Deze zomer is het 15 jaar geleden dat Apple de eerste iPhone uitbracht, en sindsdien zijn smartphones de Zwitserse zakmessen van de technologie geworden. Maar met de lawine van updates sinds 2007, worden minder voor de hand liggende functies vaak begraven in het proces. Hier is een korte blik op enkele mogelijk over het hoofd geziene tools, hier weergegeven in iOS 15 en Android 12.

Een kaarten-app maakt vanaf het begin deel uit van de moderne smartphone-toolbox, maar Google en Apple hebben nu de camera en een vleugje augmented reality aan de ervaring toegevoegd voor extra hulp bij oriëntatie op de grond. (Uw resultaten zullen echter per locatie verschillen en wees voorbereid op wat batterijverbruik.)

Voer in Google Maps voor Android en iOS uw bestemming in, tik op Routebeschrijving en selecteer Wandelen. Tik op het Live View-pictogram in de hoek van de kaart. Je telefoon geeft je de instructie om de camera op gebouwen in de buurt te richten, zodat de app je omgeving kan herkennen door deze te vergelijken met Google Street View-afbeeldingen. Eenmaal ingesteld, verschijnen uw aanwijzingen als overlay op het doorkijkscherm op het camerascherm om u verder te begeleiden.

Krediet…Appel

Apple Maps gebruikt de camera van de iPhone op een vergelijkbare manier wanneer u wandelroutes opvraagt ​​in ondersteunde steden en op het AR-pictogram op het kaartscherm tikt. (Voor alternatieve navigatie-opties heeft Apple een stand-alone digitale Compass-app met iOS, en Google Maps heeft een kompas dat op het scherm verschijnt wanneer je aan je reis begint.)

Naast de taken van de gids, kan de camera van de telefoon ook dienst doen als scanner voor zowel documenten als snel reagerende of QR-codes. In iOS kunt u een document of ontvangstbewijs scannen in de Notes-app door een nieuwe notitie te maken, op het camerapictogram op de werkbalk te drukken en Documenten scannen te selecteren. U kunt ook een document scannen en als bijlage toevoegen aan een e-mailbericht dat u opstelt door op het scanpictogram op de werkbalk van het toetsenbord te tikken.

Krediet…Appel
Krediet…Google

Wat betreft die boxy, zwart-witte QR-codes voor websites of elektronische betalingssystemen, open gewoon de Camera-app van Apple of Google Camera en richt deze op de QR-code om deze te scannen. Veel van de Galaxy-telefoons van Samsung hebben een QR-scanneroptie die ook met de camera-app werkt.

Krediet…Appel; Google

Maar er is een voorbehoud bij QR-codes, naast privacyoverwegingen: wees voorzichtig om codes alleen van vertrouwde bronnen te scannen, omdat cybercriminelen ze gebruiken voor fraude en om kwaadaardige software te verspreiden.

De microfoon van de telefoon heeft de afgelopen jaren ook meer mogelijkheden gekregen dan spraakmemo’s, dicteren en audio-/videogesprekken. Eén reden: Apple’s aankoop in 2018 van de Shazam-app voor muziekherkenning.

Krediet…Appel

De Auto Shazam-functie – die automatisch muziek probeert te identificeren die in de buurt wordt afgespeeld – werkt op zowel de iOS- als Android-versies en kan worden ingeschakeld door de Shazam-knop ingedrukt te houden wanneer de app is geopend. (Dit kan extra batterijsap en gegevens ondermijnen.)

Nadat je een nummer met Shazam hebt geïdentificeerd, kun je het afspelen in een Apple Music-, Deezer-, Spotify- of YouTube Music-account. In de Shazam-instellingen kun je je lijst met herkende nummers koppelen aan Apple Music of Spotify.

Krediet…Google

Veel van de Pixel-telefoons van Google bevatten een vergelijkbare Now Playing-functie die u kunt inschakelen in de instellingen voor Geluid en trillingen. Eenmaal geactiveerd, geeft de software songtitels weer op het vergrendelscherm en maakt een geschiedenislijst van de muziek die binnen het microfoonbereik wordt afgespeeld. (De Now Playing-tool is ontworpen voor Pixel-telefoons, maar een zoekopdracht op internet onthult dat creatieve codeurs deze hebben aangepast voor andere Android-telefoons.)

Als je noodhulp nodig hebt, heeft je telefoon snelkoppelingen om je te verbinden. Op een iPhone 8 of nieuwer houdt u de rechterknop en een van de volumeknoppen ingedrukt totdat u de SOS-schuifregelaar voor noodgevallen op het scherm ziet en sleept u vervolgens de schuif om het lokale alarmnummer te bellen; als u de schuifregelaar niet kunt slepen, houdt u de knoppen ingedrukt totdat de telefoon automatisch belt. In de Emergency SOS-instellingen kun je de telefoon inschakelen om een ​​alarmnummer te bellen wanneer je vijf keer op de zijknop drukt.

Krediet…Appel; Google

Op Android gebaseerde telefoons, waaronder de Pixel- en Samsung Galaxy-modellen van Google, hebben hun eigen hulpdiensten. Op telefoons met een aan/uit-knop houdt u die knop ingedrukt totdat u het noodpictogram ziet en tikt u erop. Probeer op een telefoon zonder aan/uit-knop naar beneden te vegen op het scherm om naar de Snelle instellingen voor de noodmodus te gaan of veeg omhoog vanaf de onderkant om naar de knop voor noodoproep te gaan. De gratis Personal Safety-app van Google voor Android biedt meer tools voor het omgaan met toekomstige noodsituaties, voor degenen die graag voorbereid zijn.

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *