In 2020 introduceerde Apple zijn eerste “mini” iPhone met de iPhone 12-reeks. Hoewel de verkoopcijfers voor dat model nooit indrukwekkend waren, gaf het bedrijf zijn kleinere telefoon in 2021 nog een kans met iPhone 13 mini. Nu lijkt het erop dat de iPhone mini voorgoed gaat verdwijnen. En voor degenen onder u die een van deze bezitten, bent u van plan om uw telefoon binnenkort te upgraden?

iPhones werden groter

Sinds de introductie van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in 2014 zijn iPhones groter dan ooit. Elke andere smartphone had toen immers al een groot scherm en iPhone was een van de weinige die doorging met een 4-inch scherm.

Hoewel grote schermen de beste keuze leken te zijn, hebben sommige gebruikers er altijd over geklaagd. Ze wilden een kleinere telefoon die nog steeds alle geweldige functies van een nieuwe had. Toen kwam Apple in 2015 met de eerste iPhone SE, die exact dezelfde vormfactor had als een iPhone 5s, maar met de interne hardware van de iPhone 6s. Het was een kleine telefoon met de nieuwste processor en de beste camera die 4K-video kon opnemen.

Het formaat van de iPhone SE was inderdaad een van de redenen waarom mensen hem kochten, maar hij was ook veel goedkoper dan zijn grotere broers. Uiteindelijk werd iPhone SE stopgezet totdat Apple besloot de SE in 2020 terug te brengen – maar deze keer met dezelfde vormfactor als een iPhone 8. Het 4,7-inch LCD-scherm is niet zo compact als dat van een iPhone 5, maar is nog steeds aanzienlijk kleiner dan elke andere moderne iPhone.

Maar de tweede generatie iPhone SE was verre van een kleinere iPhone 11. Hij had dezelfde chip, maar niet dezelfde camera’s of dezelfde weergavekwaliteit. Later dat jaar besloot Apple wat liefde te tonen aan meer veeleisende gebruikers die de voorkeur gaven aan kleinere telefoons. De iPhone 12 mini was precies een iPhone 12, maar dan kleiner.

De iPhone mini

Zowel iPhone 12 als iPhone 12 mini beschikken over 5G, MagSafe, een OLED-paneel, stereoluidsprekers, de A14 Bionic-chip en dezelfde camera’s. Het leek het perfecte recept voor succes. Maar het blijkt dat iPhone 12 mini nooit een hit was. Apple heeft nooit gesproken over verkoopcijfers voor individuele iPhone-modellen, maar uit meerdere onafhankelijke marktonderzoeken bleek dat iPhone 12 mini verreweg het minst populaire iPhone-model was.

iPhone mini

Ik had de kans om de iPhone 12 mini uit te proberen en ik heb er hier een stukje over geschreven 9to5Mac. Begrijp me niet verkeerd, het is geen slechte telefoon. In feite is het eigenlijk een kleine high-end smartphone. Maar dat is het punt: in ieder geval voor mij heeft een kleine high-end smartphone niet veel zin. Ik doe tegenwoordig veel met mijn iPhone en de iPhone 12 mini lijkt geen apparaat voor mensen die het beste op de markt nodig hebben.

De iPhone mini overleefde nog een jaar met de iPhone 13-line-up. Apple verhoogde zijn batterij, een van de belangrijkste klachten van iPhone 12 mini-bezitters, maar toch leek dit niet genoeg om mensen ervan te overtuigen dat de iPhone mini een goede deal is. Voor een telefoon met prijzen vanaf $ 699 in de Verenigde Staten, heeft het veel compromissen.

Deze keer zijn de geruchten consistent door erop te wijzen dat de iPhone mini zal worden stopgezet. Apple zal naar verwachting dit jaar vier nieuwe iPhone-modellen introduceren, maar geen van hen zal een ‘mini’ zijn. In plaats daarvan zou de middenklasse iPhone 14 beschikbaar moeten zijn in dezelfde 6,1- en 6,7-inch formaten als de iPhone 14 Pro-reeks.

Wat is het volgende?

Persoonlijk denk ik dat deze vormfactor populairder zou zijn als deze voor een lagere prijs beschikbaar zou zijn. Nogmaals, ik denk niet dat de meeste mensen die op zoek zijn naar een kleinere telefoon zich zorgen maken over de beste hardware. Een iPhone mini zou logischer zijn als een iPhone SE dan een kleinere high-end iPhone. iPhone mini gaat weg omdat niet genoeg mensen hem kopen.

Met dit in gedachten, als je een iPhone mini-bezitter bent, ben je dan van plan om je telefoon binnenkort te upgraden? En zo ja, wat wordt jouw volgende smartphone? Laat het ons weten in de poll en ook in de comments hieronder.

Als je op zoek bent naar een nieuwe iPhone, vergeet dan niet te zoeken naar speciale iPhone-aanbiedingen op Amazon.

FTC: we gebruiken auto-affiliate links die inkomsten genereren. Meer.


Bekijk 9to5Mac op YouTube voor meer Apple-nieuws:

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *