Onlangs hebben hackers voor ongeveer $ 5,2 miljoen aan Solana gestolen uit 8.000 hot wallets, zoals Phantom, Slope en Trust. Solana beweerde dat het beveiligingslek in de code van de wallets van derden zat en niet in die van henzelf.

Nu, in het licht van dergelijke onthullingen, debatteren cyberexperts of crypto-investeerders hun privésleutels in koude portefeuilles moeten opslaan om hun crypto-bezit te beschermen tegen dergelijke cyberhacking.

Overigens heeft Peck Shield Alert, een beveiligingsbedrijf, getweet dat Stablecoin en Solana voor ongeveer $ 8.000 zijn gestolen. Bovendien worstelde Solana in het verleden ook met beveiligingsproblemen en nu blijkt uit onderzoek dat maar liefst vier adressen aan de hacker waren gekoppeld.

Crypto-investeringen zijn de laatste tijd in zwang gekomen omdat ze worden beschouwd als de valuta’s van morgen. Ze zijn gebaseerd op de Blockchain en zullen de oorspronkelijke valuta zijn in de WEB3-ruimte, de nieuwe digitale wereld waartoe we over een paar jaar toegang zullen hebben met behulp van virtual reality.

Centrale banken over de hele wereld, waaronder de Reserve Bank of India, hebben aangekondigd dat ze binnenkort de centrale bank digitale valuta (CBDC) zullen lanceren. Terwijl we deze nieuwe wereld inluiden, is de belangrijke vraag die nu rijst hoe we ons geld veilig kunnen houden.

Technisch gezien kun je crypto opslaan in een bewaarportemonnee, waar ze je geen privésleutel geven. Anders kunt u een hot wallet kiezen waar uw privésleutel wordt opgeslagen in een browserextensie of een desktoptoepassing, en tot slot is er de veiligste van allemaal, de koude portemonnee, waar u uw sleutel opslaat in een hardwareportefeuille. Het veilig houden van de privésleutel is het belangrijkste stukje van de puzzel.

Laten we het concept van warme en koude portefeuilles in detail begrijpen.

Hete Portemonnees

Hot wallets zijn web-based wallets (browserextensie), mobiele wallets en desktop wallets. Ze zijn allemaal verbonden met internet. Met andere woorden, als uw systeem wordt gecompromitteerd, of als de hot wallet die u gebruikt beveiligingsproblemen heeft, zoals in de Solana-hackingzaak, waarbij hackers de privésleutel van inactieve crypto Slope-, Trust- en Phantom-portefeuilles hebben gestolen, kunnen hackers uw persoonlijke sleutels en laat uw portemonnee leeglopen. Ze kunnen een crypto-tuimelaar gebruiken om de gestolen crypto te mengen met schone crypto om het onvindbaar te maken, of ze kunnen de crypto ook via verschillende accounts routeren, wat het nog moeilijker zou maken om te traceren. Het voordeel van hot wallet is dat het naadloos is, omdat het verbonden is met internet, en je transacties en betalingen snel kunt doen.

Idealiter zou u slechts een beperkte hoeveelheid crypto in uw hot wallet moeten hebben, net zoals u uw cash wallet zou gebruiken die u in uw zak zou hebben; u stopt niet al uw spaargeld in één portemonnee.

Koude portemonnee

Cold wallets zijn de veiligste van alle wallets. Ze zijn vergelijkbaar met een USB-drive of een harde schijf en zijn verkrijgbaar voor slechts Rs 5.000. Denk maar aan een huis- of bankkluis waar u uw waardevolle spullen zou bewaren. Technisch gesproken, wanneer u uw privésleutels bewaart in een hardwareportefeuille die niet is verbonden met internet, wordt dit een koude portemonnee genoemd.

Dat gezegd hebbende, wanneer u een transactie uitvoert vanuit uw koude portemonnee, hoewel deze is verbonden met internet, wordt het ondertekenen van transacties op uw apparaat gedaan. Met deze handtekening kunt u vervolgens het eigendom toewijzen aan de ontvanger van een cryptotransactie. In wezen kunt u uw privésleutel op een gewone USB opslaan, maar een speciale hardwareportefeuille is veiliger en duurzamer.

U kunt meerdere hardware-wallets gebruiken om uw privésleutels te verspreiden. Dit zorgt ervoor dat, zelfs als uw belangrijkste hardware-portemonnee verloren gaat, u nog steeds een back-up hebt. Het laatste redmiddel is de herstelfase, het is een reeks van 12-24 woorden. Het is uw persoonlijke sleutel in geheugenvorm.

Zegt Vikram Subburaj, CEO, Giottus Crypto Platform: “Cold wallets zijn absoluut veilig, omdat ze niet zijn verbonden met internet, dat wil zeggen dat hun sleutels niet worden blootgesteld aan virussen of malware-aanvallen. Voor reguliere transacties is toegang tot crypto die is opgeslagen in cold wallets echter omslachtig. Hot wallets zijn gevoelig voor aanvallen, maar zijn handig.”

Volgens Subburaj is een hybride model aan te raden.

“Iedere belegger wil idealiter zijn portefeuille opsplitsen in langetermijnbezit (hoger aandeel in portefeuille) en gebruik op korte termijn (kleiner aandeel in portefeuille). Koude portefeuilles zijn het meest geschikt voor langdurige bewaring”, voegt hij eraan toe.

Om Malviya, president van Tezos India, voegt hieraan toe: “Terwijl prioriteit wordt gegeven aan de beveiliging van digitale activa, zijn de koude portefeuilles immuun voor hacking en wordt de opgeslagen informatie bijna onmogelijk te stelen. De ‘in-device’ ondertekening belemmert elke vorm van ongeautoriseerde transactie, omdat de privésleutels het apparaat nooit verlaten. In het geval van hot wallets, hoe handig ze ook zijn, er is altijd een dreigend risico dat ze kwetsbaar zijn voor aanvallen.”

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *