GiftAMeal+staffs%2C+inclusief+CEO+Andrew+Glantz+%28derde+van+links%29+vrijwilliger+bij+a+food+bank.

KEN en TINA WARHOVER

Medewerkers van GiftAMeal, waaronder CEO Andrew Glantz (derde van links) doen vrijwilligerswerk bij een voedselbank.

ABBY PRYWITCH, speciaal voor het Joodse licht

GiftAMeal, een hongerbestrijdende mobiele eet-app van een Joodse student aan de Washington University, bereikte deze week een nieuwe mijlpaal: een miljoen maaltijden gedoneerd aan voedselbanken.

De in Los Angeles geboren Andrew Glantz GiftAMeal is opgericht in 2015 terwijl hij als student aan de Washington University studeerde (hij studeerde af in 2017). GiftAMeal is een gratis app die elke keer dat een gebruiker een foto maakt van zijn eten of drinken in een van de deelnemende restaurants van de app een donatie doet aan een lokale voedselbank. De app is gratis voor de gebruiker – restaurants op de app betalen een programmavergoeding om deel te nemen. Gebruikers van de app kunnen het aantal gedoneerde maaltijden verhogen door hun foto’s te delen op Facebook, Instagram en/of Twitter. Elk extra social media-platform waarop de foto wordt gedeeld, levert een extra maaltijddonatie op.

“GiftAMeal is een programma dat lokale restaurants ondersteunt en tegelijkertijd de hongerigen voedt”, zegt Glantz, die nu in Clayton woont en de CEO van GiftAMeal is. Momenteel nemen meer dan 500 restaurants deel aan de app.

Glantz zei dat GiftAMeal momenteel 25 verschillende voedselbanken ondersteunt en een donatie doet aan elke lokale voedselbank op basis van de restaurants in dat stedelijk gebied. Op 18 juli bereikte GiftAMeal de mijlpaal van miljoen gedoneerde maaltijden.

WAARSCHUWING

Van 19-25 juli verdubbelt GiftAMeal al haar donaties, waardoor gebruikers tot acht maaltijden kunnen voorzien van een enkele foto.

Het bereik van GiftAMeal vergroten

GiftAMeal is onlangs uitgebreid naar 16 nieuwe staten dankzij de toevoeging van twee restaurantketens, Chick’nCone en Lee’s Famous Chicken Recipe. Glantz verwacht dat door de nieuwste partnerschappen het aantal mensen dat gevoed wordt door de donaties van de voedselbank met tienduizenden zal toenemen.

“We zijn echt van de grond gekomen. We zijn begonnen met een aantal restaurants te werken, maar het restaurant dat ons naar veel van deze staten heeft gebracht, was Chick’nCone,’ zei Glantz. “Ze deden kip in een wafelkegel, een heel leuk concept.”

Chick’nCone heeft momenteel één locatie in de omgeving van St. Louis, op 15 N. Euclid Ave. in het Centraal West End. De bedrijfsketen van Chick’nCone, gevestigd in Lehigh Valley, Pa., trad in april toe tot GiftAMeal en dekt de kosten voor haar franchises.

Lee’s Famous Recipe Chicken corporate betaalt voor al haar vestigingen in de VS om vanaf 1 juli deel uit te maken van GiftAMeal. Lee’s heeft vestigingen in 12 staten, waaronder Missouri.

“Met meer dan 100 lokaal beheerde en geëxploiteerde locaties is Lee’s echt een buurtrestaurant dat betrokken is bij de gemeenschappen die we bedienen”, zegt Ryan Weaver, CEO van Lee’s Famous Recipe Chicken, in een verklaring. “We zijn bezig met het voeden van mensen, dus samenwerken met GiftAMeal om de honger van kinderen in elke gemeenschap die we dienen te genezen, is een natuurlijke match.”

Glantz zei dat de partnerschappen van GiftAMeal met Chick’nCone en Lee’s nog maar het begin zijn van een samenwerking met grotere ketens.

“We zijn in gesprek met enkele van deze grotere ketens die op al hun locaties in het land willen samenwerken met GiftAMeals, dus dat is echt spannend”, voegde Glantz eraan toe.

Gewijd aan teruggeven

Glantz zei dat hij, toen hij opgroeide in LA, regelmatig vrijwilligerswerk deed. Tijdens een zomerstage sprak hij met een van zijn werkpartners over hoe millennials vooral bedrijven willen ondersteunen die iets terugdoen voor de gemeenschap.

“Ze willen dingen delen op sociale media over goede doelen”, zei hij. “Dus ik heb dat allemaal een beetje gecombineerd, samen met de trend dat mensen foto’s van eten op sociale media plaatsen.”

Volgens Glantz is GiftAMeal een “sociale onderneming met winstoogmerk”. Hij beschreef het als “op zoek naar die winst-met-een-doel-mentaliteit van zowel goed doen als goed doen.”

Glantz zei dat restaurants die deelnemen aan het programma voordelen hebben gezien.

“Gasten die GiftAMeal gebruiken, komen 39% vaker terug, geven gemiddeld 32% meer fooi en besteden 20% meer per bezoek”, zegt Glantz. “En dus hebben de restaurants naast de impact ook dit soort marketing terug gezien.”

Een restaurant van GiftAMeal verzorgt gemiddeld zo’n 1.000 maaltijden per jaar.

Uit eten terwijl je honger bestrijdt

Ellie Hattrich, een voorstander van GiftAMeal, gebruikt de app om nieuwe restaurants te vinden.

“Er zijn zoveel geweldige plekken in de app en ik vind het geweldig dat je kunt zoeken op locatie, filteren op soort eten en zelfs foto’s kunt zien die mensen in elk restaurant hebben gemaakt,” zei Hattrich. “Het is zo handig om een ​​lijst met plaatsen bij de hand te hebben bij het beslissen wat te eten en te weten dat elk van de restaurants deelneemt aan zo’n geweldig doel dat honger helpt bestrijden.”

Sinds het downloaden van de GiftAMeal-app heeft Hattrich deze meer dan 100 keer gebruikt. “Het geeft me een geweldig gevoel te weten dat ik de honger in St. Louis help te bestrijden als ik de GiftAMeal-app gebruik,” zei Hattrich. “Ik hou van het werk dat ze doen met Operation Food Search en andere voedselbanken in het hele land. Het is een win-winsituatie om aan deze organisaties te kunnen doneren terwijl je geniet van heerlijk eten.”

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in de strijd tegen honger, kunnen zich aanmelden op giftameal.com/join. GiftAMeal voegt ze vervolgens toe aan de app en voorziet ze van promotiemateriaal waarin aan klanten wordt uitgelegd wat ze moeten doen. Glantz geeft vervolgens een maandelijkse update om hen te laten weten welke impact ze elke maand hebben.

“Elk restaurant dat betrokken wil zijn en een sociaal bewust element aan hun bedrijf wil toevoegen, is meer dan welkom om lid te worden”, zei Glantz.

GiftAMeal organiseert op zaterdag 23 juli een feestelijk evenement in de Food Hall in de City Foundry STL van 18.30 tot 20.30 uur. Het evenement is gratis en open voor het publiek en zal livemuziek bevatten van de lokale artiest Lauren Waters evenals elke 15 minuten een cadeaubontekening van Foundry-vestigingen.

Categories: Homephone app

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *