Terwijl de metaverse trend zich online verspreidt, volgen universiteiten de golf om ‘metaversiteiten’ te creëren. Verschillende Amerikaanse hogescholen zijn van plan om in de herfst van 2022 virtual reality (VR)-replicaties van zichzelf te openen.

TikTok-gebruiker Metaverse Cam deelde deze video waarin het project “metaversity” kort wordt uitgelegd.

bitcoin versus goud: wat is de beste inflatiehedge?

Metaverse Cam legde uit dat elke deelnemende school zijn campussen digitaal opnieuw zal creëren, inclusief zijn gebouwen, standbeelden en loopbruggen. Studenten die kiezen voor de metaversity-leerervaring, ontvangen VR-headsets die ze zullen gebruiken om online colleges bij te wonen. Het is onduidelijk of de VR-lessen verschillen van de persoonlijke lessen van elke hogeschool.

“Het idee is om leren op afstand persoonlijker te maken met de interactie op de VR-campus en om de mogelijkheid te gebruiken die virtual reality ons biedt om dingen te presenteren op manieren die in de fysieke wereld niet mogelijk zijn”, legt Metaverse Cam uit.

Hoe zijn metaversiteiten ontstaan ​​en welke scholen doen mee?

Het metaversity-concept is een gezamenlijk project van VR-bedrijf Engage XR en VictoryXR, een team van VR-educatiespecialisten. Op de website van VictoryXR staat dat zijn VR-colleges synchrone en asynchrone opties zullen hebben. Elke online klas zal “geografisch agnostisch” zijn, waardoor studenten en docenten kunnen samenwerken, ongeacht hoe ver ze van elkaar verwijderd zijn in de wereld.

Volgens EdSurge financiert het Immersive Learning-team van Meta (voorheen Facebook) het metaversity-project.

“We willen een ecosysteem creëren voor leren in de metaverse”, vertelde Monica Arés, hoofd Immersive Learning van Meta, aan EdSurge. “We willen ervoor zorgen dat we niet alleen het toekomstige personeelsbestand voorbereiden op interactie met deze technologieën, maar ook om ze te bouwen.”

De universiteiten die door VictoryXR zijn bevestigd als deelnemers aan het metaversity-project zijn onder meer:

 • Universiteit van Maryland Global Campus

 • California State University, Dominguez Hills

 • Alabama A&M University

 • Universiteit van West Virginia

 • Universiteit van Kansas

 • Morehouse College (Atlanta)

 • Fisk-universiteit (Nashville)

 • Universiteit van St. Ambrosius

 • Southwestern Oregon Community College

 • Staatsuniversiteit van New Mexico

 • Staatsuniversiteit van South Dakota

 • Universiteit van Noord-Illinois

Hoe reageert Gen Z op het concept van metaversiteiten?

Metaverse Cam sloot zijn TikTok af door kijkers te vragen of ze geloven dat metaversiteiten in de toekomst reguliere universiteiten zouden kunnen vervangen; de meeste commentatoren hadden negatieve reacties op het concept van VR-school, maar begrepen het metaverse-concept nog steeds niet.

“Oh, dus de universiteit wordt nog meer gedevalueerd”, grapte een TikToker.

“Kijk hoe ze ‘technische vergoedingen’ in rekening brengen en het duurder maken dan daadwerkelijk te gaan,” merkte een ander op.

“Ze forceren deze rotzooi zo hard, gebruikt iemand zelfs de metaverse?” iemand schreef.

Andere TikTokers zagen het potentieel van metaversiteiten, geïntrigeerd door de mogelijkheden die ze bieden voor het hoger onderwijs.

“Ongetwijfeld zal het in de nabije toekomst een groot deel van het onderwijs zijn, maar de technologie is nog vrij vroeg, geef het 5 jaar”, merkte een TikToker op.

“Zolang het goedkoper is, ja, kom maar op, het zal zoveel meer mensen de kans geven die ze voorheen niet hadden”, zei een ander.

Ondanks het potentiële voordeel van metaversiteiten, waren veel commentatoren nog steeds bezorgd over de logistiek achter het concept. TikTokers voerde aan dat bepaalde aspecten van de universiteitservaring niet logisch zouden zijn wanneer ze worden overgezet naar een VR-omgeving en vice versa.

“Hier ben ik niet zo zeker van… moet je dan virtueel de hele campus overlopen om bij je online les te komen? Als dat zo is, ben ik weg, lmao’, zei een TikTok-gebruiker.

“Hebben we niet gezien hoe een volledig virtuele universiteit de ervaring absoluut verpest? Behalve gemak zoals reistijd (waaronder dus ??)”, vroeg een andere gebruiker zich af.

“Het college is belangrijker voor de sociale mogelijkheden die er zijn. Vrienden hielpen me een baan te vinden na mijn afstuderen,’ merkte iemand op.

Het bericht TikTokers verdeeld over het concept van virtual reality ‘metaversiteiten’ verscheen eerst op In The Know.

Meer van In The Know:

Lady Pheønix creëert kunst in de metaverse met een missie om het geheugen te bewaren en belangrijke gesprekken over identiteit te inspireren

K-Pop-choreograaf Bailey Sok brengt haar moves naar Spotify: ‘Als Koreaans meisje word ik er zo hyped van’

Studenten vergelijken hun eerstejaars kamergenoot-ervaringen in ‘meedogenloze’ TikTok-trend

Alles wat je moet weten over BeReal: de nieuwe favoriete ‘anti’-app voor sociale media van Gen Z


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *