Pune, 3 september 2022: Patiënten die aan verschillende ziekten lijden en die in ziekenhuisbedden worden behandeld, bidden tot de Heer voor hun spoedig herstel. Tijdens Ganeshotsav willen deze patiënten ook gaan buigen voor Ganaraya. Door hun ziekte kunnen ze echter nergens heen vanuit het ziekenhuisbed.

Prime Academy JEE-resultaat

Daarom besloot de Dagdusheth Halwai Ganapati om darshan aan hen aan te bieden in het ziekenhuis, op de afdeling waar ze zijn en op het bed blijven. Hierdoor hebben de patiënten het gevoel dat ze daadwerkelijk in de Utsavmandap zijn en buigen voor het idool van Ganaraya.

inifd kondhwa

Shrimant Dagdusheth Halwai Public Ganpati Trust, Suvarnayug Tarun Mandal, implementeert deze unieke activiteit tijdens het 130e jaar van Ganeshotsav. Augmented en virtual reality startup – Digital Art VRE heeft meegewerkt aan dit initiatief. Het initiatief begon met het tonen van deze darshan aan de patiënten op de ICU van het Sassoon Hospital. De patiënten van het Sassoon-ziekenhuis stortten tranen van vreugde bij het zien van Bappa via dit medium.

Penningmeester van de trust, Mahesh Suryavanshi, zei dat dit een poging is om de volgende stap te zetten naar de grote tempel van menselijke dienstbaarheid door middel van dit initiatief. Het vertrouwen is van plan om ongeveer 500 patiënten te bereiken in 15 ziekenhuizen in de stad Pune. Er zijn speciale toestemmingen verkregen van de betrokken autoriteiten en artsen, die het vertrouwen hebben toegestaan ​​deze ervaring aan te bieden tijdens deze 10 dagen van het festival. Hierdoor krijgen de patiënten energie en voldoening. De trust probeert hen te bereiken met dit visionaire aanbod van Bappa. Het wegnemen van de angst en depressie veroorzaakt door Covid zal helpen bij het verhogen van het moreel van de patiënten.

Prabhakar Dingorkar, een 87-jarige patiënt uit Panvel die wordt behandeld in het Sassoon-ziekenhuis, zei: “Patiënten zoals wij hebben altijd angst en negativiteit over morgen. Ganaraya verscheen echter vandaag. Toen ik de darshan van de Heer had en de aarti, de versieringen, te zien kreeg, kwam die energie onbewust, wat me zou helpen snel beter te worden en snel naar huis te gaan. Hij zei verder dat het vertrouwen nieuwe experimenten voor patiënten zou moeten implementeren.

Ajay Parge, oprichter en directeur van Digital Art VRE, zei: “Ganapati Bappa bevindt zich in de metaverse en, afhankelijk van hun gezondheidstoestand, zullen sommige patiënten aarti kunnen uitvoeren terwijl ze voor Bappa staan ​​via een virtueel medium. Deze patiënten zullen ook naast andere toegewijden staan ​​en kijken naar gezang en abishekam. Dus ze zullen de ervaring krijgen om de versieringen die voor Bappa zijn gemaakt te zien en zullen de daadwerkelijke darshan kunnen zien.”

Mohit Soni, de CEO van Media and Entertainment Skills Council, zei: “We zijn verheugd om betrokken te zijn bij dit nobele initiatief van Digital Art VRE. We zullen dergelijke innovaties op nationaal en internationaal niveau stimuleren.”


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *