Uw iPhone doet veel werk. Het maakt je ‘s ochtends wakker, behandelt je teksten, laat je bladeren door je favoriete sociale media-apps en stelt je in staat om alle rare, eenmalige feiten op te zoeken die je wilt weten. Maar dat surfen op het web telt in de loop van de tijd op, daarom zou u een routine moeten maken van het wissen van uw cache.

Ongeacht of je dat liever hebt Chroom of Safari of een andere browser, uw telefoon wordt na verloop van tijd digitaal rommelig. Door je cache te wissen, wordt je browser een beetje gereset, waardoor je sneller kunt surfen, of je nu gebruikt iOS 15 of de openbare bèta van iOS 16. Je kan ook de opslag van je iPhone beheren om het weer snel te laten werken.

CNET Tech Tips-logo

Het wissen van uw cache is als het wissen van de werkbladen van uw browser. Als u een website bezoekt, moet uw telefoon doorgaans informatie zoals foto’s, banners en andere gegevens downloaden. Om dat proces te versnellen, slaan de meeste internetbrowsers een deel van die gegevens op in een cache, zodat ze gemakkelijker terug te vinden zijn. Het is hetzelfde idee als je sleutels op het aanrecht gooien, omdat je ze de volgende keer dat je ze nodig hebt gemakkelijk kunt oppakken.

Dingen worden minder handig wanneer de cache van uw browser verouderd raakt en de gegevens die worden opgehaald niet langer overeenkomen met de gegevens die daadwerkelijk op de website worden gebruikt. Het resultaat? Lagere laadsnelheden en wankele website-opmaak. Dit is het equivalent van het gooien van je sleutels en je post, jas, herbruikbare beker en wat dan ook op je aanrecht. Plots heb je geen ruimte om iets te doen.

Daarom kan het helpen om je cachegeheugen te wissen: het geeft sites een nieuwe start in je browser en maakt wat ruimte vrij in je opslag. Houd er rekening mee dat als u uw cache wist, u zich afmeldt bij sites waarop u momenteel bent aangemeld. Toch is het over het algemeen dat milde ongemak ongeveer elke maand waard om de zaken snel in beweging te houden.

Hier zijn stapsgewijze handleidingen voor het wissen van uw cache op uw iPhone op basis van de browser je gebruikt.

Hoe u uw iPhone-cache wist in Safari

Safari is de standaardbrowser op iPhones en u kunt uw Safari-cache in een paar korte stappen wissen. Vanaf iOS 11 is het volgen van dit proces van invloed op alle apparaten die zijn aangemeld bij uw iCloud-account. Als gevolg hiervan worden alle caches van uw apparaten gewist en moet u bij alles inloggen wanneer u ze de volgende keer gebruikt. Dit is wat u moet doen.

1. Open de Instellingen app op je iPhone.

2. Selecteer Safari uit de lijst met apps.

3. Ga naar Geavanceerd > Websitegegevens.

4. Scroll naar beneden en selecteer Geschiedenis en websitegegevens wissen.

5. Kiezen Nu verwijderen in het pop-upvenster.

Dan ben je klaar!

Lees verder: Beste iPhone voor 2022

Hoe u uw iPhone-cache in Chrome wist

Google Chrome-internetbrowser

Het is eenvoudig om uw iPhone-cache in Chrome te wissen.

James Martin/CNET

Chroom is een andere populaire browser voor iPhone-gebruikers. Het algehele proces voor het wissen van uw Chrome-cache vereist nog een paar stappen en u moet dingen doen via de Chrome-browser zelf. Hier is hoe.

1. Open de Chroom app.

2. Selecteer de drie stippen rechtsonder om meer opties te openen.

3. Scroll naar beneden en selecteer Instellingen.

4. Selecteer Privacy in het volgende menu.

5. Selecteer vervolgens Browsergeschiedenis verwijderen om nog een laatste menu te openen.

6. Selecteer het beoogde tijdbereik bovenaan het menu (van het laatste uur tot de hele tijd).

7. Zeker weten dat Cookies, sitegegevens is geselecteerd, samen met Afbeeldingen en bestanden in cache. Eindelijk, hit Browsergeschiedenis verwijderen onderaan het scherm.

Lees verder: Deze iPhone-instelling voorkomt dat advertenties u op internet volgen

Hoe u uw iPhone-cache in Firefox kunt wissen

Als je een firefox toegewijde, maak je geen zorgen. Het wissen van de cache op je iPhone is vrij eenvoudig. Volg gewoon deze stappen.

1. Klik op het hamburgermenu in de rechterbenedenhoek om opties te openen.

2. Kiezen Instellingen onderaan het menu.

3. Selecteer gegevensbeheer in het gedeelte Privacy.

4. U kunt selecteren: Websitegegevens om gegevens voor afzonderlijke sites te wissen, of selecteer Privégegevens wissen onderaan het scherm om gegevens uit alle geselecteerde velden te wissen.

Lees verder: Ervaar je trage wifi? Het kan worden veroorzaakt door internetbeperking. Hier is hoe te vertellen


Nu aan het spelen:
Kijk dit:

iOS 16 testen (verzonden berichten bewerken/verwijderen, nieuw vergrendelscherm…


16:22

Wat gebeurt er als je de cache wist?

Als u uw cache wist, worden de websitegegevens verwijderd die uw telefoon lokaal heeft opgeslagen om te voorkomen dat u die gegevens bij elk nieuw bezoek hoeft te downloaden. De gegevens in uw cache worden in de loop van de tijd opgebouwd en kunnen de boel vertragen als het te omvangrijk wordt. (Mijn telefoon had ongeveer 150 MB aan gegevens opgeslagen in Chrome toen ik het controleerde.) Door die gegevens te wissen, krijgen sites een nieuwe start, waardoor enkele laadfouten kunnen worden verholpen en uw browser sneller kan worden. Als u uw cachegeheugen wist, wordt u echter ook afgemeld bij pagina’s, dus wees voorbereid om u opnieuw bij alles aan te melden.

Hoe vaak moet ik mijn cache wissen?

De meeste mensen hoeven hun cache slechts één keer per maand of twee te wissen. Dat is over het algemeen het punt waarop uw browser een cache opbouwt die groot genoeg is om dingen te vertragen. Als u een groot aantal sites bezoekt, moet u de fout maken om uw cache vaker te wissen.

Voor meer, check out hoe FaceTime te gebruiken tussen een iPhone en een Android-apparaat, hoe je iOS 15 nu op je iPhone kunt downloaden en vijf creatieve, leuke fotoprojecten om thuis met je telefoon te proberen. U kunt ook een kijkje nemen in CNET’s lijst van de beste hoesjes voor de iPhone 13.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *