Apple Event 2022 iphone 14 pro prijs

Op woensdag lanceerde Apple de iPhone 14-serie. Net als de afgelopen drie jaar is de line-up verdeeld, met twee semi-betaalbare inzendingen en twee duurdere vlaggenschepen. In dit geval hebben we aan de ene kant de iPhone 14 en iPhone 14 Plus en aan de andere kant de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max.

Wat deze keer echter anders is, is het verschil tussen deze twee sets. Dit jaar probeert Apple meer dan enig ander jaar een beroep te doen op twee verschillende soorten iPhone-kopers: de experts en de normanten.

Voor de iPhone 11-, 12- en 13-serie was er veel overlap tussen de reguliere telefoons en de Pro-telefoons. Iemand die bijvoorbeeld zijn iPhone gebruikt voor CPU-intensieve taken, zou de verwerkingskracht op prijs stellen, maar camera’s kunnen hem niets schelen. Deze hypothetische koper zou graag de iPhone 13 kunnen pakken voor slechts $ 799. Ze zouden dezelfde CPU en algemene functies krijgen als de iPhone 13 Pro, maar voor $ 200 minder.

Zie ook: Welke iPhone past bij jou?

De iPhone 14-serie trekt echter een streep in het zand. Aan de ene kant heb je de krachtige gebruikers – mensen die een of meer van de geavanceerde functies nodig hebben waar iPhones om bekend staan. Aan de andere kant heb je de normen – mensen die niets weten of niets geven om smartphonetechnologie en die gewoon om de paar jaar willen upgraden naar een nieuwe iPhone.

Nooit eerder was deze lijn zo duidelijk. Het zou de manier waarop Apple zijn smartphoneportfolio beheert fundamenteel kunnen veranderen. Het kan ook een bliksemafleider zijn voor verandering in de hele smartphone-industrie.

iPhone 14 versus iPhone 14 Pro Max: twee verschillende telefoons

Apple Event 2022 iphone 14 kleuren

Samsung heeft meerdere smartphonelijnen met elk een eigen identiteit. De Galaxy S-lijn is het beste van het beste voor de algemene consument, terwijl de Galaxy A-lijn een beroep doet op meerdere niveaus van budgetshoppers. Ondertussen gaat de opvouwbare Galaxy Z-lijn achter de tech-liefhebber aan die op het scherpst van de snede wil zijn. Dit creëert meerdere categorieën telefoons, elk met zijn eigen strikte aantrekkingskracht op een bepaalde demografie.

Apple doet dit maar een beetje. Het heeft de iPhone SE, die strikt achter een budgetconsument aangaat. Afgezien daarvan moet elke andere consument echter op één hoop worden gegooid in de belangrijkste iPhone-lijn. Dat klinkt eenvoudiger dan de strategie van Samsung, maar het is ook meer beperkend. Met zoveel historische overlap tussen de vier iPhones in de hoofdreeks, kon Apple maar zoveel doen om elke telefoon tegemoet te komen aan de vele verschillende soorten kopers.

iPhone-kopers moeten zichzelf nu in een van twee verschillende kampen plaatsen: ambivalente normen of gepassioneerde experts.

Met de iPhone 14-serie ontmantelt Apple die beperkingen. Nu kunnen de iPhone 14 en iPhone 14 Plus bestaan ​​als telefoons voor de gemiddelde consument die om de paar jaar upgradet. De Pro-modellen kunnen ondertussen vooral de krachtige gebruiker aanspreken die vaker upgradet – zelfs jaarlijks. Apple kan deze apparaten beheren en op de markt brengen voor deze twee verschillende groepen kopers.

Dit creëert een zeer interessante situatie. Als je een iPhone 14 in de ene hand houdt en een iPhone 14 Pro in de andere, kijk je naar totaal verschillende apparaten voor totaal verschillende mensen. Het Pro-model zal met grote sprongen een beter scherm hebben, een uitsparing in plaats van een inkeping, een beter camerasysteem met een extra lens en veel meer premium bouwmaterialen. Binnenin zal het een krachtigere chip en beter geheugenbeheer hebben die de felbegeerde bruikbaarheidsverbeteringen mogelijk maken, waaronder een altijd-aan-display.

De iPhone 14 en 14 Pro zijn totaal verschillende telefoons.

Ondertussen heb je in je andere hand een telefoon die al die dingen niet biedt. Je zult in zekere zin twee totaal verschillende telefoons vasthouden – en elk zal op heel verschillende prijspunten terechtkomen.

Krachtige gebruikers kunnen maar beter geld uitgeven

Apple Event 2022 iPhone line-up prijzen 2

Laten we teruggaan naar de hypothetische koper die alle verwerkingskracht wil, maar niets om camera’s geeft. Voorheen hadden ze een iPhone kunnen kopen voor minder dan $ 800 en krijgen wat ze wilden. Nu zullen ze echter minimaal $ 1.000 moeten uitgeven om de A16 Bionic te krijgen, aangezien de iPhone 14 en 14 Plus worden geleverd met de A15 Bionic van vorig jaar.

$ 1000 is de instapprijs voor de nieuwe chip van Apple.

Deze minimumprijs van $ 1.000 bestaat nu voor de meeste nieuwe iPhone-functies die dit jaar zijn aangekondigd. Wilt u altijd een display? $ 1.000. Wil je een 48MP-camera? $ 1.000. Heb je een hekel aan de inkeping? Je kunt er (meestal) vanaf komen voor een coole $ 1.000.

Verwant: De geschiedenis van de iPhone

Tijdens het lanceringsevenement deed Apple een grote klus over hoe het de prijzen voor de Pro-level iPhones niet verhoogde. Dat zou de klap van deze nieuwe verschuiving kunnen verzachten. Apple heeft echter gemakshalve een groot deel van de wereld buiten beschouwing gelaten met dat nieuws, sinds de nieuwe iPhones zijn inderdaad in prijs stijgen in andere landen.

In Europa begint de iPhone 14 Pro Max bij maar liefst € 1.479 (~ $1.480). En in het VK kost diezelfde telefoon £ 1.199 (~ $ 1.383). Het lijkt erop dat Apple de rest van de wereld gebruikt om de Amerikaanse prijzen te subsidiëren en hetzelfde te houden als in voorgaande jaren.

Als u niet bereid bent veel geld uit te geven, kunt u niet alle nieuwe functies krijgen. Dit geldt vooral buiten de VS.

Nogmaals, dit bewijst dat Apple vastberaden is over deze nieuwe lijn tussen de normen en de experts. Als je niet klaar bent om veel geld uit te geven aan je telefoon om alle coole nieuwe functies te krijgen, kun je ze gewoon niet krijgen. In de afgelopen jaren had je er een paar kunnen krijgen, maar dat is niet langer waar. Ofwel ga groot of ga naar huis.

Dat is echter gewoon slecht nieuws voor iPhone-gebruikers, toch?

iPhone 14-serie: gevolgen voor de hele industrie

Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro op een vensterbank

Robert Triggs/Android Autoriteit

Veel van onze lezers zijn Android die-hards. Ze denken misschien bij zichzelf: “Dit heeft niets met mij te maken.” Ach, wat heb je het mis.

De geschiedenis heeft keer op keer bewezen dat de Android-industrie het voorbeeld van Apple volgt. Weet je nog toen Apple de headset-aansluiting verwijderde? Hoe zit het met het verwijderen van de in-box oplader? Android-OEM’s spotten eerst, maar zijn nu aan boord.

De geschiedenis heeft keer op keer bewezen dat de Android-industrie het voorbeeld van Apple volgt.

De stappen van Apple dit jaar kunnen resulteren in enorm verschillende scheidingen binnen Android-ecosystemen. Neem de Pixel-lijn. Wat zijn de grote verschillen tussen de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro? De Pro heeft een iets groter, iets sneller beeldscherm en een extra cameralens aan de achterkant. Dat is het eigenlijk wel.

Wat we in de toekomst zouden kunnen zien, is een grotere scheiding tussen pro- en niet-pro-modellen. Dit betekent natuurlijk minder nieuwe features voor de non-pro sector. Hypothetisch zou je je een Pixel 8 kunnen voorstellen die niet al te veel upgrades biedt ten opzichte van de Pixel 7, terwijl de Pixel 8 Pro een heleboel geweldige nieuwe functies zou kunnen bieden voor veel meer geld.

Verwacht dat de kloof tussen ‘pro’ en ‘normale’ Android-telefoons steeds groter wordt.

Dit zou een zeer ongelijksoortige markt creëren, waardoor de prijsnaald hoger zou worden voor wat geldt als een ‘vlaggenschip’. Als je vol zit met contant geld, kun je alle leuke dingen krijgen. Als je dat niet bent, krijg je een paar kleine weetjes. Over welvaartsongelijkheid gesproken.

Natuurlijk ben ik pessimistisch. Dit kan een goede zaak blijken te zijn. Misschien zijn smartphones zo geavanceerd geworden dat de meeste mensen prima een betaalbaar apparaat hebben dat precies doet wat nodig is en niets meer. De mensen die alle echt coole, geavanceerde voordelen willen, moeten ze uitdelen. Op het eerste gezicht klinkt dat redelijk.

De iPhone 14-serie zal fungeren als een lakmoesproef voor de rest van de industrie.

De iPhone 14-serie zal in zekere zin een lakmoesproef zijn voor de rest van de industrie. Zullen kopers massaal naar de iPhone 14 en 14 Plus trekken, ook al zijn ze nauwelijks een upgrade ten opzichte van de iPhone 13? Of zullen ze spotten met “upgraden” naar een telefoon die niet eens een nieuwe processor heeft? Zullen ze dan toegeven en $ 1.000 uitgeven om de nieuwe functies te krijgen die ze echt willen, of zullen ze gewoon helemaal geen moeite doen? De tijd zal het leren. We moeten echter allemaal opletten, want hoe dit gaat, is hoe de industrie als geheel gaat.

Verder lezen: Dit is het juiste moment om een ​​iPhone 13 te kopen

Categories: HomeMobile

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *