Aanstaande ouders krijgen vaak te horen dat ze van hun baby zullen houden zodra ze hem zien. Maar laten we eerlijk zijn, dat is meestal niet het geval. Zoals Kit Harington toegeeft: “Het kost tijd om liefde te kweken, om iemand te leren kennen.”

Thee Game of Thrones ster werd openhartig over nieuw ouderschap tijdens een interview voor zijn film Baby Robijn, een psychologisch drama over de donkere kant van het moederschap dat dit weekend in première ging op het Toronto Film Festival. De acteur, die vorig jaar een zoon verwelkomde met zijn vrouw Rose Leslie, zei dat het moeilijk was om als nieuwe vader een automatische gehechtheid aan zijn kind te voelen.

Harington vertelde Mensen en Wekelijks amusement dat hij reageerde op het werk van regisseur Bess Wohl omdat hij “het gevoel kreeg te horen dat je meteen van je kind gaat houden, je zult meteen van deze baby houden”, terwijl dat niet per se de waarheid is.

“Ik wist dat ik voor de baby die ik had zou gaan zorgen, maar ik weet niet of het instant liefde was”, gaf hij toe en legde uit dat het even duurde voordat hij zich aan een nieuwe levensstijl aanpaste.

“Het was een vreemdeling die in mijn huis was geplant, nu moest ik voor de vreemdeling zorgen, en de vreemdeling hield me de hele nacht wakker”, grapte hij.

Samir Hussein/WireImage/Getty Images

Harington, 35, zei dat nieuw vaderschap een grote reden was waarom hij zich aanmeldde om te doen Baby Robijn, omdat het het leven laat zien van een vlogger en influencer genaamd Jo (Noémie Merlant) die zich ontrafelt nadat ze moeder wordt. (“Baby Robijn komt neer op een VR [virtual reality] simulatie omdat Wohl het doel heeft bereikt om het publiek zo ongemakkelijk mogelijk te maken terwijl ze achter Jo’s ogen zitten, ” Deadline schrijft in hun recensie van de film.)

“Ik denk dat hier een echte catharsis in zat,” zei Harington, en legde uit dat hoewel de huidige generatie vaders meer hands-on is, het nog steeds moeders zijn die ervaren WAARlevensveranderende verandering na het verwelkomen van een kind.

“Als moderne vader heb je soms echt het gevoel een omstander te zijn”, zegt de… zei acteur. “Je bent niet actief betrokken bij het groeiproces van het kind en er kan een echt gevoel zijn niet te weten wat er aan de hand is, welke emoties er spelen, wat de moeder of je partner doormaakt.”

Harington’s vrouw en voormalig Gekregen co-ster Leslie vertelde onlangs dat ze in het begin ook niet “verliefd” was op hun zoon. In plaats daarvan vindt ze dat nieuwe ouders moeten worden verteld dat liefde niet altijd ‘aangeboren’ is.

“Er is een element van mij dat zegt: ‘Hé vriend, we zijn hier nu. Het is geweldig. Maar ik moet je leren kennen, en de relatie smeden die ons gedurende ons hele leven zal blijven,’” vertelde Leslie, 35, Harper’s Bazaar in april. ‘Het is iets dat mijn man ook heeft gevonden. Toen we eenmaal erkenden dat de liefde wordt opgebouwd in plaats van er vanaf het begin 100 procent te zijn, toen we die mening aan elkaar gaven, voelde het als een echte bevrijding.

Harington stelde fans gerust dat hij op dit moment dol is op zijn kleine jongen, die nu 19 maanden oud is.

“Hij wankelt alleen maar dingen op te noemen,” vertelde hij Mensen en EW. ‘Hij gaat rond en zegt ‘gordijn’ of ‘tapijt’, hij vindt het gewoon leuk om indruk op je te maken met zijn kennis. Het is het meest verbazingwekkende, echt waar.”

Ouderschap. Verbazingwekkend, zeker.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *