Nieuwe Quest-app traint je geheugen in VR

Afbeelding: Bibliotheek

Der Artikel kann nur mit aktiviertem JavaScript dargestellt werden. Bitte aktivière JavaScript in deinem Browser en lade die Seite neu.

Librarium voor Meta Quest 2 belooft effectiever leren op de lange termijn. Om dit te bereiken brengt de leerapp een traditionele geheugentechniek in VR.

Librarium voor Meta Quest 2 combineert moderne VR-technologie met een oude leertechniek. Al in de Romeinse en Griekse retoricascholen associeerden sprekers sleutelbegrippen uit hun tekst met verschillende locaties (loci-methode).

Net als tijdens een wandeling dwaalden ze in gedachten langs een uit het hoofd geleerde route (routemethode), waarlangs ze termen uit de tekst de een na de ander tegenkwamen. Zo werden moeilijk te onthouden woorden getransformeerd tot een ruimtelijk, minder abstract landschap dat mensen veel intuïtiever konden vatten.

Leren in VR met Librarium

Librarium, dat nu is uitgebracht door het gelijknamige ontwikkelteam, pakt het technische geheugen op en zet gebruikers ruimtelijk op een denkroute. In virtual reality bestaat het geheugenpaleis als een zichtbare constructie in plaats van vlak voor het innerlijke oog. Gebruikers kunnen objecten zoals een appel, een sneeuwbol of het stuur van een schip letterlijk grijpen en manipuleren om er ideeën aan te koppelen.

De VR-app is in de eerste plaats bedoeld voor testvoorbereiding en is bedoeld voor scholieren en universiteitsstudenten en iedereen die wil leren. Het is ook bedoeld om nuttig te zijn voor taalstudie.

Volgens de ontwikkelaars moet de met Librarium opgedane kennis langer in het geheugen blijven dan alleen tot het volgende examen. De VR-headset blokkeert ook afleiding, wat bevorderlijk zou moeten zijn voor leersucces.

Bovendien zou de VR-geheugenwandeling motiverender moeten zijn dan proppen voor een computer of een leerboek vanwege het speelse karakter.

“Ik denk dat veel van de educatieve games zijn ontworpen door docenten, wat goed is voor de inhoud die wordt geleverd, maar niet om het publiek er enthousiast over te maken”, vertelde Duane Mathes, CEO van Librarium, aan Venturebeat. Hij zei dat de nieuwe technologie enorme kansen biedt voor de testvoorbereidingsmarkt, die ongeveer $ 11 miljard waard is.

logo

Om mogelijke leersuccessen te onderbouwen verwijst de producent naar een onderzoek van de University of Maryland. In dit onderzoek toonden gebruikers van een geheugenpaleis in VR een beter langetermijngeheugen dan proefpersonen voor een vergelijkbaar scenario op de monitor: wanneer ze ruimtelijk overeenkomende genummerde gezichten, hadden ze gemiddeld 8,8 procent meer kans om de juiste oplossing te onthouden .

De winkelbeschrijving adverteert zelfs met een 33 procent hogere “langetermijngeheugenretentie”. De studio komt tot dit cijfer door (wiskundig onjuist) de 8,8 procent op te tellen met de uitkomst van een eerder onderzoek waarin VR nog geen rol speelde. In dit onderzoek vertoonden gebruikers van een geheugenpaleis op de monitor gemiddeld 25 procent betere langetermijngeheugenprestaties dan proefpersonen die geen gebruik mochten maken van grafische ondersteuning.

Educatief aanbod ook voor medische toelatingsproeven

Het startprogramma van Librarium omvat meer dan 100 flashcards over onderwerpen als milieuwetenschappen, biologie, filosofie en zeilen.

In samenwerking met Kaplan, een Amerikaanse leverancier van educatieve programma’s en leerstrategieën, worden nog eens 35 “MCAT”-decks (een algemene toelatingstest voor medische universiteiten in de VS) gecreëerd. Ze behoren tot de geplande betaalde add-on-inhoud. Met een gratis bijbehorende app voor iOS en Android kunnen gebruikers ook hun eigen flashcards maken.

Librarium in de standaardversie is voor ongeveer 20 dollar verkrijgbaar in de officiële Meta Quest Store.0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *