We nemen producten op waarvan we denken dat ze nuttig zijn voor onze lezers. Als u via links op deze pagina koopt, kunnen we een kleine commissie verdienen. Hier is ons proces.

Maaltijdplanning-apps kunnen mensen helpen om zowel hun tijd als hun voedselkeuzes beter te beheren. Ze kunnen ook andere gunstige eigenschappen hebben die bedoeld zijn om mensen te helpen hun dag te organiseren.

Een snelle blik op de beste maaltijdplanning-apps van 2022

Thee Centra voor ziektebestrijding en -preventie (CDC) stellen dat het vooraf plannen van maaltijden mensen helpt om betere voedselkeuzes te maken.

Dit artikel gaat in op enkele van de beste apps voor maaltijdplanning voor 2022. We gaan ook dieper in op maaltijdplanning en beantwoorden enkele veelgestelde vragen.

Een arts kan een persoon voorstellen een maaltijdplan bij te houden als ze bepaalde ziekten hebben of risico lopen op bepaalde ziekten, zoals hartaandoeningen of diabetes. Ze kunnen dit ook aanbevelen aan mensen die hun gewicht willen beheersen. Individuen kunnen een handgeschreven maaltijdplan bijhouden, maar ze kunnen maaltijdplanningsapps handiger vinden.

Maaltijdplanning-apps kunnen iemand helpen zijn tijd beter in te delen en gezondere voedingskeuzes te maken. Dit kan op zijn beurt hun risico op ziekte verminderen en helpen bij gewichtsbeheersing. Een studie uit 2021 keek naar apps voor maaltijdplanning binnen een groep werkende ouders en concludeerde dat de apps tijd kunnen besparen en gezond eten kunnen bevorderen.

Gezondheidsvoordelen verbonden aan maaltijdplanning erbij betrekken algehele betere gezondheid, verminderd risico op ziekte en ziekte, en het kunnen volgen van de voortgang.

Andere voordelen kunnen ook: erbij betrekken meer voedselvariatie, betere naleving van voedingsrichtlijnen en succesvol gewichtsbeheer.

Bovendien kan een persoon ook geld besparen en voedselverspilling verminderen.

Een studie uit 2019 wees uit dat maaltijdplanning geassocieerd was met een hogere inname van groenten en fruit en een lagere body mass index (BMI) bij eerstejaars studenten.

Maaltijdplanning-apps zijn eenvoudig te downloaden voor Apple- of Android-apparaten via de Apple Store of Google Play.

Elke app werkt anders. Een persoon kan ze echter meestal aanpassen door te selecteren:

 • voedselvoorkeuren
 • eetpatroon
 • gewicht
 • hoogte
 • specifieke doelen

Hieronder bekijken we enkele van de beste maaltijdplanning-apps voor een persoon om te overwegen.

Het beste voor koppels: MealPrepPro

MealPrepPro stelt een persoon in staat om hun doelen en ideale calorie-inname in te voeren en biedt recepten op basis van deze voorkeuren.

Het heeft meer dan 15 plannen om uit te kiezen, en een persoon kan zijn partner toevoegen aan zijn account. Daarnaast kunnen particulieren met de app boodschappenlijstjes maken.

Er zijn enkele voor- en nadelen waarmee u rekening moet houden, zoals:

Voordelen:

 • nieuwe recepten wekelijks toegevoegd
 • het bedrijf stelt dat het werkt met diëtisten
 • kan allergieën en onaangenaam voedsel eruit filteren
 • Gratis proefperiode van 1 week

nadelen:

 • beperkte klantrecensies
 • momenteel niet beschikbaar op Android-apparaten

Beste interactief: Paprika

Deze app is zeer interactief en stelt een gebruiker in staat recepten te importeren die ze online vinden, ingrediënten door te strepen terwijl ze deze aan een recept toevoegen, afbeeldingen toe te voegen en instructies te markeren, vet of cursief te maken.

De app heeft ook een “tik om te starten” -timer en kan ingrediënten ook automatisch schalen naar de juiste portiegrootte.

Paprika beschikt over een slimme boodschappenlijstfunctie, waardoor meer dan één lijst tegelijk kan worden aangepast als ze willen.

Enkele overwegingen zijn:

Voordelen:

 • het scherm gaat niet in de “slaapstand” tijdens het koken, dus een persoon hoeft zijn apparaat niet steeds te ontgrendelen
 • de app kan metingen converteren van metrisch naar imperiaal

nadelen:

 • de app heeft geen Trustpilot-pagina, wat betekent dat er beperkte onafhankelijke beoordelingen zijn
 • het biedt geen gratis proefperiode
 • het heeft geen eigen receptendatabase

Beste plantaardig: vorken over messen

Deze website bevat een database die volledig bestaat uit door chef-koks ontworpen plantaardige recepten. Het biedt recepten voor ontbijt, lunch en diner. Een persoon kan ook zijn plan aanpassen en zijn eigen recepten toevoegen.

Forks Over Knives heeft ook een slimme boodschappenlijst.

Hoewel er geen specifieke app is die een persoon kan downloaden, beweert het bedrijf dat de site mobielvriendelijk is en dankzij het ontwerp kunnen individuen deze opslaan op het startscherm van een mobiel apparaat.

Een persoon kan de volgende voor- en nadelen overwegen:

Voordelen:

 • het bedrijf biedt een gratis proefperiode van 14 dagen
 • mensen hebben toegang tot de site vanaf elk compatibel apparaat

nadelen:

 • de app heeft geen beoordelingen op zijn Trustpilot-pagina
 • het is duurder dan sommige concurrenten

Beste voor gewichtsbeheersing: DieetWiz

Deze app helpt individuen bij het plannen van maaltijden voor gewichtsbeheersing. Het kan aan verschillende dieetwensen voldoen, waaronder vegetarisch, glutenvrij, paleo, suikervrij, niet-zuivel, keto en een laag cholesterolgehalte.

Het beschikt ook over een macrocalculator, calorie- en BMI-teller en een communityforum om recepten te delen. De app heeft voorgeladen recepten en kan boodschappenlijstjes genereren.

Hieronder bekijken we enkele voor- en nadelen voor een persoon om te overwegen.

Voordelen:

 • de app houdt de voortgang bij
 • individuen kunnen hun eigen recepten toevoegen

nadelen:

 • er zijn geen Trustpilot-beoordelingen
 • het kan duurder zijn in vergelijking met concurrenten
 • het is duidelijk hoe regelmatig het bedrijf nieuwe recepten toevoegt

Beste voor gezinnen: Cozi

Cozi is een app voor gezinsorganisatie die ook maaltijdplanning biedt. Het heeft een receptendatabase waar een persoon doorheen kan bladeren, of ze kunnen hun eigen database importeren als dat nodig is. Met de app kunnen gezinsleden maaltijden toevoegen aan de gezinsagenda die iedereen in het gezinsprofiel kan bekijken.

De app bevat ook een boodschappenlijst en een persoon kan zijn favoriete recepten opslaan.

Enkele overwegingen zijn:

Voordelen:

 • de app heeft een gezinsagenda voor iedereen onder dat profiel om toegang te krijgen
 • er is een gratis versie beschikbaar

nadelen:

 • de app heeft geen beoordelingen op Trustpilot
 • individuen moeten betalen om een ​​advertentievrije ervaring te krijgen

Het beste voor alle budgetten: Maaltijdbord

Deze app heeft een handige budgetteringsfunctie die de prijs van ingrediënten weergeeft wanneer een persoon ze aan hun boodschappenlijstje toevoegt. Het stelt gebruikers ook in staat om een ​​inventaris van ingrediënten in hun kasten toe te voegen om te voorkomen dat ze onnodige producten kopen.

Een persoon kan recepten toevoegen of hun online favorieten importeren, maar de app biedt geen eigen recepten. Het beschikt over een kalenderweergave waarmee mensen maaltijden kunnen toevoegen of wijzigen om te helpen bij het plannen.

Er zijn enkele voor- en nadelen die een persoon kan overwegen:

Voordelen:

 • de app helpt voedselverspilling tegen te gaan
 • het helpt een persoon om zich aan zijn budget te houden
 • het kan synchroniseren met alle apparaten

nadelen:

 • de app heeft geen receptendatabase
 • het is relatief eenvoudig in vergelijking met andere apps
 • het is momenteel alleen beschikbaar voor iOS-apparaten

Het beste voor korte voorbereidingstijden: Mealime

Mealime stelt dat een persoon zijn recepten in 30 minuten of minder kan bereiden en koken. Het heeft een grote database met recepten en stelt gebruikers in staat om te filteren op basis van voedingsbehoeften.

Een persoon kan ook boodschappenlijstjes genereren met de Mealime-app.

Enkele overwegingen zijn:

Voordelen:

 • het is gratis om toegang te krijgen tot de basisfuncties van de app
 • het biedt toegang tot verschillende online supermarkten

nadelen:

 • individuen moeten een extra vergoeding betalen om toegang te krijgen tot alle functies
 • het is niet mogelijk om persoonlijke recepten toe te voegen

De onderstaande tabel vergelijkt de apps in dit artikel.

Alle apps hebben een boodschappenlijstfunctie.

Hieronder bekijken we enkele veelgestelde vragen over apps voor het bereiden van maaltijden.

Wat is een maaltijdplanning-app?

Met apps voor maaltijdplanning kan een persoon zijn maaltijden voor de week of langer organiseren en plannen. Veel apps bevatten een receptendatabase en een slimme boodschappenlijst, waardoor mensen tijd en geld kunnen besparen.

Hoeveel kost een maaltijdplanning-app?

De kosten van maaltijdplanning-apps variëren. Sommige bieden gratis versies met basisfuncties. In dit artikel kosten apps die een eenmalige vergoeding vereisen tussen $ 4-5, en apps met een abonnementsprijs tussen $ 2 en 45 per maand.

Kan het gebruik van een maaltijdplanning-app kosten besparen?

Maaltijdplanning-apps kunnen helpen om kosten te besparen, omdat ze iemand helpen alleen de ingrediënten te kopen die ze nodig hebben. Dit helpt ook om voedselverspilling te beperken.

Bovendien, een 2017 dwarsdoorsnede studie merkt op dat apps voor maaltijdplanning thuiskoken promoten, wat kan betekenen dat mensen overwegen om minder uit eten te gaan.

Maaltijdplanning-apps helpen een persoon tijd en geld te besparen en zorgen ervoor dat ze een gezond dieet volgen. Dit kan met name geschikt zijn voor mensen met een druk schema.

Er zijn veel apps beschikbaar om te helpen bij het plannen van maaltijden. Sommige hebben gratis basisversies, terwijl andere een abonnement of een eenmalige vergoeding vereisen. Een persoon moet rekening houden met de extra functies van de app en met eventuele dieetwensen.

.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *