Valve heeft deze week zijn maandelijkse Steam Hardware & Software Survey bijgewerkt om problemen op te lossen die resulteren in afwijkende VR-populatiegegevens. De gecorrigeerde cijfers maken van de enquête een van de nuttigste openbare gegevens over de trend van het VR-gebruik van pc’s door consumenten.

Als je het nauwlettend hebt gevolgd, is het je misschien opgevallen dat we al een aantal maanden niet hebben gerapporteerd over de VR-gegevens in de Steam Hardware & Software Survey-gegevens van Valve. Hoewel het door de jaren heen een grotendeels betrouwbare indicator is geweest, begonnen de gegevens vanaf mei 2022 wild te schommelen op manieren die niet strookten met trends in de echte wereld.

Na een aantal maanden niets van Valve te hebben gehoord over de kwestie, vertelde het bedrijf ons deze week eindelijk dat het nu “een paar problemen” heeft opgelost met het verzamelen en rapporteren van gegevens en “verwacht dat het in de toekomst nauwkeurigere resultaten zal hebben”.

Het bedrijf heeft ons ook de juiste gegevens verstrekt voor de betreffende maanden (mei, juni, juli en augustus); hoewel we niet de volledige set gecorrigeerde gegevens hebben gekregen (aangezien de enquête alleen de gegevens van de huidige maand toont), hebben we het belangrijkste gegevenspunt voor elke maand (het percentage van alle Steam-gebruikers met verbonden headsets), waardoor we kunnen updaten onze schatting van VR-headsets die op Steam worden gebruikt.

Maandelijks verbonden VR-headsets op Steam

Elke maand verzamelt Valve informatie van Steam-gebruikers om enkele basisstatistieken te bepalen over wat voor soort hardware en software door de bevolking van het platform wordt gebruikt, en om te zien hoe dingen in de loop van de tijd veranderen, inclusief het gebruik van VR-headsets.

De gegevens die in de enquête worden gedeeld, vertegenwoordigen het aantal headsets dat in een bepaalde maand met Steam is verbonden, dus we noemen het resulterende cijfer ‘maandelijks verbonden headsets’ voor de duidelijkheid; het is het officiële cijfer dat het dichtst in de buurt komt van ‘maandelijkse actieve VR-gebruikers’ op Steam, met het voorbehoud dat het ons alleen vertelt hoeveel VR-headsets er waren verbondenniet hoeveel er daadwerkelijk werden gebruikt.

Hoewel de gegevens van Valve een handige manier zijn om te zien welke headsets het populairst zijn op Steam, wordt de trend van maandelijks verbonden headsets versluierd omdat de gegevens uitsluitend worden gegeven als percentages ten opzichte van Steam’s populatie– wat zelf een onuitgesproken en constant fluctuerend cijfer is.

Om de gegevens te demystificeren Weg naar VR onderhoudt een model, gebaseerd op de historische onderzoeksgegevens samen met officiële gegevenspunten rechtstreeks van Valve en Steam, dat tot doel heeft de veranderende populatie van Steam te corrigeren en de werkelijke telling-niet de doorboren—van headsets die op Steam worden gebruikt.

Uit de bijgewerkte gegevens blijkt dat VR in de zomer gemiddeld een lichte groei doormaakte met naar schatting 3 miljoen maandelijks verbonden VR-headsets op Steam in augustus.

Hoewel we normaal gesproken een verdere uitsplitsing zouden hebben van specifieke wijzigingen in het aandeel van individuele headsets en headsetleveranciers op Steam, hebben we (en verwachten we ook niet) die gecorrigeerde gegevens op dit moment te ontvangen, dus we zullen moeten wacht volgende maand op nieuwe cijfers.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Als u op een affiliate-link klikt en een product koopt, kunnen we een kleine commissie ontvangen die de publicatie ondersteunt. Kijk hier voor meer informatie.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *