Aangezien 64 procent van de werknemers zegt dat de flexibiliteit om op afstand te werken rechtstreeks van invloed is op hun beslissing om te blijven of te stoppen met werken, zullen bedrijven steeds vaker flexibele werkregelingen mogelijk maken. Dit vormt echter een probleem voor teams wiens werk (zoals ontwerpen of leren met een fysiek object) hands-on samenwerking vereist

Meeslepende technologieën zouden dit probleem kunnen aanpakken door telewerkers in staat te stellen elkaar ‘persoonlijk’ te ontmoeten via digitale kanalen. Een van de nieuwste oplossingen om aan deze use-case te voldoen, is Webex Hologram door Cisco, gelanceerd in oktober 2021. Met de holografische mogelijkheden van Webex Hologram kunnen gebruikers zich nu bezighouden met manieren die voorheen alleen mogelijk waren terwijl ze fysiek pr

Cisco Webex-hologram begrijpen

Webex Hologram is een realtime vergaderoplossing die veelzijdige Webex-vergadermogelijkheden combineert met meeslepende 3D-hologrammen met behulp van augmented reality-headsets.

Zoals de titel al doet vermoeden, zou Webex Hologram augmented reality (AR)-brillen gebruiken om meeslepende 3D-hologrammen te maken. Gebruikers hebben deze nieuwe tool gemaakt om teams te helpen die meer hands-on deelname eisen tijdens vergaderingen, wat onmogelijk is wanneer ze op afstand werken.

Cisco verwacht ook dat Webex Hologram de training van clinici op afstand zal vergemakkelijken om nieuwe chirurgische instrumenten te gebruiken. Er zijn verschillende verbeteringen doorgevoerd in veelgebruikte vergadersystemen zoals Zoom, Google Meet en Microsoft Teams om werken op afstand te verbeteren; deze functies zijn echter onvoldoende – ze hebben nog steeds beperkingen. De oplossing van Cisco is klaar voor de markt en nu beschikbaar voor early adopters door zich aan te melden op de Webex Project Workplace-website.

Belangrijk is dat Magic Leap een uitgelicht platformonderdeel is van de lancering van de nieuwe service. De Magic Leap AR-technologie zal helpen bij het integreren van Cisco’s Cisco’s Webex-vergadermogelijkheden met zijn huidige meeslepende 3D-hologrammen.

Belangrijkste kenmerken van Cisco Webex-hologram

De Webex Hologram-oplossing biedt de volgende belangrijke mogelijkheden:

  • De mogelijkheid om interactieve 3D-hologrammen weer te geven – Een presentator of organisator van een vergadering kan fysieke en digitale informatie delen met Webex Hologram, zodat gebruikers kunnen deelnemen aan de ontwikkeling en interactie kunnen hebben. Neem architectuur als voorbeeld. Deelnemers kunnen de specificaties van een werkend prototype van een architectonisch ontwerp dat wordt gepresenteerd via een augmented reality (AR)-ervaring, bekijken en er input voor leveren. Tijdens de meeslepende ervaring kunnen gebruikers verschillende architecturale representaties van de secties van het gebouw en andere digitale materialen uitwisselen.
  • Samenwerken in AR – Webex Hologram levert fotorealistische, realtime hologrammen van echte mensen, in tegenstelling tot 2D- en virtuele vergaderervaringen die tegenwoordig beschikbaar zijn. In vergelijking met het gebruik van avatars biedt dit deelnemers een interessantere en realistischere interactie. Dit kan een enorme impact hebben op training en probleemoplossing.
  • Multidimensionaal beleven – Ondersteuning voor een “1:veel” presentator-ervaring stelt veel mensen in staat om op afstand deel te nemen. In tegenstelling tot eerdere services krijgt elke gebruiker tegelijkertijd een multidimensionale ervaring.
  • XR-headset agnostisch – Webex Hologram is compatibel met toonaangevende augmented reality (AR)-apparaten, waaronder Magic Leap en Microsoft HoloLens. Beide partijen hebben AR-headsets nodig om deel te nemen aan de holografische conferentie.
  • Naadloze integratie met de Webex-suite – Webex Hologram wordt binnenkort toegevoegd aan de Webex Suite, waardoor externe en hybride medewerkers kunnen deelnemen aan immersieve sessies met behulp van hun favoriete augmented reality (AR)-uitrusting. Het afgelopen jaar heeft Webex by Cisco zo’n duizend nieuwe functies en apparaten op de markt gebracht. Het blijft zich ontwikkelen met nieuwe technologieën die de functionaliteit naadloos uitbreiden.

Gebruiksscenario’s voor Webex-hologram

Webex Hologram van Cisco ontgrendelt de volgende belangrijke voordelen voor medewerkers:

  • Creativiteit en inspiratie inspireren door de nabijheid van een persoonlijke ontmoeting na te bootsen
  • Bedrijven wereldwijd uitbreiden door grenzeloze samenwerking en werk te bevorderen
  • Faciliteren en verbeteren van ontwerpbeoordelingen en training op afstand

Interessant is dat in 2020 een vergelijkbare oplossing is gestart om een ​​zakelijk probleem op te lossen voor een van Cisco’s Cisco-klanten. Het European House – Ambrosetti organiseert jaarlijks meer dan 500 evenementen, waarbij op discrete wijze de belangrijkste personen ter wereld worden samengebracht. Het belangrijkste evenement wordt begin september gedurende drie dagen gehouden in de prachtige Villa d’Ested’Este met uitzicht op het Comomeer. Het evenement dat gepland stond voor maart 2020 moest worden uitgesteld vanwege de COVID-19-pandemie.

Het Europees Huis: Ambrosetti werkte samen met Cisco om een ​​”phygital” evenement te produceren dat fysieke en digitale elementen combineerde. Cisco Webex wordt gebruikt om de oplossing te ontwikkelen. Externe deelnemers nemen deel aan de gebeurtenis door de virtuele Cisco Webex-ruimte te selecteren die overeenkomt met de door hen gekozen taal, waardoor simultaanvertaling wordt vergemakkelijkt. Een Cisco Webex DX80-gadget verbindt 60 speakers, inclusief het genereren van een live hologram.

Het hologram werd destijds mogelijk gemaakt door de Italiaanse technologiestartup Naumachia, die was verbonden met het open innovatieplatform van Cisco Webex’s Webex. Webex Hologram kan vergelijkbare gebruiksscenario’s hebben voor virtuele evenementen, webinars en live samenwerking.

Wanneer kunt u Webex Hologram gaan gebruiken?

In deze Cisco-demonstratievideo kunnen kijkers zien hoe Webex Hologram de virtuele conferentie-ervaring verheft tot die van een persoonlijke vergadering.

Cisco bevindt zich in de vroege stadia van de ontwikkeling van hologrammen. Zes Cisco Webex-klanten evalueren momenteel Hologram-vergaderingen. Binnenkort zal het bedrijf zijn bètatest uitbreiden naar 50 partners en vervolgens naar 250 klanten voordat Webex Hologram voor het publiek wordt vrijgegeven.

Cisco werkt aan de capture-arraycomponent van de vergelijking met zijn klanten, die proberen de meest effectieve methoden te bepalen voor het verzamelen van 3D-foto’s van betrokken deelnemers en de dingen die ze mogelijk bespreken of samenwerken.

Evenzo zullen cloudcomputing- en netwerksnelheden toenemen. De kosten van capture-arrays kunnen dalen. Met een early-mover-voordeel zijn Webex en Cisco klaar wanneer echte holografische vergaderingen over een paar jaar haalbaarder worden.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *