PCMag-logo

Iemand in mijn huis gebruikt een Samsung Galaxy Note 8 uit het 2017-tijdperk. Ja, er is een vijf jaar oude smartphone in het huis van de Phone Guy, en het is niet omdat ik zuinig ben: het is omdat de persoon in kwestie absoluut niet zal upgraden naar een telefoon die geen 3,5 mm-aansluiting heeft voor bedrade hoofdtelefoons. Als jij of iemand anders in je huishouden in hetzelfde schuitje zit, is dit verhaal iets voor jou.

De dood van de koptelefoonaansluiting is naar mijn mening een van de meest vijandige consumententrends die de smartphone-industrie het afgelopen decennium heeft doorgevoerd. Maar we kunnen het niet stoppen. Ruimte is echt de laatste grens in een smartphone-chassis, en door de 3,5 mm-aansluiting te verwijderen, kunnen fabrikanten die ruimte vullen met meer batterijcapaciteit of andere benodigdheden en ons allemaal winstgevende draadloze oordopjes verkopen. Ik gebruik echt draadloze oortelefoons, maar in veel opzichten zijn ze verschrikkelijk: ze raken gemakkelijk kwijt, de batterij kan leeg raken en ze nemen meer ruimte in beslag in je zak met hun omvangrijke oplaadcassettes.

Met dat in gedachten hebben we de beste telefoons verzameld die je kunt kopen en die nog steeds een echte 3,5 mm koptelefoonaansluiting hebben. Houd er rekening mee dat we niet elke telefoon opnemen die we hebben getest met een 3,5 mm-poort, alleen degene die we aanbevelen. Lees verder voor onze topkeuzes, gevolgd door waar u op moet letten bij het kopen van een telefoon met een koptelefoonaansluiting.

Aanbevolen door onze redactie

Onze 10 beste keuzes

Beste camerakwaliteit

Waarom we het hebben gekozen?

De Google Pixel 5a 5G was de laatste telefoon van Google met een koptelefoonaansluiting. In termen van soepelheid, ondersteuning en camerakwaliteit in de Android-wereld in het middensegment, gaat er niets boven een Pixel. Deze telefoon biedt de pure Google-ervaring die velen zoeken, en de camera op deze telefoon is net zo goed als camera’s op telefoons die twee keer zoveel kosten.

De Pixel 5a rolt mogelijk van de officiële productlijnen van providers met de recente introductie van de Pixel 6a, maar de nieuwere Pixel heeft geen koptelefoonaansluiting. Maar als ik zeg “stopgezet”, zou je gewoon “verdisconteerd” moeten horen. Google is van plan de Pixel 5a 5G nog minimaal een paar jaar te ondersteunen.

Voor wie is het?

Dit is onze beste keuze voor een telefoon met een koptelefoonaansluiting die de bank niet kapot maakt. Andere telefoons hebben mogelijk betere 5G, een zoomlens of een groter scherm. Maar een Pixel wordt niet langzamer en blijft uitstekende software- en beveiligingsondersteuning krijgen van Google.

Google Pixel 5a met 5G Review

Het beste voor Samsung-loyalisten

Waarom we het hebben gekozen?

Samsung is een van de twee dominante spelers op de Amerikaanse telefoonmarkt en veel mensen zijn bekend met de apparaten van het bedrijf, zowel vanuit hardware- als softwareperspectief. De Galaxy A32 5G was vorig jaar een van de best verkochte telefoons. Het is een allround solide performer van de meest populaire Android-fabrikant. Als je vertrouwd bent met Samsung-telefoons en de nieuwe C-band 5G van Verizon niet wilt (of nodig hebt) (zie de A52 5G hieronder), dan is dit je standaardkeuze voor een telefoon met een koptelefoonaansluiting.

Voor wie is het?

Samsung-bezitters die geen nieuwe manier van werken willen leren (en vooral degenen met een ouder wordende Galaxy S), kunnen met 5G-netwerken aan boord springen en nog een aantal jaren software-ondersteuning krijgen met dit toestel.

Samsung Galaxy A32 5G Review

Beste batterijduur

Waarom we het hebben gekozen?

De levensduur van de batterij is een topklacht wanneer we smartphonegebruikers onderzoeken. Goed nieuws dus dat de betaalbare Moto G Power een zeer grote batterij heeft. De 5000 mAh-cel gaat tussen de twee en drie dagen per oplaadbeurt mee. Motorola biedt ook altijd een relatief schone Android-software-ervaring. De telefoon heeft ook een koptelefoonaansluiting.

Voor wie is het?

Dit is een topkeuze voor AT&T- of Verizon-klanten met een krap budget of die veel batterijangst hebben. Houd er rekening mee dat deze telefoon alleen voor 4G is en dat er een heleboel coole, goedkope en 5G-ready opties zijn voor T-Mobile-klanten.

Motorola Moto G Power (2022) Review

Het beste voor snel opladen in stijl

Waarom we het hebben gekozen?

OnePlus heeft een lange reputatie als het gaat om het maken van slanke, betaalbare telefoons, en de Nord-budgetlijn heeft het goed gedaan bij T-Mobile. Dit model heeft een langere batterijduur, ondersteunt sneller opladen dan concurrerende Samsung-telefoons, heeft een kleurrijk AMOLED-scherm en werkt soepel. Uiteraard heeft hij ook een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Voor wie is het?

Als je op zoek bent naar een budgetoptie op T-Mobile en het je niet uitmaakt om toekomstige versies van Android te krijgen (er is hier niet veel upgradepotentieel), laadt deze telefoon sneller op en heeft hij een beter scherm dan Samsung’s A32.

OnePlus Nord N20 Review

Het beste voor een oogverblindend scherm

Waarom we het hebben gekozen?

De ogen zijn misschien het venster naar de ziel, maar het scherm is het venster naar het internet. TCL is in de VS vooral bekend om zijn tv’s met hoogwaardige schermen. Het display van deze midrange-telefoon is een echt hoogtepunt. De TCL 20 Pro ook gewoon ziet er uit echt goed, waar ik geen korting op wil geven. Helaas werkt het het beste op T-Mobile.

Voor wie is het?

Ben je geabonneerd op T-Mobile of een van T-Mobile afgeleide provider? En kijk je veel video’s op je telefoon? Koppel dit toestel met een mooie 3,5 mm bedrade hoofdtelefoon voor een echt filmische ervaring.

TCL 20 Pro 5G Review

Het beste voor stylusliefhebbers

Waarom we het hebben gekozen?

Net als een 3,5 mm koptelefoonaansluiting is een ingebouwde stylus een nichefunctie waar een kleine, maar gepassioneerde groep mensen niet zonder kan. Op dit moment hebben slechts een paar Amerikaanse telefoons styli die in de behuizing van de telefoon passen. De Samsung Galaxy S22 Ultra is een alternatief, maar het mist een koptelefoonaansluiting (en kost .) veel van geld). Je kunt ook kiezen voor de TCL Stylus 5G, maar we waren niet zo onder de indruk van de styluservaring van dat apparaat als van de Motorola’s.

Voor wie is het?

Kunstenaars en notulisten. Sommige mensen denken en werken gewoon beter met een pen in de hand dan frustrerend met hun vinger op een stuk glas te tikken. Zet die 3,5 mm bedrade hoofdtelefoon op en schets je meesterwerk.

Motorola Moto G Stylus 5G (2022) Review

Het beste voor budget-shoppers op T-Mobile

Waarom we het hebben gekozen?

De OnePlus Nord N200 heeft een responsief 90Hz-scherm, mid-band T-Mobile 5G en een koptelefoonaansluiting. Maar de echte reden dat we deze telefoon hebben gekozen, is dat T-Mobile deze vaak als snoep weggeeft. De N200 heeft een beter scherm, snellere processor en betere prestaties dan andere telefoons die je waarschijnlijk gratis krijgt. Zorg er wel voor dat je niet te veel betaalt.

Voor wie is het?

Je hebt geen geld. Je hebt een nieuwe telefoon nodig. Ga door en sluit die Walgreens-koptelefoon van $ 7,99 aan op deze stoute jongen.

OnePlus Nord N200 5G Review

Beste voor Verizon C-Band 5G-dekking

Waarom we het hebben gekozen?

Van alle telefoons in deze verzameling ondersteunen alleen de Galaxy A52 en de Moto G Stylus 5G het nieuwe C-band 5G-netwerk van Verizon. C-band maakt al een groot verschil in de prestaties van Verizon, vaak verdrievoudigde snelheden waar we het zagen op onze landelijke schijf voor beste mobiele netwerken. Verizon bouwt het snel op en heeft onlangs dekking toegevoegd in 30 nieuwe steden.

Voor wie is het?

Als u van plan bent uw telefoon als Verizon-hotspot te gebruiken, wilt u C-band omdat dit een merkbaar verschil maakt. De A52 is perfect voor loyalisten van Samsung-merken die op afstand willen werken op hun laptops (via Samsung DeX-modus) en willen rocken met een bedrade hoofdtelefoon.

Samsung Galaxy A52 5G Review

Beste voor Absolute Weirdos

Waarom we het hebben gekozen?

Dit is een extreem randtelefoon van een bedrijf dat geen telefoons meer maakt en het is totaal anders dan al het andere op de markt. Het draait in een “T”-vorm, heeft een ingebouwde gimbal, is erg dik en zwaar en zal in de toekomst waarschijnlijk niet veel software-ondersteuning krijgen. Maar LG staat erom bekend een hoogwaardige audio-ervaring te bieden via 3,5 mm koptelefoonaansluitingen. Deze telefoon ondersteunt met name mid-band 5G op Verizon en T-Mobile, en werkt ook goed op AT&T’s 4G. En het beste is dat je het apparaat nog steeds voor een verrassend redelijke prijs kunt vinden in winkels van derden.

Voor wie is het?

Er is een absolute gek op elk feest.

LG Wing 5G Review

Het beste voor compromisloze prestaties

Waarom we het hebben gekozen?

Alle grote Amerikaanse smartphoneleveranciers hebben nu de 3,5 mm-koptelefoonaansluitingen op hun vlaggenschiptelefoons verlaten. En veel van de high-end telefoons die in het buitenland verkrijgbaar zijn met een koptelefoonaansluiting zullen hier gewoon nooit verkopen omdat ze niet over de juiste certificeringen beschikken. Aan de andere kant belooft de Asus ROG Phone 6 Pro, die inderdaad later dit jaar in de Verenigde Staten zal arriveren, zowel eersteklas specificaties als een fysieke audioconnector met een 15V Cirrus Logic-versterker voor uitstekende bedrade hoofdtelefoonprestaties. Deze telefoon kan klap voor klap omver gooien met een iPhone 13 Pro Max of Samsung Galaxy S22 Ultra.

De Sony Xperia I IV past wellicht ook in deze categorie. We hebben nog geen VS-compatibel model van die telefoon gezien, maar Sony zegt dat er later dit jaar een zou moeten verschijnen. Over het algemeen is de ROG meer gericht op gameprestaties, terwijl de duurdere (en kleinere) Xperia I IV meer fotografen en videografen zou moeten aanspreken.

Voor wie is het?

Zowel de ROG Phone 6 als de Sony-telefoon zijn duur en zullen niet via providers verkrijgbaar zijn. Deze handsets zijn voor compromisloze technorati. Je weet wat je wilt, je wilt geen compromissen sluiten en je hebt diepe zakken.

Asus ROG Phone 6 Pro Review


Waarom verwijderen telefoons de koptelefoonaansluiting?

Het is moeilijk geworden om in de VS een vlaggenschiptelefoon te vinden met een koptelefoonaansluiting. De oude 3,5 mm-stekkers lijken te zijn gedegradeerd tot high-end leveranciers, die willen dat je draadloos gaat. Je moet je wenden tot obscure, dure apparaten zoals de Asus ROG Phone 6 Pro-gamingtelefoon of Sony’s opkomende, superdure Xperia I IV om een ​​aansluiting aan de bovenkant van de markt te vinden. Je betaalt zeker extra voor je nichesmaak.

Close-up van de koptelefoonaansluiting op de Asus Rog 6 Phone Pro

De Asus ROG Phone 6 Pro is het enige vlaggenschip dat we onlangs hebben getest met een koptelefoonaansluiting. (Tegoed: Dave LeClair)

Je hebt meer hoofdtelefoonkeuzes in het segment van minder dan $ 450 dan in de markt van meer dan $ 500. Fabrikanten hier lijken te begrijpen dat kopers van betaalbare telefoons misschien niet bereid of in staat zijn om hun geld uit te geven aan echte draadloze oordopjes – of ze geven misschien de voorkeur aan oudere ontwerpen met meer ruimte voor de stekker. Google en Samsung hebben dit jaar beide pas onlangs de stekker in hun midrange-modellen verlaten, maar hun 2021-apparaten zijn nog steeds uitstekend. Ondertussen verkopen Motorola, OnePlus en TCL allemaal nog steeds huidige handsets met een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

Close-up van stylussleuf voor Moto G Stylus (2022)

De Moto G Stylus (2022) heeft een koptelefoonaansluiting en een stylus. (Tegoed: Dave LeClair)

Het is je misschien opgevallen dat er geen iPhones in deze verzameling zijn. iPhones hebben sinds 2016 geen 3,5 mm-aansluitingen meer en we raden geen telefoons meer aan die zo oud zijn (meestal vanwege beperkte of beëindigende software-ondersteuning). Ik denk dat Apple’s berekening voor het wegwerken van de aansluiting een beetje anders was dan die van fabrikanten van Android-telefoons – in plaats van ruimte te besparen voor de batterij, vermoed ik dat het meer ging om geld verdienen met het Made for iPhone-licentieprogramma voor Lightning-poortkoptelefoons en, later , AirPods. Maar het effect was hetzelfde.


Kun je een USB-C-koptelefoon gebruiken op een telefoon met een koptelefoonaansluiting?

Er bestaan ​​USB-C-koptelefoons, hoewel ze moeilijk te vinden zijn. Ik gebruik Razer Hammerhead USB-C-oordopjes(Opent in een nieuw venster) of Samsung’s AKG-merkmodellen(Opent in een nieuw venster) soms. U kunt ook gemakkelijk een 3,5 mm-naar-USB-adapter voor uw telefoon krijgen. Maar als er iets op de USB-C-poort is aangesloten, kun je je telefoon niet tegelijkertijd opladen en naar muziek luisteren. Nogmaals, er zijn tegenwoordig enkele compromissen te maken bij het gebruik van een telefoon met een koptelefoonaansluiting.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *