In een nieuwe pilot bij Keppel Offshore & Marine (Keppel O&M) in Singapore worden slimme brillen gebruikt die worden aangedreven door augmented- en virtual reality-technologieën (AR/VR). Het project draait op het 5G-netwerk van M1 en maakt deel uit van een overheidssubsidie ​​om de commercialisering en acceptatie van 5G-toepassingen te stimuleren.

De slimme bril kan realtime analyses uitvoeren en data genereren, die de drager kan gebruiken ter ondersteuning van zijn taken. Het apparaat stelt de drager ook in staat om te communiceren met een controlekamer of ontvanger. Elk paar is uitgerust met een cameralens, microfoon, microluidspreker en een microprojector die een digitale overlay van tekst en afbeeldingen binnen het gezichtsveld van de drager kan projecteren. De bril maakt online verbinding via mobiel of wifi.

De pilot maakt deel uit van Keppel O&M’s inspanningen om digitale en virtuele technologieën aan te boren om de efficiëntie van operaties op afstand voor zijn personeel te verbeteren, volgens een gezamenlijke verklaring die woensdag is vrijgegeven door de maritieme speler en M1. Beide bedrijven zijn dochterondernemingen van Keppel Corporation.

Zo wordt de slimme bril gedragen door inspectiepersoneel om werkinstructies op locatie te bekijken als onderdeel van onderhoudswerkzaamheden aan bedrijfsmiddelen. Het apparaat wordt bediend via spraakopdrachten en vervangt de noodzaak voor handmatige controlebladen en tekeningen en kan ook coaching op afstand vergemakkelijken. Het kan de manuren die nodig zijn voor kwaliteitscontrole ter plaatse tot 50% verminderen, zei Keppel.

Andere use-cases die tijdens de pilot zijn getest, zijn onder meer bewaking op afstand met digitale dubbele virtualisatie, waarbij veldingenieurs live sensorgegevens kunnen vastleggen en streamen via de AR-bril terug naar het hoofdkantoor en realtime begeleiding op afstand kunnen ontvangen. De gegevens kunnen ook ter plaatse worden over elkaar gelegd, binnen het gezichtsveld van de ingenieur, om informatie weer te geven, zoals de realtime prestaties en toestand van de apparatuur, tijdens operaties.

Het biedt een gemeenschappelijk platform waarop zowel de buitendienstmedewerker als het ondersteuningspersoneel op kantoor problemen kunnen oplossen en oplossen. Deze use case is bedoeld om de veldefficiëntie met 40% te verbeteren.

De slimme bril zal ook worden gebruikt om virtuele doorgangen van een schip op afstand te vergemakkelijken, waardoor Keppel-ingenieurs, klanten en classificatiebureaus – onderdeel van een breder ecosysteem dat betrokken is bij de constructie en exploitatie van maritieme constructies – de pre-constructie haalbaarheid kunnen uitvoeren beoordelingen tegelijk. Het doel hiervan is om mogelijke technische ontwerpproblemen eerder te identificeren en zo de pre-constructierisico’s te verminderen.

Engineering kan de slimme bril ook tijdens de bouwfase gebruiken om te valideren dat het project zich aan de juiste specificaties houdt. Het apparaat kan de samenwerking tussen verschillende scheepswerven en locaties waar verschillende scheepscomponenten worden gebouwd verder ondersteunen.

Chris Ong, CEO van Keppel O&M, zei dat het bedrijf inspecties op afstand had uitgevoerd met de slimme bril tijdens het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie, te midden van beperkte onderzoeken ter plaatse en fysieke inspecties. Dit werd nu uitgebreid om de efficiëntie verder te verbeteren en de werfactiviteiten te verbeteren en om digitale applicaties te leveren voor de activa van zijn klanten, zei Ong.

M1 CEO Manjot Singh Mann zei dat de slimme bril, die op een 5G-netwerk draait, meeslepende AR/VR-omgevingen met hoge bandbreedte zou kunnen ondersteunen met gedetailleerde weergaven en realtime informatie die kan worden doorgegeven aan gebruikers en controlecentra.

De inzet van de slimme bril bij Keppel O&M kan worden geschaald en gerepliceerd om de operationele efficiëntie en veiligheid op de werkplek voor andere sectoren te stimuleren, zei Mann.

De pilot wordt gefinancierd in het kader van het 5G-innovatieprogramma van Singapore, beheerd door Infocomm Media Development Authority (IMDA), om het 5G-ecosysteem van Singapore te stimuleren.

Ongeveer SG $ 30 miljoen ($ 21,55 miljoen) is gereserveerd voor het plan, dat twee andere projecten omvat waarbij 5G mobiele edge en mixed reality (MR) -technologieën worden ingezet in de gezondheidstechsector, evenals de levering van een outdoor 5G-enabled AR-ervaring van bioscoopkwaliteit, volgens IMDA.

In het healthtech-initiatief zullen IMDA en National University Health System, Singapore Telecommunications en ApoQlar 5G-enabled holomedicine of MR-mogelijkheden ontwikkelen die holografische displays en afbeeldingen gebruikten om de gezondheidszorg te verbeteren. De applicatie maakt gebruik van remote rendering-technologieën en MR-apparaten zoals Microsoft’s HoloLens 2, aldus IMDA.

“Het samenwerkingsproject stelt het holomedicine-platform in staat om gebruik te maken van een hogesnelheidsnetwerk, wat essentieel is voor de realtime overdracht van grote hoeveelheden gegevens van de HoloLens 2-apparaten”, aldus de overheidsinstantie. “Mogelijkheden zoals realtime weergave van 3D-beelden met hoge resolutie en holografische projecties, scanreconstructies, procedure en chirurgische navigatie en hulp op afstand zijn mogelijk in de operatiekamers. Buiten de operatiekamers zijn mogelijkheden zoals verbeterde visualisatie van de aderen van de patiënt tijdens bloedafnameprocedures worden geavanceerde point-of-care echografiemogelijkheden en patiënteneducatie en counseling mogelijk gemaakt.”

VERWANTE DEKKING


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *