“Nee, ik ben een androïde. Luitenant-commandant Data,’ antwoordde Data.

‘Synthetische Scotch, synthetische commandanten,’ haalde meneer Scott zijn schouders op.

Boomers, Millennials, Gen X en Gen Z hebben allemaal een fascinatie ontwikkeld voor sci-fi, futuristische werelden en personages in gaming, film en literatuur. Zoals blijkt uit de bloeiende AR-gamingindustrie, die naar verwachting in 2023 $ 284,93 miljard zal bereiken, is interactie in een virtuele wereld een extreem populaire vorm van entertainment-escapisme. De mogelijkheid om je eigen avatar te maken die in alle opzichten sneller, slimmer, vaardiger en dynamischer is, kan uren aan kracht en opwinding bieden.

Maar de toepassing van virtual reality en augmented reality beperkt zich niet tot entertainment. Deze technologieën vinden hun weg naar de mechanismen van de alledaagse, echte wereld. En hoe virtueel ze ook zijn, digitaal gecreëerde mensen kunnen enorme voordelen en een doel bieden aan onze fysieke wereld en levens.

WAT IS EEN DIGITAAL PERSOON IN DE WERELD?

Nu de acceptatie van AR en VR elke dag wordt versneld, heb je misschien al een digitaal persoon meegemaakt. Digitale mensen zijn mensachtige karakters die zijn gecreëerd door het combineren van twee primaire technologieën – computergegenereerde afbeeldingen en kunstmatige intelligentie – om een ​​volledig autonome persoonlijkheid te creëren. In tegenstelling tot een chatbot, kun je met deze zichtbare persoon communiceren in levensechte en echte gesprekken.

Digitale mensen kunnen op mensachtige manieren communiceren, leren en zichzelf uitdrukken. Hun verschillende persoonlijkheden en emotionele intelligentie stellen hen in staat om het gezicht en de emotionele toon van hun menselijke tegenhangers te lezen en hun reacties dienovereenkomstig aan te passen. Dit door AI aangedreven vermogen betekent dat digitale mensen die kennis altijd leren en toepassen om nog meer levensechte opdrachten te bieden.

We beginnen nu pas de enorme waarde en impact te beseffen die deze technologie heeft, niet alleen voor de amusementswaarde, maar ook voor de toekomst van elke industrie en samenleving als geheel.

HOE FUNCTIONEREN METAVERSE DIGITALE MENSEN IN ONZE WERELD?

Meta is een Grieks woord dat voorbij of transcendeert. Daarom is conceptueel een digitale metaverse een meeslepende digitale realiteit die losstaat van onze fysieke wereld, waar je mensen kunt ontmoeten, interactie kunt hebben en het leven kunt ervaren. Dit universum (binnen dat van ons) heeft baanbrekend potentieel als een nieuw omnichannel voor elk merk en bedrijf.

Stel je virtuele winkels voor waar digitale mensen je door de winkelervaring leiden, vragen beantwoorden en je productselecties personaliseren. Digitale merkambassadeurs en mascottes worden ‘echte’ entiteiten. Ze promoten productlijnen en houden virtuele evenementen die de ervaring van de klant verbeteren en de relatie tussen een merk en zijn klanten helpen verdiepen. Het potentieel voor digitale personen en de omgevingen waarin ze kunnen functioneren is schijnbaar eindeloos. Hun introductie en verspreiding zullen naar verwachting een revolutie teweegbrengen in de handel, gastvrijheid, gezondheidszorg, gedragswetenschap, sociale media en vele andere industriële sectoren.

We kunnen bijna elke branche als voorbeeld nemen, maar laten we meergezinshuur gebruiken om enkele zakelijke en sociale voordelen van het toepassen van digitale persoonsoplossingen te illustreren.

EEN 24/7/365 AGENT DIE NOOIT STRESS OF ZIEK IS (EN NOOIT STOPT)

In het tijdperk van AI en automatisering betekent een uitzonderlijke klantervaring consumenten geven wat ze willen: emotionele betrokkenheid, personalisatie en wrijvingsloze selfservice. Een druk verhuurkantoor moet omgaan met tal van afleidingen en alledaagse taken. Daarnaast zijn er klantgerichte activiteiten zoals rondleidingen door onroerend goed en het afronden van het papierwerk van de aanvrager. Aan de andere kant moeten aanvragers tijd in hun planning vinden om eigendommen en voorzieningen te onderzoeken, die eigendommen te plannen en te bezoeken, en een langdurig aanvraagproces te starten en af ​​te ronden.

Maar wat als de agent sommige of zelfs de meeste van zijn taken zou kunnen overdragen aan een capabele digitale collega met onbeperkte beschikbaarheid? En wat als huurders een woning virtueel zouden kunnen bezichtigen met een persoonlijke, goed geïnformeerde makelaar, vanuit het comfort van hun bank en wanneer ze een vrij moment hebben?

Technologie om dit te doen is in opkomst en verandert de manier waarop exploitanten van meerdere gezinnen en klanten zich bezighouden met het selectie- en verhuurproces van onroerend goed. Een digitale agent kan efficiënt alle functies uitvoeren waarvoor hij is geprogrammeerd. Voor de sector meergezinswoningen kunnen deze het volgende omvatten:

  • Interactieve, informatieve vermeldingen van virtuele eigendommen en rondleidingen bieden, terwijl klanten worden betrokken met een natuurlijke dialoog en reacties, inclusief meertalige mogelijkheden
  • 24/7 reageren op oproepen en serviceverzoeken en eenvoudig schalen om grotere oproepvolumes of onverwachte pieken aan te kunnen
  • Huurbetalingen innen en huurders aanmelden voor aanvullende producten en diensten zoals huurdersverzekering of parkeren
  • Promotie van de inrichting of het meubilair in het virtuele appartement
  • Evalueren van leads op basis van vroege klantbetrokkenheid, het versnellen van vooraf gekwalificeerde leads naar de verkooptrechter voor leasing en het vrijmaken van agenten voor taken met een hogere waarde
  • Het uitvoeren van het volledige lease-aanvraagproces en het afronden van de huurpapieren
  • Een herkenbare merkambassadeur bieden die inspeelt op de interesses van klanten, gedrag voorspelt en merkwaarden promoot via een wrijvingsloze ervaring

En in tegenstelling tot webpagina’s en online formulieren waar de bewoners van gisteren aan gewend waren, kan een digitaal persoon dergelijke taken uitvoeren terwijl hij rechtstreeks communiceert met zijn menselijke klanten.

VOORBEREIDEN OP EEN METAVERSE VOL DIGITALE MENSEN

Naarmate metaverse platforms en hun levensechte gebruikers meer geaccepteerd en geïntegreerd worden, zal het aantal AI-aangedreven applicaties naar verwachting astronomisch groeien. Emergen Research schat dat in 2030 de markt voor de toepassingen van digitale personen meer dan $ 527 miljard waard zal zijn.

Om digitale menselijke software in uw technische stapel te integreren, kunt u overwegen uw online aanwezigheid te versterken, AR- en VR-apps te onderzoeken en de juiste connectiviteit tot stand te brengen om oplossingen te integreren. Werk samen met leveranciers van oplossingen om uw gegevens te integreren met hun platform.

Herontdek uw merk voorbij het tweedimensionale op een meer interactieve, multisensorische manier. Erken de waarde van AI-technologieën die uw merk naar een hoger niveau kunnen tillen en tegelijkertijd een boeiende klantervaring bevorderen die ervoor zorgt dat ze terugkomen voor meer. Je levert misschien geen Android om je bewoners een synthetische whisky te serveren, maar je komt misschien dichterbij dan je denkt.


John McNelly is Chief Product + Marketing Officer bij Quext, een toonaangevend technologie- en softwarebedrijf voor appartementen.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *