Terugkijkend op een nieuwe week vol nieuws en krantenkoppen uit Cupertino, bevat Apple Loop van deze week prijsschok voor iPhone 14, leveringsproblemen iPhone 14 Pro, nieuwste MacBook Air-problemen, Mac Pro negeert M1, Apple werkt ieders software bij, class-action-pak voor toetsenbord voortgang en een USB-C-modus voor uw AirPods.

Apple Loop is hier om je te herinneren aan enkele van de vele discussies die de afgelopen zeven dagen rond Apple zijn gevoerd (en je kunt mijn wekelijkse samenvatting van Android-nieuws hier op Forbes lezen).

Maak je klaar voor een dure iPhone 14

De Apple-getrouwen zetten zich al schrap voor een prijsstijging voor de iPhone 14-familie en zagen deze week meer details over de impact van de economie op de productie van de iPhone:

“We denken dat er een prijsverhoging van $ 100 komt voor de iPhone 14”, legt Ives uit. “De prijzen zijn in de hele toeleveringsketen gestegen en Cupertino moet deze kosten bij deze release aan de consument doorberekenen.”

(De zon via Forbes)

iPhone 14 geconfronteerd met leveringsproblemen

Een van de andere problemen die de gespannen toeleveringsketen met zich meebrengt, is de beschikbaarheid van de iPhone 14. De verwachte voorraad gaat al een tijdje op en neer, en meer analisten komen nu op de verminderde beschikbaarheid bij de lancering. Als je op zoek bent naar een nieuwe iOS-smartphone, moet je er snel bij zijn!

“Op dat moment voegde Kuo eraan toe dat “Apple de verzendprognoses voor nieuwe iPhones meestal niet aanzienlijk verandert (toename/afname met dubbele cijfers) voordat nieuwe modellen worden gelanceerd en de werkelijke marktvraag/feedback wordt bevestigd.” Nu volgt Kuo dezelfde lijn door te zeggen dat er een leveringsprobleem is, maar het zal “een beperkte impact hebben op de komende massaproductie van de iPhone 14 omdat andere leveranciers de leveringskloof kunnen opvullen.”

(9to5Mac).

Prestatieproblemen met de MacBook Air

Je herinnert je misschien dat de M2-aangedreven MacBook Pro problemen had met throttling en oververhitting wanneer hem werd gevraagd om aan intensieve taken te werken in vergelijking met de M1 MacBook Pro. Zou het met hetzelfde probleem worden gehinderd als de MacBook Air ook op de M2 ​​draait?

“Helaas lijdt de M2 ​​MacBook Air aan hetzelfde probleem – misschien niet verwonderlijk gezien het dezelfde M2-chipset heeft. Wat verrassend is, is dat Apple zichzelf in de situatie heeft gebracht waarin de nieuwe machine – een machine die mogelijk gericht is op de consument, maar er wordt geadverteerd dat hij de kracht heeft om te doen wat hij moet doen – heeft minder potentieel voor hard werken dan zijn voorganger.”

(Forbes).

Een extreme optie voor de Mac Pro

Aan de andere kant van het portfolio blijft de Mac Pro het enige Mac-systeem dat nog niet is overgeschakeld van Intel naar het op ARM gebaseerde Apple Silicon. Zal Apple, nu de M2-chips worden uitgerold, een M1 Mac Pro overslaan en meteen naar de M2 ​​springen? Mark Gurman meldt dat het niet alleen M2 is, maar de M2 ​​Extreme:

“Volgens Gurman zullen gebruikers naar verluidt in staat zijn om de nieuwe “Mac Pro” te configureren met “M2” Ultra en “M2” Extreme-chipopties. Op dit moment is de M1 Ultra de krachtigste aangepaste siliciumchip van Apple die beschikbaar is, met een 20-core CPU en tot een 64-core GPU, samen met een 32-core Neural Engine. Zittend boven de Ultra in de chipopstelling, zou de “M2″ Extreme deze specificaties vermoedelijk overtreffen om de Apple-siliciumchip van het hoogste niveau te worden voor maximale prestaties.”

(PowerUp via MacRumors).

Software-updates voor iedereen

Apple heeft updates uitgebracht voor het volledige assortiment van zijn huidige hardware, met name macOS Monterey 12.5, iOS 15.6, tvOS 15.6, HomePod 15.6 en WatchOS 8.7. Er zijn geen grote toevoegingen, met een reeks software-updates en beveiligingsproblemen die zijn aangepakt, waarbij de iPad-fixes de belangrijkste lijken te zijn:

iOS 15.6 bevat verbeteringen, bugfixes en beveiligingsupdates; TV-app voegt de optie toe om een ​​live sportgame die al aan de gang is opnieuw te starten en te pauzeren, terug te spoelen of vooruit te spoelen; Lost een probleem op waarbij Instellingen mogelijk blijft weergeven dat de apparaatopslag vol is, zelfs als deze beschikbaar is; Lost een probleem op dat ervoor kan zorgen dat braille-apparaten langzamer gaan of niet meer reageren bij het navigeren door tekst in Mail; Lost een probleem op in Safari waarbij een tabblad kan terugkeren naar een vorige pagina.

(Apple-ondersteuning).

Toetsenbordafrekening

De langlopende problemen met Apple’s Butterfly Keyboard, de gebreken en de benadering die Apple hanteerde voor reparaties hebben geleid tot een aantal rechtszaken. Reuters meldt dat er een einde aan komt”

“Apple Inc (AAPL.O) stemde ermee in $ 50 miljoen te betalen om een ​​class action-rechtszaak te schikken door klanten die beweerden te weten en te verbergen dat de “vlinder”-toetsenborden op zijn MacBook-laptops vatbaar waren voor storingen. De voorgestelde voorlopige schikking werd ingediend maandag laat in de federale rechtbank in San Jose, Californië, en vereist de goedkeuring van een rechter.

“Apple ontkende wangedrag door akkoord te gaan met een schikking. Het reageerde niet onmiddellijk [to Reuters] op verzoeken om commentaar.”

(Reuters).

En tenslotte…

Wil je je AirPods opladen met directe USB-C, zonder rare bliksemconnector-wisselaars? Apple-model Ken Pillonel is hier weer om te helpen. Na zijn fysieke aanpassing aan de iPhone, hebben ze alle handleidingen die je nodig hebt om je eigen AirPods te converteren … hoewel ik vermoed dat Apple je garantie als ongeldig beschouwt als je dit probeert:

“Hoewel Pillonel opmerkt dat je de batterij van de AirPods vanaf hier kunt vervangen, gaat hij nog een stap verder door de gepatenteerde Lightning-connector voor USB-C eruit te halen. Na dagen van onderzoek slaagt Pillonel erin om een ​​aangepaste printplaat te maken die in de De behuizing van AirPods. Het eindresultaat is een paar AirPods die je kunt opladen met elke oude USB-C-kabel die in je huis ligt… Net als zijn open-source USB-C iPhone-project heeft Pillonel ook de schema’s gemaakt voor zowel de AirPods-behuizing en de USB-C PCB die kan worden gedownload van GitHub.”

(De rand).

Apple Loop brengt je elk weekend zeven dagen aan hoogtepunten hier op Forbes. Vergeet me niet te volgen, zodat je in de toekomst geen berichtgeving mist. De Apple Loop van vorige week is hier te lezen, of de editie van Loop’s zusterkolom van deze week, Android Circuit, is ook beschikbaar op Forbes.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *