat dit van invloed zal zijn op het werven en inhuren van tandartsen voor DSO’s, multi-tandartspraktijken en door fabrikanten gesponsorde trainingscentra.

Vanaf dit najaar kan de Simodont worden ervaren in het Performance Institute van de Lincoln Memorial University in Knoxville, Tennessee, waar hij een integrale rol zal spelen in het onderwijzen van end-to-end, volledige mondreconstructie in virtual reality, zonder een live-patiënt. Simulaties variëren van individuele procedures en volledige tandheelkundige workflows tot het ontwerp en de planning van behandelingen, het plannen van patiënten en facturering. Terwijl de Simodont in actie is, legt hij analyses vast die worden verzameld in een cloudopslagplaats met prestatiestatistieken.

De Simodont is een technologie die vaardigheden opbouwt, objectiviteit bevordert en een levensechte ervaring kan bieden op instrumenten die u misschien nog nooit hebt geprobeerd. Met Promethean is virtual reality een realiteit geworden – met nog meer groei die in de toekomst wordt verwacht.

Opmerking van de uitgever: Dit artikel verscheen in de gedrukte editie van september 2022 van: Tandheelkundige economie tijdschrift. Tandartsen in Noord-Amerika komen in aanmerking voor een gratis printabonnement. Registreer hier.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *