AUSTIN (KXAN) — De advocaten van de eiser in de lasterzaak van Alex Jones zeiden dat ze “per ongeluk” sms-berichten en gegevens hadden ontvangen van de mobiele telefoon van de Infowars-host, verzonden door zijn verdedigingsteam.

Mark Bankston vertegenwoordigt Neil Heslin en Scarlett Lewis, die hun zoon Jesse verloren bij de schietpartij op de Sandy Hook-basisschool in 2012. De ouders klagen over beweringen van Jones en anderen bij Infowars dat de schietpartij een hoax was.

Rechter Maya Guerra Gamble heeft Jones vorig jaar al aansprakelijk gesteld voor smaad en het toebrengen van mentale pijn in de zaak in een verstekvonnis. Destijds noemde ze de weigering van zijn team om gerechtelijke bevelen op te volgen of bewijsmateriaal over te dragen. Een jury heeft de opdracht gekregen om te beslissen hoeveel de gastheer moet worden veroordeeld tot het betalen van schadevergoeding aan de familie.

Toen Jones woensdag het standpunt innam om voor de jury te getuigen, vroeg Bankston hem naar sms-berichten die hij tijdens de ontdekking voorafgaand aan dit proces moest overhandigen. Volgens Bankston zijn bepaalde teksten en e-mails niet verstrekt door de verdediging van Jones.

Jones zei dat hij de tekstuitwisseling die op het scherm werd getoond nog nooit had gezien en dat hij ervan uitging dat de advocaten het van de telefoon van de andere persoon hadden gekregen.

“Wist je dat 12 dagen geleden, 12 dagen geleden, je advocaten het verprutsten en me een volledige digitale kopie van je hele mobiele telefoon stuurden, met elk sms-bericht dat je de afgelopen twee jaar hebt verzonden?” Bankston legde uit dat de verdediging geen stappen heeft ondernomen om te reageren of te verduidelijken dat de informatie bevoorrecht was.

Hij zei: “Zo weet ik dat je tegen me loog toen je zei dat je geen sms’jes over Sandy Hook had.”

Mark Bankston, advocaat van de eisers, afgebeeld in de rechtbank terwijl hij een dollarbiljet omhoog houdt terwijl hij Alex Jones ondervraagt.  (KXAN Foto/Ed Zavala)
Mark Bankston, de advocaat van de eiser, stond op de foto in de rechtbank terwijl hij een dollarbiljet omhoog hield terwijl hij Alex Jones ondervroeg. (KXAN Foto/Ed Zavala)

Bankston drukte vervolgens Jones onder druk over de financiële informatie en winsten van Infowars voordat hij een biljet van één dollar omhoog hield. Vervolgens vroeg hij Jones of hij wist dat zijn advocaten beweren dat “dit” alles was wat hij de families in deze zaak verschuldigd was.

“Ben je het daarmee eens?” vroeg hij voordat hij de rekening op tafel sloeg en zei: ‘Ik zal het voor je betalen. Zijn we klaar?”

Eerder op woensdag stond Jones erop dat hij de theorieën van een man genaamd Dr. Steve Pieczenik over Sandy Hook geloofde, omdat hij in het verleden een vertrouwde bron van hem was.

“Hij heeft ons in de loop der jaren veel informatie gegeven die dood bleek te zijn”, legde Jones uit voordat hij zei dat Pieczenik deze keer “fout” bleek te zijn.

Jones gaf verder toe dat het “absoluut onverantwoordelijk” was om de schietpartij nep te noemen en dat hij nu gelooft dat het een echte gebeurtenis was. Hij zei dat hij graag zou willen werken met Lewis en de non-profitorganisatie die ze de Choose Love Movement noemde.

“Ze laten me het niet terugnemen”, zei hij tegen de jury, verwijzend naar de advocaten en wat hij de “mainstream media” noemt.

De advocaat van de familie drong er bij Jones op aan of hij het proces serieus nam voordat hij een clip uit Infowars liet zien waarin een gast beweerde dat de procedure “gescript” was en een andere clip waarin Jones suggereerde dat de juryleden “niet weten op welke planeet ze zich bevinden”.

De advocaat, Mark Bankston, plaatste ook een foto die naar verluidt op Infowars werd getoond, waarop rechter Gamble en een andere rechter te zien waren, met vlammen over hun gezicht, naast een standbeeld van Vrouwe Justitia. Jones stond erop dat de foto ‘justice on fire’ liet zien, niet de rechters.

Toen hij dinsdag voor het eerst het standpunt innam, noemde Jones een recente faillissementsaanvraag door het moederbedrijf van Infowars in zijn getuigenis dinsdag. Die opmerking verdiende een strenge waarschuwing van de rechter om “de waarheid te vertellen” in de getuigenbank.

“Dit is niet jouw show”, zei rechter Maya Guerra Gamble destijds tegen Jones.

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *