07 sep 2022

Een nieuwe universiteit studie constateert dat de intieme aard van een smartphone ervoor zorgt dat consumenten naar binnen reflecteren, verheffend hun voorkeur voor unieke en zelfexpressieve opties tijdens het winkelen, versus wanneer producten kopen op een laptop.

De zeer persoonlijke en persoonlijke gevoelens die consumenten hebben ten opzichte van hun telefoons, leiden ertoe dat ze een psychologische toestand bereiken die bekend staat als ‘privé-zelffocus’, aldus onderzoekers van de Universiteit van Florida.

“Als je je telefoon gebruikt, komt je authentieke zelf in grotere mate tot uiting. Dat heeft invloed op de opties die je zoekt en de houding die je uitstraalt’, zegt Aner Sela, een professor aan het Warrington College of Business van de UFA, in een verklaring.

over In vijf experimenten bleek dat proefpersonen die met hun eigen smartphone winkelden, de voorkeur gaven aan meer unieke items in plaats van populaire, en aan meer producten waarvan hen werd verteld dat ze waren afgestemd op hun persoonlijkheid dan wanneer ze een grotere computer of zelfs een geleende telefoon zouden gebruiken.

“Met een geleende telefoon voelt het niet alsof je in je eigen kleine bubbel zit”, zegt prof. zei Sela.

De bevindingen geven geloofwaardigheid aan de inspanningen van retailers om hun aanbod aan consumenten aan te passen aan het apparaat dat ze gebruiken.

Omdat ze alomtegenwoordig zijn geworden, zijn mobiele telefoons bekritiseerd vanwege het creëren van afleiding tijdens het autorijden en lopen, maar ook tijdens maaltijden en andere alledaagse gesprekken. Onderzoek van de San Diego State University vorig jaar gevonden eenzaamheid onder tieners over de hele wereld was het afgelopen decennium omhooggeschoten, omdat het toegenomen gebruik van smartphones de meer emotioneel betrokken persoonlijke interacties verving.

Tegelijkertijd is uit onderzoek gebleken dat individuen hun mening vrijer uiten bij het gebruik van hun telefoon en dat alleen al de aanwezigheid van hun apparaat een gevoel van controle en comfort kan creëren. De diepe gehechtheid blijkt het duidelijkst uit de paniek die vaak ontstaat wanneer een persoon zijn mobiele apparaat breekt of verliest.

Kostadin Kushlev, een professor psychologie aan de Universiteit van Georgetown die de rol van digitale technologie in gezondheid en welzijn heeft bestudeerd, vertelde De Washington Post, “Het zijn zeer persoonlijke apparaten, meer dan enig ander apparaat, en altijd bij ons. Vanuit dat perspectief zien we ze als een verlengstuk van onszelf.”

DISCUSSIE VRAGEN: Is het logisch dat? keuzes maken met een persoonlijke smartphone in vergelijking met een laptop de voorkeur voor unieke en zelfexpressieve opties vergroot? Moeten retailers en direct-to-consumer-merken hun koopaanbod wijzigen op basis van het apparaat dat wordt gebruikt om op hun websites te winkelen?

Hersenvertrouwen

“Retailers en DTC-merken kunnen gemakkelijk in de val lopen door dit soort dingen te veel te analyseren.”

wpDiscussie

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *