Zuidwest-Pennsylvania heeft een federale subsidie ​​van 62,7 miljoen dollar binnengehaald waarvan lokale functionarissen hopen dat dit de robotica- en kunstmatige-intelligentie-industrie in de regio zal stimuleren en kleine bedrijven in staat zal stellen te profiteren van die groei.

Het Witte Huis heeft donderdag aangekondigd dat de nieuw gevormde Southwestern Pennsylvania New Economy Collaborative zijn financiering zal ontvangen via de Build Back Better Regional Challenge van $ 1 miljard. Het samenwerkingsverband was een van de slechts 21 ontvangers van financiering uit meer dan 500 landelijke aanvragers.

Winnaars ontvingen tussen de $ 25 miljoen en $ 65 miljoen.

De samenwerking van de regio belooft dat de financiering duizenden banen zal helpen genereren en kleine bedrijven zal helpen moderniseren met behulp van robotica en AI. Bedrijven die er het meest van kunnen profiteren, zijn onder meer bedrijven die werkzaam zijn in sectoren als landbouw, bouw, energie, productie, transport en opslag, zei de Amerikaanse senator. Bob Casey, D-Scranton.

Het samenwerkingsverband zei dat het ook zal investeren in stageprogramma’s en programma’s om studenten te helpen de robotica- en AI-velden te betreden.

De Amerikaanse minister van Handel Gina Raimondo zei dat de vooruitgang van de robotica- en kunstmatige-intelligentie-industrie van cruciaal belang is voor het wereldwijde concurrentievermogen van Amerika en het scheppen van banen in de regio Pittsburgh.

“Deze financiering zal ervoor zorgen dat deze kansen de plattelands- en door kolen getroffen gemeenschappen bereiken en tegelijkertijd het leiderschap van de VS in de industrie versterken”, zei Raimondo in een verklaring.

De financiering van Pittsburgh zal over vier jaar worden verdeeld in een regio van 11 provincies, waaronder de provincies Allegheny, Armstrong, Beaver, Butler, Cambria, Fayette, Greene, Indiana, Lawrence, Washington en Westmoreland.

De robotica- en kunstmatige-intelligentie-industrieën van Pittsburgh zijn een belangrijk onderdeel geworden van het stimuleren van de groei van de regio in de technologiesector. Eerder dit jaar werd Pittsburgh gerangschikt als het vijfde beste opkomende startup-ecosysteem in de VS, volgens het Global Startup Ecosystem Report 2022.

Casey zei dat de $ 62,7 miljoen aan financiering de regio zou moeten helpen om op dat momentum voort te bouwen en het bereik van de technologiesector uit te breiden naar plattelandsgemeenschappen, vooral die in gebieden zoals de provincies Greene, Lawrence en Indiana die hard werden getroffen door de achteruitgang van de kolenindustrie. Hij zei dat het samenwerkingsverband naar verwachting 12.000 banen zal creëren of behouden en $ 335 miljoen aan direct regionaal BBP zal genereren.

‘Toen Zuidwest-Pennsylvania werd neergehaald, hebben ze niet gewacht tot iemand anders ze weer oppakte. Ze hebben zichzelf opnieuw uitgevonden om leiders in technologie te worden,” zei Casey, eraan toevoegend dat de federale financiering “arbeiders en kleine en familiebedrijven in staat zal stellen te profiteren van de robotica- en AI-industrie in de regio om hun eigen bedrijven te moderniseren en ze te laten groeien in een economie van de 21e eeuw.”

De subsidieaanvraag van het samenwerkingsverband zei dat het zal worden bestuurd door een raad die wordt voorgezeten door de voorzitter van Carnegie Mellon University, Dr. Farnam Jahanian, en Stefani Pashman, CEO van de conferentie over gemeenschapsontwikkeling van Allegheny. Het bestuur zal een Regionale Functionaris voor Economische Concurrentiekracht aanstellen om het samenwerkingsverband te leiden.

De aanvraag zei dat vijf projecten zouden worden gefinancierd via het samenwerkingsverband, waarbij Carnegie Mellon financiering zou ontvangen om drie van de projecten uit te voeren. CMU zal helpen om robotica en AI naar kleine bedrijven in de hele regio te brengen, en zal ook samenwerken met de particuliere sector, groepen voor personeelsontwikkeling en vakbonden om onderwijsprogramma’s op te zetten om werknemers op deze technische gebieden op te leiden.

Amerikaanse vertegenwoordiger Conor Lamb, D-Mt. Libanon, zei dat hij denkt dat de samenwerking kan helpen om meer banen op het gebied van robotica te creëren en bestaande productiebanen te beschermen.

De regio Pittsburgh had al tientallen jaren vóór de pandemie banen in de productie verloren.

Amerikaanse vertegenwoordiger Mike Doyle, D-Forest Hills, zei dat de financiering een slimme investering is. Hij zei dat door te helpen een reeds groeiend veld te stimuleren, de regio nieuwe banen zal creëren.

“Pittsburgh wordt al erkend als wereldleider op het gebied van robotica en autonome voertuigtechnologie, en het potentieel om onze economie te laten groeien met een slimme, gerichte investering als deze is duidelijk”, zei Doyle.

Ryan Deto is een schrijver van Tribune-Review. U kunt contact opnemen met Ryan via e-mail op rdeto@triblive.com of via Twitter .


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *