microsoft-launcher-android.jpg

Degenen onder u die een Android-telefoon hebben en een Microsoft-account of een zakelijk account gebruiken om Microsoft-apps en -services uit te voeren, kunnen de twee werelden samenbrengen met een aangepast opstartprogramma. Met de Microsoft Launcher, ontworpen voor Android, kun je het ontwerp en de lay-out van de startschermen van je telefoon aanpassen om snel toegang te krijgen tot je Microsoft-apps, documenten, agenda, contacten, plaknotities en meer.

Naast het instellen van Microsoft-gerelateerde achtergronden, thema’s en widgets, kunt u specifieke gebaren maken om te tikken en te vegen naar uw favoriete Microsoft-inhoud. Dit is hoe het werkt.

Pak eerst je Android-telefoon en download de Microsoft Launcher-app van Google Play. Open de app en tik op de knop Aan de slag.

Ook: Hoe u uw Android-telefoon koppelt en synchroniseert met Windows 11

Op het eerste scherm wordt gevraagd of u Microsoft Launcher toegang wilt geven tot de locatie van dit apparaat, een handige optie als u het weer wilt zien of bedrijven in de buurt en andere lokale informatie wilt vinden. Kies in dat geval Nauwkeurig of Benaderend en selecteer Tijdens gebruik van de app of Alleen deze keer. Als dat niet het geval is, selecteert u Niet toestaan. De app vraagt ​​dan om toestemming voor toegang tot je foto’s en media (Figuur 1).

De Microsoft Launcher instellen

Kies vervolgens de achtergrond van je telefoon en kies desgewenst voor de dagelijkse achtergrond van Bing. U wordt vervolgens gevraagd om u aan te melden met uw Microsoft-account of uw zakelijke account. Om de volledige ervaring te krijgen, stelt u Microsoft Launcher in als de standaardlook (Figuur 2)

Kies je achtergrond en standaard opstartprogramma

U kunt nu uw telefoon verkennen via uw nieuwe Microsoft Launcher-integratie. Veeg naar rechts om uw feed met Microsoft-specifieke widgets te bekijken. Standaard kunnen de schermwidgets u uw agenda-afspraken, takenlijst, plaknotities, apps, documenten, schermtijd en recente activiteiten tonen.

Tik bovenaan op de knop Aanmelden om u aan te melden met uw Microsoft-account of uw werk-/schoolaccount. Als u beide soorten accounts heeft, kunt u zich met elk afzonderlijk aanmelden. Alle bijbehorende inhoud van uw Microsoft-account of werk-/schoolaccount of van Windows wordt nu gesynchroniseerd met uw telefoon (figuur 3).

Log in op uw account

Veeg de feed omlaag om de afzonderlijke kaarten en widgets te zien. Uw agenda toont alle aanstaande afspraken, uw takenlijst toont aankomende taken en de Sticky Notes-kaart toont alle plaknotities die u in Windows hebt gemaakt. Veelgebruikte apps en recente documenten verschijnen ook, evenals instellingen voor schermtijd, recente activiteiten en Microsoft-beloningen. Tik op een specifieke app, document of ander item om het te openen (Figuur 4).

Bekijk je widgets

Vervolgens kunt u uw feed aanpassen. Veeg omlaag naar de onderkant van het scherm en tik op de knop voor deze weergave bewerken. Schakel alle widgets uit die u niet wilt zien. Tik op de knop Widget toevoegen en voeg vervolgens alles toe dat je wel in je feed wilt zien (Figuur 5).

Pas uw widgets aan

Naast het toevoegen van widgets aan de feed, kunt u ze overal op het startscherm toevoegen. Veeg naar links. Druk lang op een leeg gebied en tik vervolgens op het pictogram voor Widgets toevoegen. Stel de nieuwe widget in en plaats deze op een beschikbare plek (Figuur 6).

Startschermwidgets toevoegen

Als volgende stap wilt u waarschijnlijk alle Microsoft-apps installeren die u op uw telefoon wilt gebruiken. Tik op uw startscherm op de Microsoft-map om deze te openen en tik vervolgens op apps die u wilt installeren. Tik op een geïnstalleerde app om deze te gebruiken, meld u aan met het bijbehorende account en selecteer vervolgens een document of ander bestand dat u wilt bekijken of bewerken (Afbeelding 7).

Installeer Microsoft-apps

Verander je achtergrond als je iets anders wilt. Druk lang op een leeg gebied van het startscherm en selecteer het pictogram voor Achtergrond wijzigen. Selecteer een nieuwe afbeelding en beslis vervolgens of u deze wilt weergeven op uw startscherm, vergrendelscherm of beide (Afbeelding 8).

Verander je achtergrond

Nu je feed, widgets en apps allemaal zijn ingesteld, is het nu tijd om andere functies en aspecten van Microsoft Launcher aan te passen.

Tik op de Launcher-app op het startscherm of druk lang op een leeg gebied en selecteer het pictogram voor Launcher-instellingen. Op het instellingenscherm brengt de categorie voor Systeeminstellingen je naar de Android-instellingen voor je telefoon. In de categorie voor Achtergrond kunt u de achtergrond wijzigen.

Tik op de categorie voor Thema’s om het thema te wijzigen tussen donker en licht, de dekking aan te passen, een vervagingseffect in te schakelen en een accentkleur te gebruiken. Selecteer de categorie voor het startscherm en u kunt de grootte en lay-out van de pictogrammen op het startscherm aanpassen, evenals het uiterlijk van mappen (Afbeelding 9).

Tweak uw startschermpictogrammen en mappen

Terug in het instellingenscherm kiest u de categorie voor Dock om te bepalen of en hoe u het Dock onderaan het scherm wilt weergeven. Selecteer vervolgens de categorie App-lade om de opties aan te passen voor de App-lade die verschijnt wanneer u omhoog veegt op het scherm (Afbeelding 10).

Pas het dock en de app-lade aan

Keer terug naar het instellingenscherm en selecteer de categorie Gebaren. Hier kunt u uw eigen aangepaste gebaren maken om in te stellen wat er gebeurt als u op de startknop tikt, omhoog of omlaag veegt met één of twee vingers, dubbeltikt, inknijpt of uitknijpt. Met de categorie Feed kunt u bepalen welke items in uw feed worden weergegeven. Met de categorie Zoeken kunt u de zoekopties beheren (Afbeelding 11).

Pas je gebaren, feed en zoekopties aan

Selecteer de categorie Back-up en herstel om een ​​back-up te maken van uw Microsoft Launcher-aanpassingen. U kunt vervolgens uw tweaks herstellen vanaf de back-up. Ten slotte kunt u in de categorie voor Geavanceerde instellingen Launcher terugzetten naar de standaardinstellingen of zelfs overschakelen naar een ander Android-opstartprogramma (Afbeelding 12).

Geavanceerde instellingen aanpassen

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *