De Pixel-telefoons van Google zitten praktisch vol met nuttige dingen. En enkele van de beste opties zijn dingen die je waarschijnlijk nog nooit hebt opgemerkt.

Dat geldt zowel voor de Android-kernsoftware van de Pixel als voor de door Google gemaakte apps – alles van de uitstekende belgerelateerde functies in de Pixel Phone-app tot de uitgebreide reeks geavanceerde opties in Google Assistent op Pixels.

Het is zelfs waar in apps die zo eenvoudig en utilitair lijken, je zou nooit denken dat ze dat hadden iets interessant op de loer in hun stoffige virtuele hoeken.

Vandaag is het tijd om zo’n app te verkennen: de schijnbaar alledaagse Pixel Clock-app die vooraf op je telefoon was geïnstalleerd. De Klok-app lijkt misschien een eenvoudige plek om een ​​timer of alarm in te stellen, maar laat je niet misleiden: onder het tweede tikkende oppervlak heeft dat bescheiden deel van je Pixel een aantal krachtige opties die je leven een stuk leuker maken. een stuk makkelijker.

Oh, en als je van wie heb trouwens een pixel, maak je geen zorgen: hoewel de klok-app de standaard tijdwaarnemingstool is op de zelfgemaakte telefoons van Google, kun je deze daadwerkelijk downloaden op elk Android-apparaat en krijg exact dezelfde ervaring, zelfs buiten het Pixel-universum.

Oké – klaar om alle coole dingen te zien die de Klok-app van je telefoon kan doen?

Pixel Clock-truc nr. 1: aangepaste terugkerende alarmen

Als je op mij lijkt, merk je waarschijnlijk dat je op verschillende tijden opstaat voor verschillende doeleinden – je weet wel, de standaard werkdag, het weekend of de vakantietijd, en misschien zelfs het gekke vogelbekdier Woensdag tijd (of wat het ook is) jij doen om het midden van de week te vieren).

Nou, stop met knoeien met het aanpassen van je alarmen elke keer dat je wakey-wake-behoeften variëren en begin te profiteren van de aangepaste terugkerende alarmfuncties van je Pixel Clock:

  • Tik eerst en vooral op het hoofdtabblad Alarm in de Klok-app op de ronde plusknop onder aan het scherm om extra alarmen aan uw lijst toe te voegen.
  • Tik op de optie ‘Label toevoegen’ in elke kaart om deze een naam te geven die je in een oogopslag laat weten wat het is (zelfs als je ogen wazig zijn en je hersenen voor 94% offline zijn).
  • Onthoud ook dat u alle alarmen die u aanmaakt, kunt uitschakelen en alleen beschikbaar kunt houden voor handmatige activering wanneer u ze nodig hebt — goud je kunt de schakelaar in hun kaarten in de aan-positie zetten en bepaalde dagen van de week selecteren om ze automatisch te laten activeren volgens een normaal weekschema.
Pixel Clock-app: Alarmen J.R.

En dat alles is nog maar het begin.

Pixel Clock-truc nr. 2: aangepaste wekmuziek

Naast de ingebouwde alarmgeluiden van je Pixel, kun je je Klok-app verbinden met een handvol verschillende muziekservices en wakker worden met bijvoorbeeld System of a Down, Rage Against the Machine of welke rustgevende ochtendmuziek je maar wilt.

Het enige dat u hoeft te doen, is die verbinding eenmaal tot stand te brengen:

  • Tik op de geluidsconfiguratieregel binnen een van de alarmen op het tabblad Alarm van uw Pixel Clock-app. Het staat direct onder de dagkiezer wanneer de kaart is uitgevouwen, en het heeft een belpictogram dat waarschijnlijk wordt gevolgd door het woord ‘Standaard’.
  • Nu, hier is het verborgen gedeelte: na je die alarmgeluidsinstellingen hebt geopend, tik je op het menupictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm.
  • Dat onthult opties om compatibele geluidsservices te installeren en aan te sluiten.
Pixel Clock-app: Muziekservices J.R.

Kies de gewenste service en je ziet dan een tabblad voor die service in hetzelfde scherm ‘Alarmgeluid’. Vanaf daar is het gewoon een kwestie van bladeren door uw beschikbare opties in de bibliotheek – of op het zoekpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm tikken om iets specifieks te vinden – en het nummer of de afspeellijst kiezen die het meest waarschijnlijk de levende daglichten zal irriteren van iemand anders die in uw buurt slaapt.

Pixel Clock-app: aangepaste muziek J.R.

Ahh – er gaat niets boven een zacht begin van de dag.

Pixel Clock-truc nr. 3: geautomatiseerde automatisering

Een bijzonder coole truc in het Pixel Clock-arsenaal van Google is de mogelijkheid van de app om verbinding te maken met de Google Assistent en allerlei geautomatiseerde acties te activeren als onderdeel van elk alarm dat je instelt.

Terug op het tabblad Alarm van de app, vouw je de kaart van een alarm uit en zoek je naar de optie ‘Google Assistant Routine’. Tik op die zoon van een dingus en je wordt naar een scherm gebracht waar je allerlei extra acties kunt configureren om je ontwaken te begeleiden.

Pixel Clock-app: routine-assistent J.R.

De opties zijn vrijwel eindeloos: alles wat de Assistent op je Pixel kan doen, kan aan de mix worden toegevoegd – dingen zoals het voorlezen van informatie over je dag, het aanpassen van verschillende telefooninstellingen, het in- of uitschakelen van een aangesloten apparaat en zelfs interactie met derde- feest-apps op allerlei interessante manieren.

Hey Google: Is er een kans dat je wat vers gemaakte koekjes kunt maken terwijl je toch bezig bent?

Pixel Clock-truc nr. 4: Aangepast alarmgedrag

Op een meer fundamenteel niveau kun je met je vriendelijke Pixel Clock-app in de buurt volledige controle krijgen over hoe je alarmen werken en hoe jij met hen omgaan.

Tik op dat menupictogram met drie stippen in de rechterbovenhoek van het hoofdscherm van de Klok-app en selecteer “Instellingen” in de lijst die verschijnt. Let dan goed op enkele belangrijke, maar gemakkelijk over het hoofd geziene opties:

  • In het gedeelte “Alarmen” kun je met “Stilte na” precies instellen hoe lang je alarm je lastigvalt voordat je het opgeeft en zijn virtuele yap stopt.
  • In datzelfde deel van het scherm kun je met ‘Snooze-lengte’ het aantal minuten dat je Pixel Clock je laat rusten, verkorten of verlengen voordat je weer probeert je bed uit te zoemen.
  • En ook in dat gedeelte kun je met “Volumeknoppen” de fysieke volumetoetsen van je Pixel herprogrammeren, zodat ze ofwel een actief alarm snoozen of het helemaal stoppen in plaats van alleen het volume aan te passen – een uitstekende reeks keuzes voor iedereen die rommelt met het scherm als eerste in de ochtend, net zo irritant als ik.

Oh, en nog een ding dat het vermelden waard is op dit front…

Pixel Clock-truc nr. 5: de zachte volumefaser

Elk geluid op volle kracht horen is een ongelukkige manier om jezelf terug te verwelkomen in het land van de levenden. Je Pixel-telefoon heeft echter een aangenamere optie – als je hem vindt en de tijd neemt om hem in te schakelen.

In datzelfde gebied met de Klok-app-instellingen dat we net aan het verkennen waren, ziet u regels met het label ‘Volume geleidelijk verhogen’ onder zowel ‘Alarmen’ als ‘Timers’. Tik op een of beide van die regels, en hey – zou je dat willen zien?

Pixel Clock-app: geleidelijk volume J.R.

Speel wat met de opties, kijk wat voor jou het beste werkt en geniet van een lichtelijk minder schokkend begin van je volgende drukke werk-/vogelbekdierdag.

Pixel Clock-truc nr. 6: de tijdbesparende timer

Hier is een leuke die ik pas onlangs zelf had opgemerkt: in het Timer-tabblad van je Pixel Clock kun je meerdere permanente timers maken en ze vervolgens op aanvraag beschikbaar houden voor eenvoudig doorlopend gebruik.

Op die manier, als je specifieke soorten timers hebt die je keer op keer gebruikt, kun je ze snel optrekken en aan de gang krijgen – zonder tijd te verspillen.

Zoek naar het cirkelvormige pluspictogram onder aan het tabblad Timer om aan de slag te gaan. Nadat je een nieuwe timer hebt gemaakt en deze naar wens hebt ingesteld, tik je op het woord ‘Label’ erboven om deze een naam te geven zodat je hem in één oogopslag kunt herkennen.

Wanneer u vervolgens tussen uw opgeslagen timers wilt schakelen, veegt u gewoon omhoog of omlaag op het Timer-tabscherm, zoals zo:

Pixel Clock-app: Timers J.R.

Je moet gewoon van ouderwets timemanagement houden.

Pixel Clock-truc nr. 7: getimede slaapgeluiden

Over timers gesproken, je Pixel Clock-metgezel heeft een weggestopte optie die je misschien helpt om op je drukke werkdagen een beetje beter te functioneren door een goede nachtrust te krijgen.

Tik op het tabblad Verleidelijke bedtijd aan de onderkant van de app en zoek naar het gedeelte met de naam ‘Slaapgeluiden’.

Tik op de knop “Kies een ander geluid” in dat gebied en je kunt kiezen uit een klein handjevol ontspannende geluiden – golven, diepe ruimte, inbelmodemgepiep, enzovoort.

Wanneer u vervolgens op de afspeelknop op het tabblad Bedtijd drukt, begint het geluid van uw keuze te spelen – en u kunt de app precies vertellen hoe lang u wilt dat deze doorgaat voordat hij wordt uitgeschakeld en u wegstuurt in een diepe, ontspannende slaap.

Pixel Clock-app: slaapgeluiden J.R.

(Ik maak trouwens een grapje over het gekrijs van de inbelmodem – maar als je dat echt aan de line-up wilt toevoegen, kun je het downloaden van deze Wikipedia-pagina en vervolgens de optie “Nieuwe toevoegen” gebruiken in de geluidsselector van de Klok-app om het beschikbaar te maken. Graag gedaan – en tegelijkertijd excuses.)

Pixel Clock-truc nr. 8: een aangepast bedtijdschema

Ook wat betreft bedtijd, blader door het gedeelte ‘Planning’ van het tabblad Bedtijd van de Pixel Clock-app terwijl je daar bent. In dat gebied kun je een eenvoudig schema instellen om je telefoon automatisch naar de modus Niet storen te laten gaan en optioneel zelfs het scherm aan te passen in een minder storende zwart-wit grijswaardeninstelling tijdens slaperige uren.

Pixel Clock-app: Bedtijdschema J.R.

U kunt ofwel een strikt tijdgestuurd schema maken goud vink een optie aan om je bedtijdmodus alleen in te schakelen wanneer je Pixel gedurende bepaalde uren actief wordt opgeladen – een aardig stukje contextuele intelligentie om degenen onder ons met onregelmatige slaappatronen te begeleiden.

Pixel Clock-truc nr. 9: de tracker voor meerdere tijdzones

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik ben een absolute mietje als het gaat om het bijhouden van meerdere tijdzones. Om welke reden dan ook, minstens één op de vijf keer, verwissel ik de meest elementaire tijdzone-conversies en verwar ik mijn papperige ol ‘man-noggin over wanneer, precies, een of andere gebeurtenis plaatsvindt.

Je Pixel Clock-app heeft een handige manier om het beheren van meerdere tijdzones gemakkelijker te maken: Tik op het tabblad Klok op het cirkelvormige pluspictogram en zoek naar elke stad waar je overdag aan denkt. U kunt zoveel steden toevoegen als u wilt, en u kunt ze dan allemaal op hetzelfde scherm zien — met een duidelijke indicatie van de huidige tijd in elk gebied en het exacte verschil met uw locatie.

Pixel Clock-app: Tijdzones J.R.

Als je echt alles uit de kast wilt halen, kun je ook de recent toegevoegde wereldtijd-widget van de Klok-app op je startscherm plaatsen voor een nog toegankelijker overzicht van dezelfde informatie. Druk lang ergens op uw startscherm en zoek naar de opdracht voor het toevoegen van widgets om deze te vinden.

Pixel Clock-truc nr. 10: snelkoppelingen voor klokacties

Last but not least, terwijl we aan je startscherm denken, nog een laatste Pixel Clock-mogelijkheid om over na te denken: je zou het nooit weten, maar verborgen in het gewone klokpictogram in je app-lade is een reeks spectaculaire snelkoppelingen voor het uitvoeren van bepaalde acties in één snelle stap.

Het maakt deel uit van het vaak vergeten App Shortcuts-systeem van Android, en het kan je wat tijd besparen — als je vergeet het te gebruiken.

Gelukkig kan het niet veel gemakkelijker te gebruiken zijn: houd je vinger gewoon een paar seconden op het pictogram van de Klok-app. En hey, hoe zit het met die appels?

Pixel Clock-app: snelkoppelingen op het startscherm J.R.

Daar, recht voor je verdacht stomende neusgaten, zijn opties met één tik voor het maken van een nieuw alarm, het starten van een nieuwe timer en het starten van een stopwatch – evenals het starten van de op tijd gerichte screensaver van de Klok-app, voor het geval dat ooit nodig is stakingen. Elk van deze commando’s zal de bijbehorende actie in een oogwenk starten, zonder spelonken in de menu’s van de app.

En hier is nog een bonustruc: als je merkt dat je een van deze opties regelmatig gebruikt, kun je het nog gemakkelijker maken om toegang te krijgen door je vinger erop te houden en deze vervolgens rechtstreeks naar je startscherm te slepen. Zien?

Pixel Clock-app: snelkoppelingen J.R.

Nu is het net als elke andere snelkoppeling op je startscherm en nooit meer dan een enkele tik verwijderd.

Tijd besparen in een app die draait om seconden – veel beter dan dat wordt het niet.

Laat jezelf geen greintje Pixel-magie missen. Meld je aan voor mijn gratis Pixel Academy e-cursus en ontdek talloze verborgen functies en tijdbesparende trucs voor je favoriete Pixel-telefoon.

Copyright © 2022 IDG Communications, Inc.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *