Dit commentaar is geschreven door Shipwell CEO en mede-oprichter Greg Price. De standpunten die hier worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van de auteur en vertegenwoordigen niet noodzakelijk de standpunten van FreightWaves of zijn gelieerde ondernemingen.

Door Greg Price

Mobiele apparaten zijn tegenwoordig zo gewoon in de persoonlijke en professionele wereld dat het soms moeilijk voor te stellen is om de dag door te komen zonder. Het is niet langer opmerkelijk dat mensen rekeningen betalen, producten en diensten kopen of bankieren met hun smartphone en tablet. Het brede scala aan apps en mobiliteitsopties is nu gewoon een geaccepteerd – en verwacht – onderdeel van het dagelijks leven.

Greg Prijs

Hoewel dit voor veel industrieën geldt, zijn degenen in de toeleveringsketen voor het grootste deel van hun werk grotendeels aan een computer gebonden. Deze verladers en vervoerders bevinden zich nu echter aan de vooravond van een verstoring van de mobiele markt. Volledig mobiele transportbeheersystemen helpen het externe personeelsbestand effectiever te zijn, zodat ze hun werk overal kunnen doen.

Mobiele technologie transformeert carrier-kant van supply chain

Truckers hebben zich nu aangesloten bij externe werknemers in andere sectoren die al mobiele technologie gebruiken. Vrachtwagenchauffeurs gebruiken tegenwoordig mobiele technologie om te bieden op en te vervoeren vracht veilig te stellen. Aangezien deze mogelijkheden snel evolueren, zal het binnenkort ook de standaard worden voor degenen die verantwoordelijk zijn voor het veiligstellen van vervoerscapaciteit en personeel dat toezicht houdt op het plannen van vracht. Mobiele privénetwerken, het internet der dingen (IoT) en 5G en 6G zullen de sleutel zijn tot deze evolutie.

Mobiele applicaties hebben traditionele workflows aangevuld, meer flexibiliteit en verbeterde communicatie mogelijk gemaakt. Veel apparaten zijn ook levensvatbare IoT-sensoren geworden die nieuwe gateways voor bedrijven openen, zelfs zonder gespecialiseerde hardware. Die apparaten bevatten al sensoren zoals camera’s en GPS die de behoefte aan buitensporig papierwerk verminderen door te helpen bij het realtime volgen en uploaden van bezorggegevens naar de cloud.

De kracht van het implementeren van mobiele technologie en het plukken van de voordelen van wat dat ontgrendelt, kan worden gezien in hoe bedrijven het in hun vrachtwagenactiviteiten hebben gebruikt om hun bedrijf uit te breiden. Deze bedrijven profiteren van een witte ruimtemarktkans in een sector met een waarde van meer dan $ 700 miljard.

Het in Californië gevestigde Trucker Path bijvoorbeeld, opgericht in 2013, bereikte vijf jaar later een succesvolle exit door zich te concentreren op mobiele diensten voor vrachtwagenchauffeurs. Twaalf jaar na de oprichting in 2000 ging XPO Logistics, met het hoofdkantoor in Connecticut, naar de beurs, deels vanwege het effectieve gebruik van mobiele technologie. Nadat het een van de eerste laadborden op internet was geworden, gebruikte Truckstop.com, opgericht in 1995, uit Idaho, mobiele technologie voor vrachtwagenchauffeurs. Die strategie wierp zijn vruchten af ​​in 2019, toen het werd overgenomen tegen een waardering van $ 1 miljard.

En Motive, met hoofdkantoor in San Francisco, opgericht in 2013 als KeepTruckin, bereikte in 2019 de status van eenhoorn. Het bedrijf was opzettelijk in de manier waarop het mobiele technologie toepaste om de supply chain management-ervaring te verbeteren. De oprichters lanceerden het bedrijf door een gratis mobiele app te maken die gericht was op een logboek. Het volgde dat op met een fantastisch elektronisch logboekapparaat. Nu is Motive een platform.

De volgende stap: Verzenders

Mobiele technologie voor verladers is de volgende logische, evolutionaire stap om de efficiëntie van de supply chain-communicatie te verbeteren. Mobiele technologie stelt verschillende functies binnen een bedrijf in staat om basisworkflows en verantwoordelijkheden uit te voeren en te beheren. Verzendmanagers, magazijntechnici, verkoop- en accountmanagers kunnen bijvoorbeeld inloggen op hun TMS-platforms en snel reageren op vragen van klanten, gevoelige zendingen volgen en problemen in realtime oplossen, waar ze zich ook bevinden – aan hun bureau of computers zijn niet meer nodig. Een logistiek manager kan een waarschuwing ontvangen wanneer een zending vertraging heeft en direct reageren vanaf zijn of haar mobiele apparaat.

Mobiele technologie maakt acties mogelijk, waaronder boeken, en biedt de mogelijkheid om zendingen – en eventuele vertragingen – te zien, samen met notities voor verladers en extra papierwerk. Door de focus uit te breiden van de truckerkant van de vergelijking naar een meer holistische tool voor supply chain management, zal mobiele technologie samenwerking en communicatie tussen verladers, vervoerders en makelaars op één plek mogelijk maken. Zichtbaarheidsverbeteringen die mobiele technologie zal opleveren, zijn onder meer berichten, locatieclassificaties en de mogelijkheid om in en uit te checken bij locaties. Mobiele technologie zal het ook mogelijk maken om sneller zendingen aan te maken en deze zendingen sneller door te geven aan magazijnmedewerkers. Een magazijn- en logistiekplanner die onderweg is, bijvoorbeeld, gewapend met actuele fabrieksgegevens, kan mobiele technologie gebruiken om een ​​zending snel te manifesteren of de route van een zending te wijzigen zodra deze op het dok is.

Mobiele en opkomende technologieën

Hoewel de uitrol van 5G traag verliep vanwege de kosten van netwerkproviders en uitdagingen bij de implementatie, zal de komst ervan een nieuw tijdperk van mobiele applicaties inluiden, waaronder detectie, mapping en realtime machine learning. De overgrote meerderheid van ‘s werelds mobiele gebruikers blijft op 4G-netwerken. Met 20 keer de snelheid van die netwerken zal 5G uiteindelijk mensen, machines, objecten en apparaten met elkaar verbinden op manieren die voorheen onmogelijk waren. Ultra-lage latentie – de tijd die gegevens nodig hebben om van het ene draadloze apparaat naar het andere te reizen – is slechts één bonus die dit netwerk van de volgende generatie biedt aan supply chain management-professionals die mobiele technologie gebruiken.

Voortbouwend op de mogelijkheden van 5G-netwerken is de voortdurende ontwikkeling van 6G-netwerken, die tegen 2030 commercieel beschikbaar zullen zijn. Experts voorspellen dat 6G-snelheid ongeveer 100 keer sneller zal zijn dan 5G, met nog meer betrouwbaarheid en een groter netwerkbereik. IoT, zeggen sommigen, zal genieten van een uitbreiding van de apparaatverbinding per vierkante kilometer die 1.000% groter is dan wat het zal zijn met 5G.

Dankzij de hogere snelheden die 5G- en 6G-netwerken bieden, zal edge computing – de inzet van computer- en opslagbronnen op de locatie waar gegevens worden geproduceerd – de kracht van mobiel vergroten om de supply chain te transformeren. In plaats van te vertrouwen op de cloud in een datacenter, doet edge computing al het werk op of nabij de locatie van de gegevens. Met edge computing kunnen applicaties bijvoorbeeld pieken in de vraag detecteren om ervoor te zorgen dat de benodigde voorraadaanpassingen kunnen worden doorgevoerd. Edge computing zal ook de uitbreiding van workflows in de werf, het poortgebouw en voor verladers onderweg stimuleren.

De op handen zijnde mobiele revolutie

Zodra mobiele technologie volledig is geïntegreerd in supply chain management, zullen bedrijven de mogelijkheid hebben om hun activiteiten uit te breiden. Het papierwerk zelf, samen met de taak van het beheer ervan, zal worden verminderd. De meeste informatie wordt digitaal of live in de cloud. Vrachtvervoer, verzending, haven- en magazijnactiviteiten – en medewerkers van het bedrijf wiens verantwoordelijkheden de toeleveringsketen kruisen – zullen in staat zijn om planningstaken op te nemen, de communicatie- en gegevensverwerkingssnelheid te verbeteren, geoptimaliseerde prijzen en routeringsopties te bieden en andere workflows te verbeteren.

Mobiele technologie maakt het mogelijk om al die acties op afstand uit te voeren. Uiteindelijk zal mobiele technologie realtime machine learning met zich meebrengen, de mogelijkheid om onverwachte verstoringen van de toeleveringsketen te detecteren en de mogelijkheid voor verladers, vervoerders en makelaars om samen te werken.

Mobiele technologie zal ons binnenkort doen afvragen hoe we ooit zonder hebben gekund.

Greg Prijs is CEO en mede-oprichter van Austin, Texas, met hoofdkantoor Shipwell, een cloudgebaseerd verzend- en logistiekbedrijf. Hij was een consultant bij McKinsey & Co. en werkte zeven jaar bij Lincoln Labs aan het MIT, waar hij masterdiploma’s behaalde in engineering en business.

De lijst met FREIGHTWAVES TOP 500 For-Hire Carriers bevat XPO Logistics (nr. 8).

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *