Afgelopen vrijdag hebben we je voorgesteld aan Luke Ross: een modder die nu $ 20.000 per maand verdient op Patreon en grote games brengt zoals Grand Theft Auto V en Red Dead Redemption 2 naar virtuele realiteit. Maar de uitgever van die spellen, Take-Two Interactive, was blijkbaar niet geamuseerd – en Patreon dreigt nu zijn account op te schorten tenzij hij een bal speelt met een DMCA-verwijdering.

Wat wil Take-Two dat hij doet? Dat is niet echt duidelijk, maar het ziet ernaar uit dat Ross zijn VR-mods toch zal moeten verwijderen.

Hier is een kopie van het bericht dat Ross woensdagochtend van Patreon heeft ontvangen, zoals verstrekt aan: De rand:

richard (Patreon)

6 juli 2022, 8:54 PDT

Hallo,

Mijn naam is Richard en ik neem contact met je op vanuit het Patreon Trust & Safety-team

We hebben onlangs een auteursrechtclaim ontvangen voor werken die u beschikbaar stelt op Patreon. De claim komt met name van Take-Two Interactive Software, Inc., het moederbedrijf van Rockstar Games, Inc. en 2K Games, Inc., die eigenaar is van de rechten op Grand Theft Auto, Red Dead Redemption 2 en Mafia Definitive Edition die worden gebruikt in je berichten op Patreon.

We vragen je om alle auteursrechtelijk beschermde werken van je Patreon-pagina te verwijderen. Als u deze werken niet tijdig kunt verwijderen, of als we problemen hebben om de omvang van de mogelijke inbreuk op uw pagina te bepalen, kunnen we uw account of de betreffende berichten opschorten totdat alle geclaimde materialen zijn verwijderd.

Voor meer informatie over wat u kunt doen wanneer u een DMCA tegen uw pagina ontvangt, kunt u hier terecht: https://support.patreon.com/hc/en-us/articles/208020666-What-happens-when-I- ontvang-een-DMCA-melding-van-geclaimde-inbreuk-

Houd er rekening mee dat zelfs als u een tegenvordering indient, u nog steeds de geclaimde inhoud van uw pagina moet verwijderen.

Bij voorbaat dank voor uw begrip en voor het behandelen van deze claim. Laat het me weten als je vragen of opmerkingen hebt.

Patreon Vertrouwen & Veiligheid

Maandag vrijdag

9.00 – 18.00 uur PST

Zoals je kunt zien, is er niet veel ruimte om daar te onderhandelen. Patreon stelt duidelijk dat Ross “alle auteursrechtelijk beschermde werken” moet verwijderen, zelfs als hij in beroep gaat. En volgens Patreon’s DMCA FAQ-pagina heeft hij maar 48 uur om te voldoen, hoewel Ross ons vertelt dat hij niet echt een kopie heeft gekregen van Take-Two’s DMCA-verwijderingsverzoek en niet weet wat ze hem vragen te verwijderen .

Wat moet een modder doen? In een openbare blogpost zegt Ross dat hij niet gelooft dat hij daadwerkelijk auteursrechtelijk beschermd materiaal host. “[N]een van mijn aanpassingen is gemaakt met behulp van software van Take-Two Interactive Software, Inc, en de aanpassingen zijn niet bedoeld om hun games te vervangen, noch zijn ze een manier om de eigen IP of activa van Take-Two Interactive Software, Inc te exploiteren.” Je moet het originele spel kopen om ze te laten werken.

Maar het argument “het zijn maar mods” heeft Take-Two niet eerder tegengehouden. Er is golf na golf geweest GTA V hardhandig optreden tegen modding, en het bedrijf heeft zelfs een rechtszaak aangespannen toen een DMCA-verwijdering niet eng genoeg was. Take-Two CEO Strauss Zelnick verdedigde zelfs het gedrag van het bedrijf in een winstoproep voor 2021, in een poging uit te leggen dat Take-Two niet per se een hekel heeft aan mods. “Dat gezegd hebbende, als de economie wordt bedreigd, of als er slecht gedrag is, en we weten hoe we dat moeten definiëren, dan zouden we een verwijderingsverzoek indienen”, zei hij. Destijds leek het alsof het harde optreden van mods de weg vrijmaakte voor remastering Grand Theft Auto spellen; we hebben niets gehoord over een ambtenaar GTA V VR-modus, maar het is waar dat San Andreas komt naar VR. Het is mogelijk dat Take-Two gelooft dat de mods van Ross de vraag naar officiële VR-titels zullen opdrogen. Take-Two heeft ook wetten ingediend tegen mods die cheaters mogelijk maken, wat duidelijk iets minder controversieel is.

Take-Two reageerde niet op ons verzoek om commentaar.

Omdat hij op Patreon zit, heeft Ross niet veel opties, en hij denkt dat hij waarschijnlijk gedwongen zal worden om elke laatste vermelding van Rockstar’s games van de site te verwijderen, zelfs als Take-Two zichzelf niet een beetje uitlegt. Hier is hoe zijn bericht eindigt:

“[I]Als ik in het ongewisse ben gelaten, kan ik alleen maar voorzichtig zijn, en ik zal niet het risico nemen dat andere games bij de zuivering worden betrokken in het geval dat Patreon ervoor kiest mijn pagina af te sluiten. Dat betekent dat alle berichten, afbeeldingen, handleidingen, aanbevelingen, tutorials en vooral mijn VR-mods voor GTA V, Red Dead Redemption 2, Mafia: Definitive Edition, Mafia II: Definitive Edition, Mafia III: Definitive Edition worden verwijderd en niet meer toegankelijk zijn om te downloaden.

Ik weiger te geloven dat dit is wat Take-Two Interactive Software, Inc. wil, want dat zou een uiterst anti-klant- en anti-gamer-actie van hun kant zijn. Maar ik ga geen juridische strijd met ze aan. Als ze hun zakelijke dominantie willen laten gelden met de belangen van gamers als nevenschade, heb ik niet de macht om ze te stoppen.

Patreon-woordvoerder Ellen Satterwhite vertelt: De rand dat het bedrijf inderdaad contact zal opnemen met Take-Two voor meer informatie over wat er daadwerkelijk wordt geclaimd en heeft aangeboden om beide partijen rechtstreeks met elkaar in contact te brengen om de zaken op te helderen. “We hopen van harte dat directe communicatie tussen de partijen productief zal zijn”, luidt een deel van een verklaring aan De rand. Ross is van plan dat te proberen.

We hebben Patreon gevraagd of de 48-uurslimiet nog steeds van kracht is of dat Ross kan wachten tot Take-Two zijn eisen duidelijk maakt voordat hij het huis schoonmaakt.

Ross vertelt me ​​dat hij er geen spijt van heeft dat hij de… tuin interview, ook al zou het rampzalig zijn voor zijn Patreon. Hij zegt: “In de strijd om de boodschap te verspreiden dat alleen de studio’s en uitgevers (of het gebrek daaraan) willen dat AAA-games worden overgezet naar VR, is dit waarschijnlijk een trieste maar noodzakelijke stap.”

Je kunt meer lezen over die vermeende strijd in ons originele verhaal.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *