Paris Hilton heeft deze week aangekondigd dat haar bedrijf, 11:11 Media, haar wereld naar de meeslepende virtuele gamewereld van The Sandbox zal brengen.

Daar zal ze een ‘land’ lanceren waarin ze zal communiceren met haar fans en digitale goederen zal verkopen. Het platform zei dat Hilton “sociale en gemeenschapsevenementen plant, zoals feestjes op het dak en glamoureuze sociale ervaringen in haar virtuele Malibu-herenhuis” – met 11 versies van door Hilton geïnspireerde avatars.

De Sandbox, die zichzelf omschrijft als een toonaangevende ‘gedecentraliseerde virtuele wereld’ die ‘deels virtueel onroerend goed, deels amusementspark’ is, heeft 300 bestaande partnerschappen, met onder meer Warner Music Group en videogamemaker Ubisoft, samen met andere beroemdheden zoals als Snoop Dogg en Steve Aoki, samen met merken als The Smurfs en Adidas.

In een exclusief interview met CNBC zei Hilton dat ze haar eigen metaverse van Roblox naar andere platforms wilde brengen.

“Snoop Dogg heeft daar zijn wereld losgelaten, wat ongelooflijk is, en ik was zo opgewonden toen ik dat zag”, zei ze. “Ik ben erg opgewonden om de wereld van Parijs overal te brengen – we gaan met een paar andere platforms werken.”

In The Sandbox verkoopt ze door Parijs geïnspireerde NFT’s en organiseert ze virtuele feesten – maar ze zegt dat dit nog maar het begin is van wat ze hoopt te bouwen.

“Op dit moment concentreren we ons vooral op de ervaringen en niet op het genereren van inkomsten, omdat dat nu gewoon niet de focus is”, zei Hilton. “Maar we gaan digitale wearables maken en met verschillende merken werken en er zijn veel spannende projecten die ik nog niet kan aankondigen.”

Hilton’s eerste stap in de metaverse was toen ze eind vorig jaar “Paris Hilton World” in Roblox bouwde. Ze lanceerde de ruimte met een virtueel oudejaarsfeest waarin haar avatar DJ’de. Daarna draaide ze wat ze een ‘Neon Carnival’-festival noemde, getimed op Coachella. Roblox zei dat de virtuele wereld van Hilton door bijna 544.000 fans is bezocht, maar het zal niet zeggen hoeveel inkomsten het heeft gegenereerd.

Voor Hilton is de virtuele aanwezigheid een kans om meer mensen te bereiken – zonder de 250 dagen per jaar reizen die ze deed vóór de pandemie.

“Op oudejaarsavond draaide ik op de Malediven. Het was mijn huwelijksreis en ik speelde en er waren meer mensen in Paris World dan op New York Times Square,” zei Hilton. “Bij het Neon Carnaval hadden we bijna een half miljoen mensen daar en in het echte leven waren dat er 5.000. Dat is de kracht van de metaverse waar je mensen van over de hele wereld kunt laten genieten en ervaren van dingen die normaal zijn, je weet wel, exclusieve evenementen.”

Paris Hilton woont een privéweergave bij van “Vogue x Snapchat: Redefining The Body, Curated By Edward Enninful OBE”, een interactieve augmented reality (AR)-tentoonstelling, in Centre d’art La Malmaison op 19 juni 2022 in Cannes, Frankrijk.

David M. Benett | Getty Images

Hilton begon in 2016 te investeren in crypto – vóór de snelle opkomst en ondergang van crypto – en ze verkoopt sinds april NFT’s. Voordat die markt recentelijk daalde, verkocht ze er vorig jaar een voor meer dan $ 1 miljoen. Ze heeft ook geïnvesteerd in een aantal startups in de ruimte, waaronder Genies, dat op maat gemaakte avatars maakt en investeringen heeft gedaan van voormalig Disney-CEO Bob Iger, entertainer en model Priyanka Chopra en andere beroemdheden.

Nu bekijkt Hilton hoe ze haar echte bedrijven, zoals een trainingspaklijn, kan overbruggen met haar digitale.

“We willen kunnen doen” [something] waar mensen het trainingspak kunnen kopen en dan ook een digitale versie voor hun avatar kunnen krijgen om te dragen,” zei Hilton. “Dat is wat we veel gaan doen – dingen die in het echte leven gebeuren, ik ga hebben ze ook gebeuren in de metaverse op hetzelfde moment.”

En ze praat met andere metaverse platforms om haar aanwezigheid uit te breiden. Ze zei niet welke, maar zei dat ze het leuk vindt wat Facebook-ouder Meta doet.

Hilton’s 11:11 Media is privé en onthult geen financiële gegevens, maar zei dat de activiteiten van het bedrijf zijn verdubbeld van vorig jaar tot dit jaar en dat het verwacht dit jaar tientallen miljoenen dollars aan winst te genereren.

Er is ook geen woord over wat voor soort winsten – of verliezen – ze door de jaren heen heeft gezien van haar crypto-investeringen, maar haar bedrijf zei dat ze dit jaar $ 3,5 miljoen aan inkomsten uit NFT’s heeft gegenereerd.

Over wat er gebeurt met de metaverse en de NFT’s die ze in de loop der jaren heeft gepromoot, is het te vroeg om te zeggen.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *