AppleInsider wordt ondersteund door zijn publiek en kan commissie ontvangen als Amazon Associate en affiliate-partner verdienen voor in aanmerking komende aankopen. Deze gelieerde partnerschappen hebben geen invloed op onze redactionele inhoud.

Elk jaar groeit de verwachting voor wat Apple in de herfst zal uitbrengen naast de jaarlijkse iPhone-vernieuwing. Dit is wat je kunt verwachten van het Apple-evenement in september.

Apple neemt regelmatig de tijd om in de herfst een reeks nieuwe producten te lanceren die bedoeld zijn voor consumenten om te kopen tijdens de volgende kerstinkopen. Als een zeer lucratieve tijd van het jaar voor het bedrijf, steekt Apple veel energie in de herfstevenementen en pronkt met zoveel mogelijk nieuwe items.

Hoewel Apple zich voornamelijk concentreert op zijn iPhone-productlijn, neemt het de tijd om naar andere complementaire producten en diensten te kijken.

Dit is wat je kunt verwachten van Apple’s inspanningen in de herfst van 2022.

Wanneer zullen lanceringsevenementen plaatsvinden?

De gebruikelijke cadans van Apple voor zijn herfstlanceringen is om minstens één speciaal evenement te houden, waarvan er minstens één plaatsvindt in september van dat jaar. Je moet terug naar 2011 om een ​​jaar zonder september-evenement tegen te komen.

De lancering in september zal meestal niet de enige zijn, want in de afgelopen tien jaar zijn er zeven evenementen in oktober en één evenement in november geweest.

Aangezien Apple in 2020 en 2021 oktober-evenementen heeft gehouden als onderdeel van een slim geproduceerde vooraf opgenomen videostream naar aanleiding van COVID-19, lijkt het waarschijnlijk dat er in de herfstopstelling ten minste twee evenementen zullen zijn.

Terwijl andere herfstevenementen veel verschillende Apple-producten behandelen, waarbij latere evenementen over het algemeen Mac-gerelateerde onderwerpen behandelen, domineert de iPhone meestal het evenement in september. De uitzondering voor het laatste decennium was 2020, toen het evenement in september zich concentreerde op de Apple Watch- en iPad-lijnen, terwijl oktober de iPhones en HomePod mini behandelde, en november de Mac-maand was.

Wat betreft wanneer dat evenement in september zal plaatsvinden, houdt Apple het evenement meestal ongeveer twee weken in de maand, waarbij het door de jaren heen dichter bij het midden van de maand komt te liggen.

Beweringen dat Apple begin augustus is begonnen met het opnemen van de video van het evenement van september, komt overeen met de trend, en een rapport van 7 augustus geeft ook aan dat er een evenement in oktober aan deel zal nemen.

Het is onwaarschijnlijk dat Apple de datum van het evenement in september bekendmaakt tot de week ervoor. Alle voorgaande evenementen in aanmerking genomen, zouden we ongeveer een week in september een bevestiging van een evenement moeten krijgen.

Er gaan geruchten dat het evenement veel eerder zal plaatsvinden. Volgens Max Winebach in een 7-augustus tweetenhet evenement zou op 6 september kunnen plaatsvinden, maar geeft toe “niet 100% zeker, maar daar lijkt het goed te zijn.”

Gezien het feit dat de dag van de arbeid op 5 september valt, de dag vóór de geclaimde datum, en dat Apple’s laatste vijf september-evenementen dichter bij het midden van de maand plaatsvonden, is een evenement van 6 of 7 september zeer onwaarschijnlijk.

iPhone 14 en iPhone 14 Max

Het grootste verhaal elk jaar is dat van nieuwe iPhone-modellen. Het verhaal voor 2022 kan er echter een zijn over een gebrek aan updates, in plaats van over baanbrekende veranderingen.

Voor de iPhone 14 wordt verwacht dat Apple zoals gewoonlijk twee modellen uitbrengt, maar met een grote verschuiving in grootte. In plaats van een iPhone en iPhone mini komen er in plaats daarvan de iPhone 14 en iPhone 14 Max.

Geruchten en zogenaamd gelekte diagrammen wijzen op modellen met 6,1-inch en 6,7-inch schermen, in navolging van de afmetingen van de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro Max. Ondanks het grotere formaat zal het Max-model de specificaties delen van zijn niet-Pro-stalgenoot.

Wat aan de buitenkant verandert, zou de camerabobbel kunnen zijn, die kleiner zou kunnen worden gemaakt.

De iPhone 14 en Max hebben misschien een kleinere hobbel, maar kunnen de meeste belangrijke specificaties van de iPhone 13 behouden.

Intern lijkt het erop dat Apple vasthoudt aan dezelfde A15-chip voor zijn niet-Pro-reeks in plaats van te upgraden naar een A16, maar het kan nog steeds enige verbetering van de verwerking hebben. Volgens analist Ming-Chi Kuo zou het RAM-geheugen van de standaardmodellen kunnen springen van 4GB naar 6GB.

Andere functies die mogelijk hetzelfde blijven, zijn onder meer een gebrek aan ProMotion, de terugkeer van de inkeping, de Lightning-poort en hetzelfde 12MP-camerasysteem. Dat gezegd hebbende, er kunnen nog enkele verbeteringen zijn.

De iPhone zou bijvoorbeeld Center Stage-ondersteuning kunnen krijgen voor videogesprekken. De Macro-modus van de iPhone 13 Pro-line-up kan ook de sprong maken voor 2022.

Er is ook gespeculeerd dat een andere verandering de prijs zou kunnen zijn. In juli werd gespeculeerd dat de kostenstijgingen van de toeleveringsketen aan de consument zouden worden doorberekend, waardoor de basiskosten van modellen met maar liefst $ 100 zouden kunnen stijgen.

Hoewel het evenement in september vrijwel zeker betrekking zal hebben op iPhones, lijkt het erop dat de meeste ogen de veranderingen in de Pro-modellen zullen bekijken, niet de iPhone 14.

iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max

De Pro-reeks iPhones krijgt elk jaar de belangrijkste upgrades, en voor 2022 blijft dat waarschijnlijk het geval.

Nogmaals, geruchten wijzen op twee modellen, bestaande uit de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max, compleet met 6,1-inch en 6,7-inch schermen. Uit gelekte diagrammen blijkt dat ze praktisch dezelfde grootte en vorm zouden moeten hebben als de modellen van een jaar geleden.

De eerste opvallende verandering ten opzichte van de iPhone 13-line-up is het display, aangezien geruchten aangeven dat Apple zal overschakelen naar een always-on-versie. Een dergelijke functie biedt gebruikers in één oogopslag details zonder te wekken en het hele scherm te verlichten, waardoor de batterij wordt bespaard.

Dat scherm zal blijkbaar ook de inkeping uitschakelen voor een pil-en-gat-uitsparing, waardoor aanzienlijk wordt verminderd hoeveel van het scherm wordt verspild door de ingebouwde TrueDepth-cameraarray.

De iPhone 14 Pro-modellen zouden in plaats daarvan de inkeping kunnen verwisselen voor een pil-en-gat-uitsparing.

De iPhone 14 Pro-modellen zouden in plaats daarvan de inkeping kunnen verwisselen voor een pil-en-gat-uitsparing.

De camera’s krijgen mogelijk ook een enorme upgrade, met het gebruik van een 48-megapixel brede camerasensor. De wijziging zou kunnen resulteren in de mogelijkheid om video met 8K-resolutie op te nemen en meer gedetailleerde 12-megapixelafbeeldingen te maken met behulp van een proces dat pixelbinning wordt genoemd.

Volgens geruchten zou de A16 alleen voor de Pro-lijn kunnen worden gereserveerd, wat een prestatieverbetering zal opleveren ten opzichte van de A15 niet-Pro-modellen, ondanks identieke geheugentoewijzingen van 6 GB.

De voorgestelde verhoging van $ 100 voor de niet-Pro-modellen kan ook in het Pro-assortiment verschijnen, al was het maar voor consistentie. Apple kan echter nog steeds proberen de stickerschok te vermijden die gepaard gaat met een startprijs van $ 1.099.

Apple Watch-serie 8

Een goede kanshebber voor lancering naast een nieuwe iPhone, de Apple Watch Series 8 kan het Apple Watch-assortiment uitbreiden in drie varianten, waardoor naast de standaard en Apple Watch SE een Pro-versie wordt uitgebracht.

Leaks zeggen dat de standaardeditie een herontwerp niet veel in de weg zal staan ​​​​en in veel opzichten vergelijkbaar zal lijken met de Apple Watch Series 7. Dit omvat aluminium en roestvrijstalen behuizingen in de maten 41 mm en 45 mm.

Er zijn echter ook claims geweest van een derde maat, met een groter scherm resulterend in een Apple Watch met een grootte van ongeveer 47 mm. Deze derde kan de zogenaamd geruchten “Pro”-variant zijn.

Een weergave van de potentiële Apple Watch Series 8

Een weergave van de potentiële Apple Watch Series 8

Naar verwachting zal het Pro-model robuuster zijn dan normaal, en zal het beter geschikt zijn voor gebruik in sport en fitness, compleet met een duurzamere behuizing, mogelijk titanium. De duurzaamheid kan kosten met zich meebrengen, met één rapport dat beweert dat het Pro-model zou kunnen beginnen vanaf ongeveer $ 900.

Aan de binnenkant van de standaard- en Pro-modellen zou Apple voor het eerst lichaamstemperatuurmetingen introduceren, waardoor koorts kan worden gedetecteerd. Hoewel er een update van de S8-chip is gepland, wordt ook aangenomen dat de chip-update niet zo veel sneller zal zijn dan de huidige generatie S7.

iPad en iPad Pro

De iPad verschijnt vaak tijdens het september-evenement en afhankelijk van de lanceringsplannen van Apple kan het gemakkelijk in september verschijnen of een evenement later in het seizoen.

Het gerucht gaat dat de iPad van de tiende generatie voor een keer een geheel nieuw ontwerp zal hebben, omdat het instapniveau betekent dat er in het algemeen geen wijzigingen zijn aangebracht. Voor de tiende versie wijzen renders en lekken op het gebruik van een geheel nieuw ontwerp.

Platte iPad Pro-achtige zijkanten kunnen wijzen op ondersteuning voor Apple Pencil 2 en de tablet meer in lijn brengen met de moderne esthetiek van Apple. De behuizing zou slankere randen rond het scherm kunnen introduceren, evenals een nieuwe achteruitrijcameramodule, maar de Touch ID Home-knop kan nog een jaar blijven bestaan.

Binnenin zou het de A14-chip kunnen gebruiken, met ondersteuning voor 5G-netwerken, Bluetooth 5.0 en Wi-Fi 6.

De 10e generatie iPad krijgt mogelijk een facelift en een nieuwe cameramodule.

De 10e generatie iPad krijgt mogelijk een facelift en een nieuwe cameramodule.

Naast de iPad-update kunnen er ook veranderingen plaatsvinden voor de iPad Pro, zij het niet zo seismisch van aard.

Om te beginnen zou de M1-uitgeruste tabletopstelling een verandering kunnen zien naar het gebruik van M2. Dit zou een natuurlijke vooruitgang zijn voor de productlijn en verbeterde videofuncties toevoegen.

AirPods Pro 2 en AirPods Max

Met AirPods op de derde generatie wordt het hoog tijd dat de AirPods Pro een update krijgt. Gelukkig wijzen de geruchten ook in die richting.

In mei werd gerekend dat een update van de persoonlijke audioapparaten in de tweede helft van 2022 zou plaatsvinden, hoogstwaarschijnlijk via een herfstgebeurtenis.

Een van de veronderstelde wijzigingen aan het model is de opname van een stemloos ontwerp, dat wild afwijkt van de bestaande AirPods-esthetiek.

Renders van AirPods Pro zonder stelen.

Renders van AirPods Pro zonder stelen.

Er zijn ook oudere beweringen geweest dat er een vorm van fitness-trackingfunctionaliteit zal zijn, maar latere beoordelingen twijfelden aan hun opname. Geruchten hebben ook gesuggereerd het gebruik van een microfoon in de oplaadcassette, een vorm van hoortoestelfunctionaliteit en een case-luidspreker om te helpen bij Find My-herstel.

De wijzigingen voor de AirPods Max zijn misschien niet per se zo belangrijk. Geruchten zeggen dat er veranderingen op komst zijn, maar meer beperkt tot nieuwe kleuropties dan functie-updates.

Dat is niet alles, mensen

Apple lanceert in het najaar veel producten, ver buiten deze lijst. Voor de doeleinden van dit artikel hebben we alleen de producten behandeld waarvan we denken dat Apple ze zal laten zien tijdens een evenement in september.

Geruchten beweren dat er nieuwe Mac-modellen op komst zijn, zoals een nieuwe Mac mini of meer M2 MacBook Pro-releases. Apple lanceert ze echter meestal niet in september, maar wacht in plaats daarvan op een gebeurtenis die op een later tijdstip plaatsvindt.

Er zijn ook al lang bestaande geruchten over de Apple mixed-reality-headset, maar bij zo’n baanbrekende release zou Apple een volledig apart lanceringsevenement houden. Het zou te veel grond hebben om te bedekken als het de headset naast andere lanceringen zou plaatsen.

Er wordt ook gespeculeerd dat de lancering van de headset pas in 2023 zal plaatsvinden.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *